Aktualno
2.6K

Kako gostu poslati račun za smještaj iz Apartmanija.hr korisničkog sučelja?

Jedna od novih opcija korištenja Apartmanija.hr sustava je slanje računa za smještaj gostima, čak i bez plaćenog oglasa ili bilo kakvih naknada za korištenje ovog alata

Vodeći domaći oglašivač smještaja Apartmanija.hr svojim članovima i domaćinima privatnog smještaja često poklanja nove korisne alate za jednostavnije poslovanje i digitalizaciju usluga. Uz ponudu za smještaj iz Apartmanija.hr korisničkog sučelja, može se izdati i račun te poslati gostu, bilo da stiže preko Apartmanije ili nekim drugim izravnim kanalima.
 

Slanje računa gostima iz Apartmanija.hr korisničkog sučelja je dostupno svima bez naknada. Nije uvjet imati aktivan oglas na Apartmanija.hr stranicama, ali je obvezna registracija koja uključuje unos potrebnih podataka i povremeno primanje obavijesti o novitetima i uslugama ovog domaćeg servisa

Obvezno je, međutim, izdavanje računa gostima, osim u slučaju suradnje s agencijom koja tu obvezu ugovorom na sebe preuzima. U svakom slučaju, gost mora dobiti račun za plaćenu uslugu. Sadržaj tog računa je točno propisan pa tako i račun, poslan gostu iz Apartmanija sustava, sadrži sve potrebne podatke - pod uvjetom da smo dovršili prijavu i unijeli sve nužne informacije u svoj profil u Apartmanija.hr korisničkom sučelju.


5 koraka do slanja računa za smještaj gostu iz Apartmanija sustava

1. korak: Opcija "Izrada računa" nalazi se u izborniku lijevo, na slici niže označena crvenim kvadratićem. Odabrat ćemo je.

Izrada računa opcija u Ap.hr korisničkom sučelju

Odabir te opcije vodi nas do alata za izradu i slanje računa gostima.

Slanje računa gostima Apartmanija.hr

2. korak: Ovdje možemo odabrati slanje računa gostu na temelju upita iz Apartmanija.hr sustava ili izradu računa za goste koji stižu preko drugih kanala oglašavanja.

Odabir slanja računa

3. korak: Potom možemo odabrati jezik komunikacije s gostom. Račun je uvijek na hrvatskom i engleskom jeziku, ali pozdravna poruka može biti na nekom od 13 jezika s govornih područja oglašavanja smještaja putem Apartmanija.hr servisa. Možemo ju personalizirati unosom vlastitog teksta.

4. korak: U obrazac za izradu računa ćemo unijeti potrebne podatke:

Obrazac za izradu računa Apartmanija.hr

Podaci koje unesemo pojavit će se na pregledu računa desno od obrasca. 

5. korak: Kada unesemo sve podatke i na pregledu računa provjerimo njihovu ispravnost, odabrat ćemo opciju "Spremi i pošalji gostu na e-mail" koja se nalazi na dnu obrasca. Tu možemo označiti opciju da kopija stigne i na našu e-mail adresu. 

Račun poslan iz Apartmanija.hr sučelja izgleda ovako:

Račun iz Apartmanija.hr sučelja

Račun se uvijek izdaje nakon primitka uplate ili naplate boravka nakon dolaska gosta u smještaj. Svi izrađeni računi su pospremljeni na našem korisničkom računu pod "Pregled izdanih računa" u izborniku lijevo Apartmanija.hr korisničkog sučelja.

Sada kada znamo kako se šalje račun, a kako ponuda za smještaj iz Apartmanija.hr korisničkog sučelja, spremni smo za lakši i profesionalniji pristup naplati brojnih realiziranih rezervacija.
Spremi

Digitalizacija uspjeha: OTA Sync rješenje štedi novac i vrijeme

TZ Vukovarsko-srijemske županije poklanja svojim iznajmljivačima jednogodišnji period oglašavanja na Apartmanija.hr katalozima

Rastu cijene putovanja, ne samo radi inflacije, već i zbog povećane potražnje

Želite li saznati kako će umjetna inteligencija utjecati na našu budućnost i turizam?

Turistički srpanj: Prosječna duljina boravka je 7 dana uz veću potrošnju nego u 2019.

Turističke brojke u porastu, inflacija u padu

​Kako redovito održavanje i servisiranje peći na pelete utječe na uštede u grijanju?

Kako biti viđen? 5 popularnih marketinških alata za učinkovito oglašavanje smještaja

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Testiraj financijsku pismenost i poznavanje obveza privatnih iznajmljivača

Više od 22 posto povoljniji letovi iz SAD-a za Split i Dubrovnik još uvijek čekaju svoje putnike

Popularno: