Aktualno
6.5K

Koje su najpopularnije države svijeta po broju dolazaka turista?

Zanima vas koje su najpopularnije države svijeta prema broju dolazaka turista? Koje zemlje posjećuje najviše turista tijekom godine i koji kontinent dominira na svjetskoj turističkoj karti? Koliko turističkih dolazaka ostvaruju najpopularnije zemlje svijeta?

Hrvatska se često karakterizira kao turistička zemlja u kojoj prihod od turizma igra veliku ulogu u ukupnim prihodima države. No, unatoč tome što u Hrvatskoj svake godine ugostimo ogroman broj turista, zanimljivo je da Hrvatska nije ni među top 10 najpopularnijih destinacija u Europi.

Ako vas zanima koje su najpopularnije države svijeta prema broju dolazaka turista tijekom čitave godine, svakako nastavite s čitanjem teksta. U nastavku vam donosimo popis najpopularnijih turističkih destinacija na svijetu. Evo gdje turisti najviše vole putovati:
 

turistička destinacija Francuska


Francuska kao svjetski i europski lider turizma

Na ljestvici najpopularnijih destinacija na svijetu, Francuska zauzima prvo mjesto. S čak 90 milijuna dolazaka godišnje, Francuska svake godine ugosti nevjerojatno velik broj turista koji istražuju razne gradove i destinacije. Ne treba posebno naglašavati kako je Pariz s Eiffelovim tornjem najpopularnija destinacija u Francuskoj koja je najprivlačnija turistima iz čitavog svijeta.


Španjolska Valencia turistička destinacija


Španjolska popularno svjetsko odredište

Vrlo blizu Francuske, nalazi se i Španjolska koja je tako zauzela drugo mjesto po popularnosti turističkih zemalja. Španjolska godišnje ugosti oko 83 milijuna turista, a turističke brojke iz godine u godinu rastu. Jedna od najpopularnijih španjolskih destinacija je Barcelona s prepoznatljivom katedralom i omiljenim nogometnim stadionom mnogobrojnih fanova FC Barcelone.


SAD u stopu prati dvije europske liderice po broju turista

SAD nudi veliku raznolikost krajolika, kultura i znamenitosti, a zbog svoje svestranosti je jedna od omiljenih turističkih država na svijetu. SAD godišnje posjeti oko 80 milijuna turista iz čitavog svijeta, a mnogobrojni u SAD dolaze poslovno. Jedan od najpopularnijih gradova svakako je New York, koji je omiljena destinacija turista iz čitavog svijeta.


Kina turistička zemlja


Kina značajno raste u turističkom svijetu

Kina je posljednjih godina postala velika hit turistička destinacija, koju svake godine posjećuje sve više europskih i svjetskih turista. Na krilima ogromnog gospodarskog uspjeha, Kina je uspjela izgraditi impozantne znamenitosti, a njenu kulturu nastoje istražiti mnogobrojni putnici. Popularna Kina ostvaruje sve više turističkih i poslovnih dolazaka, a godišnje se u Kini ostvari više od 65 milijuna dolazaka. Važno je naglasiti kako Kina značajno raste posljednjih godina i sve ozbiljnije prijeti sustizanju SAD-a, Španjolske i Francuske.


Italija kao omiljena destinacija za gurmane i romantičare

Italija zatvara krug top 5 najpopularnijih država po broju dolazaka turista. Atraktivna Italija u svijetu je prepoznata po svojim gastronomskim delicijama i predivnim povijesnim znamenitostima. Italija je na tlu Europe odigrala mnoge važne bitke pa je i ostavština povijesti izuzetno velika, što je odličan mamac za mnogobrojne turiste. Prema statistikama, Italija godišnje ostvaruje više od 60 milijuna dolazaka turista, čime se nalazi na 5. mjestu u svijetu.


Meksiko Cancun turistička destinacija


Turska i Meksiko kao svijet raznovrsne kulture

Turska i Meksiko zauzimaju 6. i 7. mjesto ljestvice najpopularnijih država svijet po pitanju turističkih dolazaka. Zanimljivo je da obje zemlje donose značajan odmak u kulturama od ostalog svijeta, što je jedan od glavnih aduta za turizam. Također, obje su zemlje relativno povoljne za organiziranje putovanja pa turisti željeni dalekih putovanja često biraju Tursku i Meksiko uz maksimalne uštede u budžetu.

 

Tajland kao jedina egzotična destinacija u top 10

Tajland se smjestio na 8. mjestu najpopularnijih država svijeta, a godišnji broj dolazaka turista kreće se oko 40 milijuna. Zanimljivo je da je Tajland jedina egzotična destinacija na ljestvici top 10, unatoč tome što popularnost za egzotičnim putovanjima raste već desetljećima. Na Tajlandu turisti mogu uživati u prekrasnim rajskim plažama i potpuno opuštenoj atmosferi, koja se nažalost ne može osjetiti u ostalim dijelovima svijeta. Stoga, Tajland je odlična destinacija za maksimalno opuštanje.


Njemačka popularna destinacija za turiste


Njemačka i Ujedinjeno Kraljevstvo za potpunu europsku dominaciju

Njemačka i Ujedinjeno Kraljevstvo godišnje ostvaruju oko 40 milijuna dolazaka turista pa se te dvije države zasluženo nalaze na 9. i 10. mjestu najpopularnijih turističkih destinacija. Zanimljivo je vidjeti kako Europa dominira listom najpopularnijih turističkih zemalja i drži praktički polovicu ljestvice top 10 destinacija. Sve to ukazuje na činjenicu kako turizam igra itekako važnu ulogu u gospodarstvu europskih zemalja, a što se direktno odnosi i na samu Hrvatsku.

Spremi

ITB Berlin: Pažnja je danas vrjednija od novca

Mračni turizam u Hrvatskoj - od istarskih vampira do duhova Sljemena

Društvene igre u apartmanu: Zašto gostima trebate pripremiti društvene igre?

Kako sami popuniti PDV obrasce i prijaviti porez na proviziju?

Zimski turizam: Ima li Hrvatska potencijala za razvoj zimskog turizma?

​Zašto je važno web stranicu smještaja prilagoditi pametnim telefonima i tabletima?

Mali turistički rječnik za iznajmljivače privatnog smještaja

​Crvena kuhinja: Koja boja zida najbolje odgovara crvenoj kuhinji?

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

​Zašto su kuće za iznajmljivanje iznimno popularne i tražene među modernim turistima?

​Koliko putovanja godišnje planira realizirati prosječni turist i zašto je to važno?

Popularno: