Aktualno
2 12.2K

3T - Tourism, Travel & Tech: Drugo izdanje konferencije o tehnološkim inovacijama u turizmu

Sve što smo o digitalnim trendovima u turizmu htjeli znati, a nismo znali gdje pitati, možemo saznati 20. ožujka u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu. Drugo izdanje 3T - Tourism, Travel & Tech konferencije donosi pregled tehnoloških trendova i modele njihove primjene u turizmu

3T - Tourism, Travel & Tech konferencija je svoje prvo izdanje doživjela prošlu godinu posljednjeg dana ožujka, kroz niz dinamičnih panela, predavanja i prezentacija. Dobru posjećenost i veliki interes javnosti, 3T konferencija duguje činjenici da je to bilo prvo okupljanje stručnjaka i poduzetnika na ovim prostorima iz dva sektora - turizma i tehnologije. Te dvije, inače neraskidivo povezane gospodarske grane bilježe ogroman rast na godišnjoj razini u čitavom svijetu.

Slične konferencije se više od desetljeća održavaju diljem EU, čiji je strateški cilj digitalizacija društva, otkud i Mjera C aktualnog natječaja Ministarstva turizma u sklopu Programa konkurentnost turističkog gospodarstva kojom će se sufinancirati primjena inovativnih tehnoloških rješenja u turističkom poslovanju.

Koja su to inovativna tehnološka rješenja, saznat ćemo na 2. izdanju 3T - Tourism, Travel & Tech konferencije, 20. ožujka u Kaptol Boutique Cinema, Nova ves 17 u Zagrebu.

3T - Tourism, Travel & Tech: Drugo izdanje konferencije o tehnološkim inovacijama u turizmu

Organizator je BUG, popularna domaća računalna izdavačka kuća, a direktor konferencije Oleg Maštruko koji ističe: "Kada smo prošle godine prvi put organizirali konferenciju 3T – Tourism, Travel and Tech, bila je to svojevrsna lutrija jer nismo znali kakve ćemo reakcije dobiti. Sada, s prošlogodišnjim iskustvom, znamo da je mjesto izravnog spajanja, networkinga, te razmjene znanja i ideja između dvije najuspješnije hrvatske grane gospodarstva, više nego potrebno, i među posjetiteljima i kompanijama – odlično primljeno. Za ovogodišnje izdanje konferencije 3T – Tourism, Travel and Tech pripremamo obilje svježeg i aktualnog sadržaja, o kojem više možete vidjeti na stranicama konferencije, pogotovo kako se datum održavanja bude približavao."


Program 3T konferencije

20. ožujka će prezentaciju će održati i sam Maštruko sa svojim partnerom Sašom Cvetojevićem. Njih dvojica su se upustili u pustolovinu kao Tesla Team te su, prema dostupnim informacijama, bili prva posada koja je prešla čuvenu pustinju Saharu električnim automobilom. S relija u Africi su se vratili nedavno pa će 3T konferencija, koja je i sponzorirala ovaj pothvat, biti prvi događaj na kojemu će se, iz prve ruke, moći saznati sve o avanturi Teslom X kroz Saharu.

3T - Tourism, Travel & Tech: 2. izdanje konferencije o tehnologiji u turizmu Tesla Team

Osim atraktivnih prezentacija, na rasporedu se nalazi i konkretne teme:
  • Turistička monetizacija društvenih mreža,
  • CRM u turističkoj industriji,
  • Influencer marketing – kako raditi brand kojeg će kupci prepoznati i preporučiti,
  • Mobilni payment IT rješenja za hotelsku industriju.
  • Instagram u turizmu – kud svi tu i mali Mujo/Ivica,
  • Digital nomads – rad bez radnog mjesta,
  • Hrvatski nautički turizam na webu,
  • Sezonalnost i tehnologija,
  • Kako distribuirati svoju ponudu izleta,
  • Strategija oglašavanja na besplatnim alatima.

Pričat će se i o novom Zakonu o pružanju usluga u turizmu, a na sva naša pitanja i nedoumice oko primjene novih uredbi će odgovarati Monika Udovičić, pomoćnica ministra za pravne poslove i standarde.

Konferenciju će otvoriti Martin Reents, njemački poduzetnik i stručnjak za digitalnu tehnologiju predavanjem pod nazivom Travel Drives Technology: New Apps Everywhere.

Potom slijedi panel diskusija Kako tehnologijom riješiti problem sezonalnosti u turizmu? koju će moderirati Ivan Ilijašić, autor aplikacije Orioly za organizaciju poslovanja malih tour poduzetnika.


Early bird ulaznice do kraja veljače

Čitav program se tek očekuje, ali je sigurno da će ovogodišnja 3T – Tourism, Travel & Tech konferencija pokušati pronaći odgovore na pitanja kako tehnologija može popuniti smještaj izvan glavne sezone; koja tehnološka postignuća nam mogu pomoći da izbjegnemo zamke masovnog turizma; koji su tehnološki trendovi prolazni, a koji će ostati i kako takve uvesti u domaće poslovanje u turizmu.
 

Možemo li kroz razvoj tehnologije predvidjeti budućnost hrvatskog turizma?

Na stranicama 3T – Tourism, Travel and Tech konferencije se nalazi kompletan program, a na dnu stranice poveznica za pristup sistemu Entrio i ulaznicama za konferenciju.
Spremi

Besplatne edukacije za privatne iznajmljivače u Trogiru, Splitu, Poreču...

Konferencija 3T 2021.: Kako preživjeti pandemiju?

Osvetnički turizam - prilika za brži oporavak industrije putovanja?

Maslinarstvo i turizam nude potencijal u nizu vrhunskih doživljaja - od uljnih spa do interpretacijskih centara

Apartmani za obitelj: Kako urediti apartman za turiste s djecom?

Skup namještaj u apartmanu - koliko to ima smisla?

​5 jednostavnih ideja kako iskoristiti Instagram profil za uspješnu promociju smještaja

Upozorenje iznajmljivačima: Elektronički registar privatnog smještaja je prijevara

2 komentara Uključi se u raspravu
Ana - Zagreb 23.02.2018 13:40
Poštovani, da li se plaća prisustvovanje na konferenciji?
Cimerfraj.hr 23.02.2018 15:49
Poštovana gđo. Bokulić, da, ovo je jedna od onih konferencija na koje se ulaznica plaća. Cijena se nalazi na dnu stranice 3T - Tourism, Travel i Tech konferencije.
Odgovori
Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

OPG-ovima do 150.000 kuna bespovratnih potpora za veću kvalitetu i razvoj dodatnih sadržaja

Privatni iznajmljivači Splitsko-dalmatinske županije ipak će graditi bazene uz bespovratne potpore

Popularno: