Dizajn
4K

Pravokutni, ovalni ili okrugli blagovaonski stol – koji je najbolji izbor za vas?

Planirate nabavku novog blagovaonskog stola? Niste sigurni kakav blagovaonski stol odabrati? Zanima vas za što je pogodan pravokutni, a za što okrugli blagovaonski stol? Koje prednosti donosi ovalni i u kakav će se prostor najbolje uklopiti?

Nabavka novog blagovaonskog stola može biti poprilično zahtjevan zadatak jer ponude stolova je zaista puno. Dizajneri se slažu kako blagovaonski stol zapravo čini fokusnu točku blagovaonice i kao takav mora biti savršeno usklađen sa stilom interijera. Samim time, dobro razmislite što ćete kupiti.

Ako se vaše dvojbe oko kupnje svode na odabir oblika stola, vrijeme je da vam pomognemo. U nastavku teksta donosimo vam nekoliko savjeta i primjera gdje koristiti kakav oblik blagovaonskog stola.


pravokutni stol za blagovaonicu


Pravokutni blagovaonski stol za velike blagovaonice

Pravokutni blagovaonski stol idealno je rješenje za velike blagovaonice u kojima želite naglasiti prostranost i udobnost. Pravokutni stol svojim će čistim oštrim linijama upotpuniti linije prostora u kojem se nalazi, a svima okupljenima za stolom omogućit će dovoljno prostora za uživanje u jelu. Dakle, pravokutni stol svakako birajte ako na raspolaganju imate dovoljno prostora za neometano kretanje oko stola.


okrugli stol za blagovaonicu


Okrugli blagovaonski stol za skučene blagovaonice

Okrugli blagovaonski stolovi savršeno odgovaraju manjim blagovaonicama u kojima svaki centimetar igra važnu ulogu. Zahvaljujući okruglom obliku takav će vam stol omogućiti lagodno kretanje oko stola, bez obzira na dimenzije blagovaonice u kojoj se nalazi. Okrugli stol pruža dovoljno bliskosti prilikom jela, ali ujedno daje osjećaj manje prostranosti. Valja naglasiti kako kod odabira okruglog stola pažnju obratite na mogućnosti produljivanja okruglog stola.


ovalni stol za blagovaonicu


Ovalni stolovi kao kompromisno rješenje za svaku priliku

Ovalni stol donosi kombinaciju navedenih oblika stolova i zbog toga ubire sve pogodnosti okruglih i pravokutnih stolova. Zahvaljujući zaobljenim rubovima, ovalni će vam stol pružiti lagodno kretanje oko stola i u nešto manjim blagovaonicama, a velika površina stola omogućit će vam dovoljno prostora za ugodno jelo. Kod ovalnih stolova, ljudi sjede relativno blizu jedni drugima što doprinosi boljoj komunikaciji i ne gubi se nikakav prostor zbog oštrih i opasnih uglova. Samim time, ovalni je stol idealno rješenje i za male i za velike blagovaonice.

Spremi

​Trebaju li saonice za djecu biti dio ponude smještaja u zimskim danima?

Planinski turizam: Na moru sve veće gužve i vrućine, hajdemo u planine

Regionalni FOS Šibensko-kninske županije s raznolikim programom - od iznajmljivača do inspektorata

​Akontacija u turizmu - kada se može bez, a kada je pametno naplatiti polog za rezervaciju smještaja

Kakvim gostima se nadati izvan glavne sezone?

Češće internetske prijevare privatnih iznajmljivača u turističkoj sezoni

Zaštitne maske - kako ih možemo izraditi sami?

Vishing, phishing, smishing - sezona je tu, a s njom stižu krađe identiteta i sve domišljatiji prevaranti

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

​6 tajni lijepe blagovaonice: Kako pametno isplanirati prostor blagovaonice?

Stakleni blagovaonski stolovi: 5 razloga zašto (ne) odabrati stakleni stol

Popularno: