Ideje i trendovi
14K

​Izgradnja luksuzne kuće za odmor: 7 savjeta za savršenu kuću za ekskluzivne goste

Planirate izgradnju luksuzne kuće za odmor u Hrvatskoj? Zanima vas kako treba izgledati kvalitetna kuća za ekskluzivne goste željne luksuza? Na što se fokusirati kod izgradnje kuće i zašto su luksuzne kuće za odmor veliki hit u Hrvatskoj?

Izgradnja luksuzne kuće za odmor veliki je pothvat koji iziskuje puno truda, vremena i zalaganja pojedinca i mnogih tvrtki. Investiranje u luksuzne kuće na Jadranu sve je češće s obzirom na to da luksuzne kuće donose vrhunsku klijentelu koja voli trošiti novac. Iako izgradnja luksuzne kuće za odmor izgleda kao savršena prilika za dugoročnu zaradu novca, stvari ipak nisu tako jednostavne.

Luksuzne kuće za odmor moraju zadovoljiti mnogobrojne standarde, kako bi se gosti u tim kućama osjećali zadovoljno i ugodno. Na što se fokusirati kod gradnje luksuzne kuće za odmor?


mirna lokacija za kuću za odmor


1. Odabir mirne lokacije

Lokacija nove kuće za odmor treba budućim gostima pružiti dovoljno mira i privatnosti kako bi se odmakli od svakodnevnog užurbanog i stresnog načina života. Važno je da lokacija pruža dovoljno privatnosti, ali isto tako i zadovoljavajuću blizinu pristupa raznim sadržajima. Idealno bi bilo da se kuća za odmor nalazi negdje u prirodi, ali nedaleko od većih mjesta u kojima ekskluzivni gosti mogu trošiti novac.

 

2. Izbjegavanje zona za buduće građenje

Kuće i apartmani širom Hrvatske rastu vrlo brzo pa trebate prilikom izgradnje pripaziti da u prostornim planovima nema budućih planiranih gradnji u vašoj blizini. Naime, takve bi buduće gradnje mogle narušiti izgled i poziciju vaše kuće pa vaši gosti više neće imati potreban mir i intimu. Navedeni problem možete riješiti kupnjom velikog zemljišta od kojeg će susjedi biti dovoljno udaljeni za potpuni mir i uživanje.

atraktivne zone za buduće građenje kuće za odmor


3. Savršen pogled za savršene goste

Gosti koji borave u luksuznim kućama za odmor uglavnom od kuće očekuju maksimalni komfor i uživanje. Jedan od najpoželjnijih načina uživanja ekskluzivnih gostiju definitivno je odmaranje uz predivan pogled na okruženje. Gradite li kuću u blizini mora, neka lokacija kuće bude visoravan s koje se pruža atraktivan pogled na more i zalazak sunca. Luksuzna kuća u unutrašnjosti Hrvatske trebala bi se nalaziti na uzvisini ili na nekom usamljenom brdu gdje osim vaše kuće neće biti nikakvog drugog ometajućeg sadržaja.


luksuzna kuća za odmor s bazenom


4. Atraktivan dizajn uz dašak lokalnog šarma

Luksuzna kuća treba izgledati fascinantno i zapanjujuće već na prvi pogled. Prilikom traženja arhitektonskih rješenja, svakako se konzultirajte s arhitektima čija prošla rješenja vam se sviđaju i čije vas kuće očaravaju. Kroz dizajn kuće, važno je povezati moderan izgled s lokalnim šarmom mjesta u kojem gradite kuću. Nemojte zapostaviti činjenicu da se kuća mora pitomo uklapati u okruženje jer u protivnom neće izgledati elegantno i luksuzno.


odlična kuća za odmor puna luksuza


5. Vrhunski materijali za učinkovitu gradnju

Kod izgradnje luksuzne kuće za odmor, važno je koristiti materijale vrhunske kvalitete koji garantiraju maksimalno kvalitetne uvjete i dugotrajnost. Materijali koji se koriste kod izgradnje luksuzne kuće moraju biti u skladu s prirodom i osiguravati maksimalnu sigurnost u svim vremenskim prilikama i neprilikama. Dakako, poželjno je koristiti moderne materijale koji svojim funkcionalnostima i izgledom pružaju dojam otmjenosti i luksuza.


6. Namještaj vrhunske kvalitete za udobnost boravka

Kako biste ostvarili maksimalno otmjen dojam u kući, važno je koristiti namještaj vrhunske kvalitete. Jeftin namještaj ne dolazi u obzir jer gosti koji stižu u luksuznu vilu vrlo lako prepoznaju koje su kvalitete pojedini materijali. Bolje je uzeti manje namještaja pa pripaziti da bude vrhunske kvalitete, nego obrnuto. Samo namještaj vrhunske kvalitete garancija je istinskog uživanja ekskluzivnih gostiju.


luksuzna kuća za odmor za top goste


7. Izgradnja luksuzne kuće za odmor je dugoročna investicija

Izgradnja luksuzne kuće za odmor iziskuje velika financijska sredstva, a povrat novca donosi vrlo sporo. Za očekivati je kako će takva kuća poslovati s profitom tek nakon 30-ak godina, ovisno o tome koliku će popunjenost imati. Istraživanja su pokazala da ekskluzivni gosti najviše vole luksuzne kuće koje se nalaze u manjim ruralnim sredinama, gdje kroz kuću mogu osjetiti šarm nekog mjesta. Dakle, luksuzna kuća za odmor ne treba se nalaziti u popularnim turističkim destinacijama, već mora pružiti kvalitetu koji će gosti lako prepoznati.

Spremi

Planiranje rasvjete u apartmanu za privlačnije fotografije smještaja i ugodniji boravak gostiju

5 razloga zbog kojih gosti rezerviraju privatne apartmane kad idu na mora, oceane

Iznajmljivanje objekta za robinzonski smještaj

Kako gostu poslati račun za smještaj iz Apartmanija.hr korisničkog sučelja?

Pomoćni ležaj u apartmanu - koji su uvjeti namještanja i može li se dodatno naplatiti sklopivi ležaj

Kako privući rezervacije za rujan i listopad?

​Koje europske zemlje ostvaruju najveće prihode od turizma?

Zidna ogledala: Top 10 savjeta za odabir idealnog ogledala za vaš dom

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

​Kad započinje sezona rezervacija smještaja i kako se kvalitetno pripremiti?

Montažne kuće kao kuće za odmor: 6 prednosti i nedostataka montažnih kuća za iznajmljivanje

Popularno: