Ideje i trendovi
6.1K

Popularne europske destinacije: Top 9 najpopularnijih europskih država po dolascima turista

Koje su najpopularnije europske države po broju dolazaka turista na godišnjoj razini? Koje popularne europske destinacije dominiraju na svjetskoj razini i gdje je u cijeloj priči Hrvatska? Koliki broj dolazaka ostvaruju top europske destinacije?

Europa je jedan od najatraktivnijih turističkih kontinenata kojeg svake godine posjećuje ogroman broj turista. Zahvaljujući bogatoj povijesti i prirodnim atrakcijama, Europa dominira svjetskih turističkim sektorom.Koje su europske države najpopularnije među turistima?


Francuska najpopularnija europska destinacija


Francuska i Španjolska svjetski turistički lideri

Francuska i Španjolska nalaze se na vrhu svjetske ljestvice najpopularnijih turističkih država. Dvije popularne europske destinacije posjeduju mnogobrojne kulturne i prirodne atrakcije, a posebno je popularan Eiffelov toranj u Parizu, kao i katedrala u Barceloni. Francusku godišnje posjeti čak 90 milijuna turista, dok Španjolska zabilježi oko 83 milijuna turističkih dolazaka.


Italija europski turizam


Italija, Turska i Njemačka kao tri potpuno različite kulture

Italija, Turska i Njemačka zauzimaju od 3. do 5. mjesta ljestvice popularnosti europskih turističkih država. Zanimljivo je kako navedene tri europske zemlje donose potpuno različit pogled na kulturu i život. Italijom dominira opuštena atmosfera i fokus na uživanje u izvrsnoj hrani, Njemačka je zemlja usmjerena na razvoj i gospodarstveni napredak, dok je Turska destinacija istočnjačkog stila života. Tri europske zemlje, a tri toliko različite i osebujne prilike za putovanje.


Ujedinjeno Kraljevstvo i Austrija nude spoj grada i prirode

Ujedinjeno Kraljevstvo zauzima 6. mjesto na ljestvici najpopularnijih europskih destinacija, a svojim urbanim stilom života privlači mnogobrojne turiste tijekom čitave godine. Prema statistikama, UK godišnje posjeti oko 40 milijuna turista. Austrija je zemlja koja je prvenstveno fokusirana na zimski turizam, zbog geografskog položaja, obilja snijega i zimskih radosti. Austriju godišnje posjeti oko 31 milijun turista i nalazi se na 7. mjestu top europskih destinacija.


Grčka uzdanica europskog turizma


Grčka i Portugal najveći konkurenti Hrvatskoj

Na ljestvici top 9 europskih država po broju dolazaka turista nema Hrvatske, ali se na začelju te ljestvice nalaze dvije nama konkurentne zemlje – Grčka i Portugal. Grčku godišnje posjeti više od 30 milijuna turista, dok Portugal primi oko 24 milijuna turista na godišnjoj razini. Obje zemlje su fokusirane na more i ljetni turizam, a mnogobrojni domaći stručnjaci smatraju ih izravnim konkurentima Hrvatskoj. Posebno je zanimljivo vidjeti rast koji su navedene zemlje ostvarivale prije epidemije, gdje su uz Tursku bile najbrže rastuće destinacije po popularnosti dolazaka turista.

Spremi

Besplatne edukacije za privatne iznajmljivače u Trogiru, Splitu, Poreču...

Dani hrvatskog turizma prvi put u Slavoniji - program će se odvijati u čak 7 gradova

Zašto su uništene atraktivne kuće u obliku vanzemaljskih NLO letjelica?

Dani hrvatskog turizma: Domaćica godine je Vjera Matulić, privatna iznajmljivačica sa srcem

Uradi sam: Prirodno bojanje jaja sa sastojcima iz svake kuhinje

Promohotel - 38. izdanje sajma za sve koji žele ojačati svoju turističku ponudu

​Komunikacija u turizmu: Kako komunicirati s gostima prilikom rezerviranja smještaja?

Obiteljski smještaj je sada ključan - priprema za prvu fazu oporavka turizma počinje

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Zašto nabaviti plastične saonice za djecu u apartmanu ili kući za odmor?

Prihodi od turizma: Top 10 država u svijetu koje zarađuju najviše novca od turizma

Popularno: