Dizajn
128

Umjetno božićno drvce: Koje su prednosti i nedostaci umjetnog božićnog drvca?

Planirate kupnju umjetnog božićnog drvca? Zanima vas je li umjetno božićno drvce isplativo ulaganje? Koje prednosti i nedostatke donosi umjetno božićno drvce i isplati li se krenuti u nabavku umjetnog bora?

Umjetno božićno drvce je dugotrajno rješenje za proslavu mnogobrojnih Božića, no je li takvo drvce poželjno rješenje u svim prilikama? Mnogi se slažu kako umjetno drvce ne dočarava toliku radost i toplinu Božića, kao pravo drvce iz šume ili uzgoja. U nastavku donosimo nekoliko savjeta zašto (ne) odabrati umjetno božićno drvce:

 

Umjetno božićno drvce je dugotrajno rješenje

Iako ne izgleda atraktivno kao pravo drvce, umjetno božićno drvce odličan je izbor za sve koji se žele dugotrajno riješiti brige oko nabavke drvca za Božić. Uz pravilno održavanje i spremanje, umjetno drvce može trajati i više od 10 godina bez ikakvih vidljivih oštećenja.

umjetno božićno drvce za dom

 

Manjak potrebe za ukrašavanjem drvca

Vjerujemo kako je mnogima koji ovo čitaju zapravo pravi gušt zajedno sa svojom obitelji kititi božićno drvce. No, za one nešto manje sentimentalne, kićenje božićnog drvca predstavlja samo dodatnu obvezu koju trebaju riješiti. Za potonje, umjetno božićno drvce je super izbor jer na tržištu možete pronaći drvca koja su već polovično okičena. Odnosno, neka drvca dolaze s ugrađenim lampicama, a ima i umjetnih drvaca koja nose snježne pahulje, stine ukrase, itd.

 

Umjetno božićno drvce ne zahtjeva održavanje

Umjetni materijali poprilično su izdržljivi pa kod umjetnog drvca ne dolazi do opadanja iglica s drvca. Samim time, uskraćeni ste velikog dijela brige oko održavanja drvca. Također, ne trebate brinuti o zalijevanju drvca, baš kao ni o pozicioniranju i pravilnoj temperaturi u prostoru gdje se drvce nalazi.

predivno umjetno božićno drvce za dom

 

Umjetno drvce ne donosi opojni miris i osjećaj topline

Iako su prednosti umjetnog drvca mnogobrojne, mnogi se zbog predivnog mirisa i osjećaja topline ipak odlučuju za pravo božićno drvce. Živo božićno drvce otpušta predivne drvenaste mirise u prostor što stvara posebnu blagdansku atmosferu, posebice kad se u sve pomiješaju mirisi kuhanog vina i vruće čokolade. Pravo božićno drvce također donosi jedan osjećaj topline i života, koji je posebno naglašen u vrijeme božićnih blagdana. Stoga, želite li osjetiti radost Božića sa svojom obitelji – umjetno božićno drvce vjerojatno je manje poželjan izbor.

Spremi

Kako pospremiti božićne ukrase i sačuvati ih za iduću godinu?

Dekorativni kamini: Kako samostalno napraviti predivan umjetni dekorativni kamin?

Novi Javni poziv za sufinanciranje projekata u turizmu - novi bazeni privatnim iznajmljivačima

Gosta više smeta kad nema interneta u apartmanu, nego neljubaznost i neiskrenost domaćina

Zelena boja u interijeru: 6 pravila za korištenje zelene boje u kući, stanu ili apartmanu

Ugodno s korisnim: Rezervirajte idući vikend za Dubrovnik i Design District sajam

Domaćin na hrvatski način: Instagramiziraj se ili nestani?!

​Osniva se nacionalna udruga privatnih iznajmljivača - Hrvatska udruga obiteljskog smještaja

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Ukrasni kamin na struju: Zašto je pametno odabrati dekorativni kamin na struju?

Koje boje tepiha najbolje odgovaraju dizajnu prostora i vašim nijansama zidova?

Popularno: