Događanja
2.3K

Zagreb, 24.09.2020. Ko vidi turizam? - druženje uz razgovor o problemima i potencijalima kulturnog turizma u krizi

Četvrtak 24. rujna u 18:30, u zagrebačkom Art parku će se razgovarati o problemima i potencijalima kulturnog turizma u doba COVID-a. Susret započinje već u 16 sati, otvaranjem pazara s proizvodima domaćih proizvođača

Koronakriza je preselila gotovo sve turističke konferencije i događanja koja promišljaju o turizmu u virtualne sfere. Gotovo sve, ali ne apsolutno sve. Culsperience Croatia, konzultantska tvrtka koja djeluje na području kulturnog i ruralnog turizma, organizira susret autora i voditelja projekata koji pokušavaju opstati krizi unatoč, uz inovativna i kreativna rješenja turističkih proizvoda.

Susret će se održati u Art parku u Zagrebu, 24. rujna s početkom u 18:30 sati, a osim razgovora o problemima i potencijalima kulturnog i ruralnog turizma, posjetitelji će imati priliku i na prigodnom pazaru, koji započinje već u 16 sati, kupiti neke od proizvoda domaćih proizvođača: majstora starih zanata Tihomira Želimorskog iz Hlebina, prirodne sapune Silvan, kušati vina Pilato i poslastice BITE ART.

Upravo autorica BITE ART-a, Ana Šerić, je jedna od sudionica razgovora koji će pokušati ponuditi odgovore na pitanja: Ko vidi turizam? COVID i turizam? Potreseni kovidom? Protreseni potresom? Kako reagirati na iznenadne probleme u (kulturnom) turizmu?

Uz Šerić, sudjeluju još i Elizabeta Milanović Glavica iz Turističke zajednice središnje Podravine, Iva Silla iz Secret Zagreb te Luka Jakopčić iz Culsperience Croatia.

Program susreta:

  • 16.00 Otvaranje pazara
  • 18.30 Razgovor ugodni
  • 20.00 Omladinsko-glazbeni program
     

O sudionicima:

Ana Šerić - autorica nagrađivanog projekta Edible Art i originalnog poklon-suvenira BITE ART. BITE ART je poslastica - tradicionalni keksi paprenjaci s motivom slika hrvatskih umjetnika. 

Elizabeta Milanović Glavica - direktorica TZ središnje Podravina će nas zainteresirati za probleme i potencijale malih, epidemiološki sigurnih destinacija.

Iva Silla - autorica, sad već čuvenih, interpretacijskih tura Secret Zagreb će podijeliti svoja iskustva iz sezone u kojoj je sve stalo.

Luka Jakopčić - voditelj projekta Culsperience Croatia će reći ponešto o promociji ponude kvalitetnih kulturno-turističkih sadržaja za pametniji i održiviji turizam.

Spremi

Nauljeni parket: Je li se pametno odabrati parket premazan uljem?

​Drveni blagovaonski stolovi: Koji je materijal najbolji za kvalitetan drveni stol?

Božićni ukrasi za kuhinju: Kako ukrasiti kuhinju za još ljepše blagdane?

​Koliko putovanja godišnje planira realizirati prosječni turist i zašto je to važno?

Iznenadite svoje goste, baldahin za krevet nije rezerviran samo za djevojčice

10 biljaka za apartmane u kojima nema puno prirodne svjetlosti

Turizam u funkciji očuvanja prirodne i kulturne baštine

Jeste li ikad odbili rezervaciju gosta iako je vaš apartman bio raspoloživ?

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

3T konferencija 2020.: Je li održivi turizam naša prilika? (ODGOĐENO)

Besplatni webinar za privatne iznajmljivače: ​Kako do poticaja Fonda za solare?

Popularno: