Ideje i trendovi
1.2K

Besplatno preuzimanje pravila za korištenje bazena u smještajnom objektu

Pravila za korištenje bazena je nužno istaknuti ih kako bismo goste upozorili da ovaj dodatak ponudi smještaja koriste na vlastitu odgovornost, ali i poduzeli sve da se zaštitimo od rizika koje korištenje bazena u privatnom smještaju donosi

Bazen kao dodatak ponudi smještaja je sve popularniji. Čak i u nekretninama uz more, turisti će rado sebi priuštiti objekt s bazenom iako za takav smještaj treba izdvojiti nešto više novčića po noćenju. Kada se odlučujemo na građenje bazena, najčešće prvo procjenjujemo troškove i eventualne benefite koje takav poslovni potez donosi. Tek potom počinjemo voditi računa o sigurnosnim rizicima. Bazen u smještajnom objektu je naša odgovornost, čak i onda kada smo goste upozorili da ga koriste na vlastitu. Stoga, moramo poduzeti sve što je u našoj moći da smanjimo rizike.


Kakav rizik može predstavljati bazen?

Za početak, ne možemo znati kakve sposobnosti imaju gosti kojima je bazen na raspolaganju i kolika je njihova plivačka vještina. Je li dovoljno sposoban da procijeni kada uskočiti u bazen, a kada pričekati? Možda je popio čašicu previše ili predugo sjedio na suncu? Tako lako može doći do nezgode.
 

Kod kuća za odmor koje se iznajmljuju u cijelosti, teško ćemo ograničiti vrijeme upotrebe bazena, ali u objektima s više smještajnih jedinica i zajedničkim bazenom, vrijeme korištenja je najbolje ograničiti - tako smanjujemo šanse za okupljanja uz bazen poslije koje čašice viška i eliminiramo buku koja bi mogla smetati nama, susjedima i drugim gostima

Kako bismo smanjili rizik od nezgoda, izbjegnimo postavljanje bilo kakvih tobogana i rekvizita, posebno od necertificiranih proizvođača. Korištenje takvih zabavnih alata može biti riskantno, a na privatnim bazenima nema spasilaca. Bespotreban rizik izbjegnimo kod svog poslovanja. 

Isto se odnosi na različite napuhance i plutajuće naprave. Postavljenjem luftića uz bazene, možemo na plutanje potaknuti i neplivače. Radije ne. 


Pravila za korištenje bazena mogu spasiti živote

Dobro je uz bazen istaknuti oznaku dubine, posebno ako je različita na raznim dijelovima bazena. Svi javni bazeni imaju takve oznake pa, iako je ovdje riječ o privatnim bazenima, ova oznaka govori korisnicima o riziku kojeg preuzimaju, posebno kada bazen koriste djeca različitih uzrasta.

Uz bazen bi bilo uputno imati dostupnu opremu za spašavanje, poput ove na naslovnoj fotografiji, barem jedan kolut ili plutaču na dohvat ruke. Jer, ponavljamo, ne poznajemo plivačke vještine svojih gostiju pa želimo poduzeti sve što je u našoj moći da umanjimo rizike korištenja bazena u svom smještajnom objektu.
 

Ako smo ikada noćili u hotelu ili nekoj drugoj vrsti smještaja s bazenom na raspolaganju, vjerojatno smo primijetili niz izvješenih upozorenja i pravila posvuda

Slična pravila postavimo i mi, spavajmo mirnije, znajući da smo poduzeli sve da naši gosti koriste bazen sigurno i uz njega uživajući borave.

Pravila za korištenje bazena

U našoj Download zoni možete besplatno preuzeti Pravila za korištenje bazena, uz prethodnu prijavu ili registraciju, i isprintati ih kod kuće. 
Spremi

Besplatne vođene šetnje putevima Dobrinjštine

Humanitarna akcija More ljubavi: Istarski iznajmljivači za potrebitu djecu

​10 lekcija koje nas je 2017. godina naučila o turizmu

Briga o gostu vaše je najbolje poslovno ulaganje!

15 % veća boravišna pristojba za iznajmljivače paušaliste u 2019. godini?

Privatnost kao turistički proizvod i prilika za uzlet manje poznatih destinacija

Zašto koristiti Instagram za oglašavanje smještaja?

Ponudimo domaće: Salenjaci - najpoznatija slastica kontinentalne Hrvatske

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

12 pitanja koji vode do efikasnog oglašavanja apartmana

Od turizma spavanja do modularnog smještaja - 9 novih fenomena iz industrije gostoprimstva

Popularno: