Aktualno
340

Rovinjski restoran Agli Amici prvi u Hrvatskoj s dvije Michelin zvjezdice

Prvi s dvije i deset s jednom zvjezdicom, uz još 82 restorana u Michelinovom vodiču za Hrvatsku, sjajan su pokazatelj razvoja domaće gastro scene i gastroturističke ponude

Hrvatska gastronomska scena dosegla je novu razinu sjaja. Restoran Agli Amici u Rovinju je dobio je još jednu Michelinovu zvjezdicu, pa je sada prvi u Hrvatskoj s dvije. Restoran Dubravkin put u Zagrebu dobio je svoju prvu zvjezdicu. Trenutno 493 restorana na svijetu ima dvije zvjezdice.

Osim novih zvjezdica, još deset hrvatskih restorana je zadržalo svoje Michelinove zvjezdice: Pelegrini (Šibenik), 360º (Dubrovnik), Monte (Rovinj), Noel (Zagreb), Boškinac (Novalja), LD Restaurant (Korčula), Nebo (Rijeka), Alfred Keller (Mali Lošinj) i Korak (Jastrebarsko).

Potvrda je to izvrsnosti hrvatskih chefova i bogatstva domaće gastronomske ponude koja privlači turiste iz cijelog svijeta. Tri restorana su zadržala Michelin Green Star za održivu i ekološki prihvatljivu gastronomiju, a 11 restorana se ponosi oznakom Bib Gourmand za kvalitetne menije po pristupačnim cijenama.
 

Čak 93 restorana u Hrvatskoj nosi neke od Michelinovih simbola, što je dokaz naših gastronomskih vrijednosti i doprinosi promociji Hrvatske kao atraktivne i prestižne gastro destinacije

Michelinov gastro vodič za Hrvatsku sjajan je putokaz našim gostima što vrijedi kušati i vidjeti u našim gradovima i mjestima.

Potražimo restoran s nekim od Michelinovih priznanja koji je najbliži našem smještajnom objektu pa ga preporučimo svojim gostima kako bismo dodali vrijednost svojoj ponudi smještaja.
Spremi

Suhozid - tragovima čipke od kamena

​Cijena montažne kuće: Isplati li se investirati u izgradnju montažne kuće?

Greencajt - festival za one koji znaju da smo u cajtnotu

20 zabavnih činjenica o putovanjima i turizmu

​Električni kamini cijena - je li električni kamin isplativa investicija?

Laminat ili parket: Koje su prednosti i nedostaci ugradnje parketa ili laminata?

Lijepljenje tapeta: 6 koraka za uspješno i brzo lijepljenje tapete na zid

10 savjeta za bolji booking i zadovoljne goste

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Na putu prema dolje... zastanimo malo u Lici

Gotovo 100 tisuća radnih dozvola izdano otpočetka godine

Popularno: