Dizajn
5.4K

Koje boje tepiha najbolje odgovaraju dizajnu prostora i vašim nijansama zidova?

Tražite idealnu boju tepiha za vaš dnevni boravak, spavaću sobu, blagovaonicu, kuhinju ili kupaonicu? Zanima vas koje boje tepiha se najbolje uklapaju u vaš dizajn prostora? Kako kombinirati određene boje tepiha s bojama zidova?

Tepih je iznimno važan detalj svakog prostora jer njime možemo uvelike podići vizualnu ljepotu određenog prostora. Samim time, vrlo je važan odabir boja tepiha koja će vaš prostor dodatno uljepšati. Evo nekoliko savjeta za odabir boje tepiha:


Svjetlije i nježne boje vizualno povećavaju prostor

Nježnije boje tepiha odlične su želite li u prostoru postići ugodnu i smirujuću atmosferu pa su samim time pogodne za spavaće sobe gdje odmaramo. Tepih neutralnih boja odlično će umiriti snagu koju donose tamniji zidovi, a ujedno će i vizualno povećati prostor. Svjetlije boje tepiha mogu se odlično kombinirati sa svim uređenjima interijera pa nemate nikakvih zapreka kod uređenja prostora.


tepih crvene boje za stan ili apartman


Tople boje podižu razinu energičnosti prostora

Tople boje odličan su odabir želite li prostor učiniti živahnijim i veselijim. Tepih energične žute, narančaste ili crvene boje poželjan je odabir u prostorima gdje težimo podizanju razine energije, kao što je primjerice radna soba ili kuhinja. Dakako, tepihe bojama trebate uskladiti ili sa zidovima ili s namještajem kako bi cjelokupni dojam prostora bio upotpunjen.


Hladne nijanse tepiha za umirivanje živahnih zidova

Hladne nijanse boja, poput plave, zelene i ljubičaste, pružaju smirujući ugođaj prostoru. Hladne boje tepiha odlično se uklapaju u živahne boje zidova, kako bi se umirila energičnost prostora. Tepih hladne boje može se koristiti u spavaćim sobama i prostorima za odmoranje, a važno je naglasiti kako takva boja balansira osunčane prostore, dok manje prostore može čak učiniti vizualno većima.


tepihi raznih boja i oblika


Tepih sa šarenim uzorcima za kombiniranje s namještajem

Tepisi sa šarenim uzorcima mogu biti posebno atraktivni, ali je njihovo kombiniranje i uklapanje u interijer svojevrsni problem za mnoge kupce. Šareni uzorak tepiha izuzetno je bitno spojiti s nijansama namještaja, garniture i zidova. Manje dominantna boja tepiha trebala bi se uskladiti s foteljom, dok bi se ostale boje mogle kombinirati s jastucima i prekrivačima sličnih nijansi.


tepih tamnije nijanse i bijela boja


Tepih tamnijih nijansi odlično se kombinira s bijelom bojom

Zidove i namještaj bijele boje možete odlično nadopuniti mudrim odabirom tepiha tamnije nijanse. Raskošne boje dubokih i tamnijih nijansi, poput tamno plave i bordo crvene, prostoru će udahnuti određenu svježinu istovremeno pružajući zadovoljavajuću dozu elegancije. Dakako, tepisi tamnijih nijansi bijelim i svijetlim prostorima dodati će prijeko potrebnu energičnost i snagu pa su odličan izbor imate li puno bijelih površina u prostoru.

Spremi

Koliko je popularan first minute za 2023. u svijetu u kojem "samo mijena stalna jest"

7 trendova u turizmu koji će obilježiti putovanja 2022. godine

Do 15. siječnja rok za predaju obračuna turističke članarine - obrazac TZ 2

Kuće za iznajmljivanje: Koliku novčanu zaradu možete očekivati od iznajmljivanja kuća za odmor?

Udruga ruralnog turizma Hrvatske upisuje nove članove "jer - zajedno smo jači"

Je li čišćenje snijega ispred kuće za odmor i apartmana dobra ili loša ideja?

Sigurnost na internetu u 9 koraka - zaštitimo se od krađe osobnih podataka

Online tečaj Instituta za turizam: Naučimo prepoznavati i interpretirati svoju kulturnu baštinu

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Umjetno božićno drvce: Koje su prednosti i nedostaci umjetnog božićnog drvca?

Božićni ukrasi za kuhinju: Kako ukrasiti kuhinju za još ljepše blagdane?

Popularno: