Događanja
4.9K

Kršan, od 06.05. do 07.05.2023. 12. Festival samoniklog bilja u Kršanu: Od ukusnih pjata do pripravaka za usporavanje starenja

12. Festival samoniklog bilja održat će se u subotu 6. svibnja i nedjelju 7. svibnja u Kršanu sa sjajnim programom kroz kojeg možemo upoznati čari divljeg bilja i brojne mogućnosti upotrebe istog u našoj svakodnevici

Kako razlikovati rusomaču od štavelja, pušinu od kije, smilje od mlička? Ako vas imalo zanima što su uopće navedeni pojmovi, put pod noge, pa do Kršana u subotu ili nedjelju, ili oba dana kako biste sudjelovali na poučnim radionicama u sklopu korisnog i jestivog Festivala. Festival samoniklog bilja u Kršanu je godišnja manifestacija koja će se ovu godinu održati već 12. puta. Festival promovira vrijednosti samoniklog bilja i njegove upotrebe u kulinarstvu, medicini, kozmetici i drugim područjima života.

U dva dana festivala, posjetitelji imaju priliku sudjelovati u raznim aktivnostima, kao što su radionice o prepoznavanju samoniklog bilja, kuhanje jela s biljem, izrada kozmetike i lijekova, te razgledavanje prirodnih ljepota okoline. Kako samoniklim biljkama usporiti starenje ili izbalansirati podivljale hormone, saznat ćemo na predavanjima u sklopu Festivala, a aktivan odmor u Kršanu je zajamčen uz nordijsko hodanje ili bicikliranje pod vodstvo organizatora. 

Organizatori festivala samoniklog bilja su Općina Kršan, TZ kršan i PZ Čepić polje, uz podršku brojnih sponzora koji vjeruju u čarobne moći samoniklog bilja. Festival samoniklog bilja u Kršanu je ujedno i prilika da upoznamo lokalne proizvođače hrane i rukotvorina i da kušamo tradicionalnu istarsku kuhinju u kojoj samoniklo bilje nosi tituli čarobnog sastojka.


12. Festival samoniklog bilja Kršan - program i prijave


12. Festival samoniklog bilja Kršan - program
12. Festival samoniklog bilja Kršan - program
12. Festival samoniklog bilja Kršan - program
 
Spremi

​Fotografiranje apartmana: Zašto je važno angažirati profesionalnog fotografa?

Kako je Albanija postala hit na europskom turističkom tržištu s 19% dolazaka više nego 2019.

Zašto svi idu u Hrvatsku?

​Drvo u kupaonici – umivaonici i kade u neodoljivoj kombinaciji keramike i drva

Trebaju li mali kontinentalni gradovi turizam?

Tepih u dnevnom boravku: 4 savjeta za kupnju tepiha za dnevni boravak

Turizam Gorskog Kotara: Dovoljno ludi i dovoljno snažni idu naprijed

Dani turizma 2019. na Ekonomskom fakultetu - ulaz slobodan

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

5. Dani cikloturizma u Sinju: Prezentacije, rasprave, edukacije, izleti, umrežavanje

Kvarner Family edukacija za iznajmljivače obiteljskog smještaja Primorsko-goranske županije

Popularno: