Ideje i trendovi
3.6K

​Fotografiranje apartmana: Zašto je važno angažirati profesionalnog fotografa?

Želite predivne fotografije apartmana i potreban vam je savjet oko fotografiranja? Zanima vas kako profesionalni fotograf može vaš apartman učiniti vizualno ljepšim? Kako kvalitetno obaviti fotografiranje apartmana i zašto je važno angažirati profesionalca za fotografije?

Fotografiranje apartmana može imati velik utjecaj na popunjenost samog smještaja i produljenje turističke sezone pojedinog iznajmljivača. Nije nikakva tajna da su ljudi vizualna bića i da ih privlači lijepa i kvalitetna fotografija. Budite sigurni, između dva jednaka apartmana, turisti će prije izabrati apartman čije fotografije izgledaju bolje i ljepše. Stoga, pripremite odlične fotografije apartmana za nadolazeću sezonu uz sljedećih nekoliko savjeta:


Fotografiranje apartmana iziskuje znanje i vještine

Ako ste ikada radili fotografije unutrašnjosti nekog apartmana, stana ili kuće, mogli ste se uvjeriti kako vaše fotografije uglavnom ne izgledaju dobro. Fotografiranje apartmana i smještaja ima neke svoje zakonitosti kojih se potrebno pridržavati kako bi fotografije izgledale odlično.


znanje fotografiranja apartmana i smještaja


Iako možete sami naučiti tehnike i vještine, to će vam uzeti znatnu količinu vremena i energije. Naime, osim samog fotografiranja iz ispravnih kuteva, važno je fotografije i prikladno urediti nakon fotografiranja. Ako niste upoznati sa svijetom fotografije, bolje je fotografiranje prepustiti u ruke profesionalnog fotografa – čije će vam fotke produljiti turističku sezonu.


Angažirajte profesionalnog fotografa za snimanje apartmana

Angažiranje stručnjaka za fotografije smještaja definitivno je smjer u kojem trebate ići. Naime, bez obzira koliko se trudili i učili, vaše fotografije vjerojatno neće izgledati toliko dobro i kvalitetno kao fotografije urađene od strane profesionalca. Profesionalni fotograf zna koji kut odabrati, koje detalje istaknuti i kako urediti fotografije – kako bi one privlačile veći broj turista.


profi fotograf za apartman


Iako vam se angažiranje fotografa za snimanje apartmana trenutno možda čini kao trošak, razmislite još jednom. Ako zahvaljujući novim fotografijama uspijete produljiti sezonu za samo jedan tjedan, već ste vratili investiciju u nove fotografije i fotografa. Dakle, angažiranje fotografa za apartmane nije trošak, već ulaganje.

 

Pripremite apartman za fotografiranje

Ljepota samog apartmana ne ovisi samo o vještinama fotografa, već i o prostoru koji se u datom trenutku fotografira. Kako bi vaš apartman izgledao predivno na fotografijama, trebate poduzeti nekoliko važnih, a jednostavnih koraka dekoriranja. Prije svega, apartman je potrebno detaljno očistiti i iz njega ukloniti sve suvišne (osobne) detalje.

Ideja pripremanja apartmana za fotografiranje je stvoriti atmosferu modernog i umiljatog doma u kojem će se turisti osjećati opušteno. Otvorite rolete i zavjese, upalite svjetla – dopustite vašem prostoru da zablista u punome sjaju. Dodajte suptilne detalje (npr. boca vina i čaše, maslinovo ulje, grančice lavande) koji naglašavaju šarm vašeg apartmana. Poseban naglasak stavite na posebnosti vašeg smještaja, odnosno prostore koji vas diferenciraju u odnosu na druge (npr. predivna terasa s pogledom, sauna, velika kada).


stil uređanja fotografija smještaja


Pridonesite stilu uređenja fotografija

Fotografije bez uređivanja izgledaju dobro, no za potpuni dojam važno je fotografije pustiti kroz softver za obradu fotografija. Ako ćete fotografiranje apartmana obavljati sami, onda ste u određenim problemima jer obrada fotografija zahtjeva znanje i iskustvo. Samim time, profesionalni fotograf ponovno se čini kao odličan izbor za obavljanje ovog posla.

Iako profesionalni fotografi znaju kako obrađivati fotografije, želite li svojim fotografijama pridodati neki osobni utisak možete fotografu pojasniti kakav stil želite postići. Primjerice, možete izraziti svoje želje oko toga želite li da apartman izgleda otmjeno ili je naglasak na mladenačkom stilu ili primjerice želite ostaviti dojam obiteljske atmosfere. Bilo kako bilo, želite li da fotograf odradi posao u skladu s vašim očekivanjima – svakako prije fotografiranja i obrade fotografija izrecite fotografu vaše želje.


Objavite fotografije na raznim digitalnim platformama

Fotografije same po sebi neće dovoditi goste ako nisu objavljene na raznim digitalnim kanalima za iznajmljivanje. Stoga, da biste iskoristili puni potencijal fotografija, vrijeme je da najbolje fotografije objavite na platformama za oglašavanje smještaja i društvenim mrežama.


fotografija smještaja na digitalnim platformama


Prilikom objave fotografija budite iskreni i jasno pismeno istaknite koje su karakteristike vašeg smještaja. Ne želite da fotografije izgledaju fantastično i privuku turista ka rezervaciji, a kad se taj isti turist pojavi u vašem apartmanu bude razočaran onime što vidi. Jasno istaknite kvadraturu prostora, karakteristike i sadržaj koji nudite – kako bi gost u konačnici dobio upravo ono što očekuje od vašeg apartmana.

Spremi

Kako biti viđen? 5 popularnih marketinških alata za učinkovito oglašavanje smještaja

​Električni kamin: Koje su prednosti, a koji nedostaci električnog kamina?

Iznajmljivači i cikloturizam - prilagodba smještajne ponude za dulju sezonu

Odumiranje središta naših gradova: Mogu li restrikcije biti odgovor na fenomen gentrifikacije?

​Kupaonski radijatori: Kako odabrati idealan radijator za vašu kupaonicu?

Ulazak u Schengen i 7 globalnih turističkih trendova u 2023.

Apartmani za obitelj: Kako urediti apartman za turiste s djecom?

Gostoprimstvo u posljednji čas: Jednostavna čokoladna torta s maslinovim uljem

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

​Koliko novca troše digitalni nomadi na svojim putovanjima?

​Fotografije apartmana: 7 super ideja kako urediti apartman za snimanje

Popularno: