Aktualno
3 25K

OPG-ovima do 150.000 kuna bespovratnih potpora za veću kvalitetu i razvoj dodatnih sadržaja

Javni poziv je otvoren do 20. ožujka, a kroz Program konkurentnost turističkog gospodarstva, Ministarstvo turizma će dodijeliti bespovratne potpore trgovačkim društvima, obrtima, zadrugama i obiteljskim gospodarstvima koji pružaju ugostiteljske i turističke usluge

U ponedjeljak, 19. veljače, Ministarstvo turizma je objavilo novi Javni poziv za dodjelu bespovratnih novčanih sredstava za razvoj malog i srednjeg poduzetništva, podizanje kvalitete ponude malih obiteljskih hotela, održivi razvoj i razvoj posebnih oblika turizma.

Kroz Program konkurentnost turističkog gospodarstva će se raspodijeliti 24.600.000,00 kuna, kroz 4 mjere:

 
  • Mjera A - povećanje kvalitete, standarda i dodatne ponude, održivi razvoj i raznolikost poslovanja, implementacija novih tehnologija u poslovanje, jačanje inkluzije;
 
  • Mjera B - razvoj posebnih oblika turizma:
 
  • Mjera C - dostupnost i sigurnost;
 
  • Mjera D - prepoznatljivost.
 

Prijaviti se mogu trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti, zadruge i OPG-ovi koji pružaju turističke i ugostiteljske usluge.


Mjera A se dijeli na podmjere:

 
  • A1 obuhvaća hotele, hotel baština, difuzne hotele, aparthotele, turistička naselja, turističke apartmane, pansione, integralne hotele i lječilišta koji se mogu prijaviti za najniži iznos potpore 50.000, a najviši 400.000 kuna;
 
  • A2 kampove i kamp odmorišta s potporama od 50.000 do 300.000 kuna za obnovu, proširenje, podizanje kvalitete, izgradnju novog kampa na područjima gdje ih nema (otoci, kontinent, zaleđe) te razvoj i unapređenje novih sadržaja (dječja igrališta, bazeni, rekreacija, cikloturizam);
 
  • A3 obuhvaća hostele, planinarske domove, lovačke domove, sobe, apartmane, studio apartmane, kuće za odmor, prenoćišta i objekte za robinzonski smještaj, a potpore od 40.000 do 200.000 kuna će se dodjeljivati za razvoj i unaprjeđenje dodatnih sadržaja te poboljšanje uvjeta za osobe s invaliditetom;
 
  • A4 se odnosi na OPG-ove, postojeće ili nove koji razvijaju usluge vinotočja/kušaonice, izletišta, soba, apartmana, ruralnih kuća za odmor, kampova ili kamp odmorišta - robinzonski smještaj. Najniži iznos potpore za OPG-ove je 30.000, a najviši 150.000 kuna.

Mjera B će sufinancirati razvoj posebnih oblika turizma s 20.000 do 200.000 kuna i to cikloturizam, pustolovni turizam, zabavne, adrenalinske i tematske parkove, "male ploveće hotele", uređenje i obnovu drvenih brodova tradicijske gradnje te osmišljavanje i provedbu paket aranžmana novih turističkih proizvoda za nišni turizam.

Mjera C će s 25.000 do 100.000 kuna podržati opremanje ugostiteljskih objekata defibrilatorima (medicinski uređaji za oživljavanje i spašavanje), subvencionirat će vodonosce te ulaganja u inovativna IT rješenja.

Mjera D će podržati promociju i plasman "Hrvatskog otočnog proizvoda" i sufinancirati sudjelovanje na međunarodnim skupovima s potporom do 100.000 kuna.

Mjera C može dosegnuti intenzitet potpore od 100 % prihvatljivih troškova, dok je za ostale mjere maksimalni intenzitet 60 % prihvatljivih troškova.

Prijave na natječaj su otvorene do 20. ožujka 2018. godine, a ovdje možete proučiti sve detalje uvjeta i načina prijave za kandidiranje projekata za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa konkurentnost turističkog gospodarstva. Sretno!
Spremi

Besplatne edukacije za privatne iznajmljivače u Trogiru, Splitu, Poreču...

Tepih za zid: Je li pametna ideja postavljanje tepiha na zid?

Sanjkanje u Hrvatskoj: Zašto su sanjkališta postala temelj domaćeg zimskog turizma?

Europska Amazona udružila 5 zemalja u održivom razvoju atraktivne turističke rute dugačke 1250 kilometara

​Lov na upite gostiju: Kako izgleda dobar oglas za smještaj?

Novinarski dom u Zagrebu domaćin konferencije o turizmu u organizaciji Veleposlanstva Italije

Kako kreirati vlastitu digitalnu strategiju oglašavanja apartmana i prisutnosti na internetu

Kako pripremiti apartman za digitalne nomade?

3 komentara Uključi se u raspravu
Zoran - Krk 26.02.2018 13:45
Normalni iznajmljivači, nije opg, da li mogu dobiti potporu za gradnju bazena?
Jadranka - Klek Slivno Ravno 05.03.2018 12:22
Mene zanima da li je ovo samo za Splitsku županiju ili ima nešto slično za dubrovačku? Već godinu dana spremam se kupiti kajake ili SUP, čini mi se da je to uključeno u ovu listu.
Cimerfraj.hr 05.03.2018 13:41
Poštovana gđo. Sunde, ovaj Javni poziv je na razini čitave Hrvatske, ali se ne mogu prijaviti iznajmljivači fizičke osobe. Županija Splitsko-dalmatinska je raspisala sličan natječaj za iznajmljivače paušalce, ali samo one s adresom na području te županije. Za sada nema najave takvog natječaja na području Vaše županije, ali preporučujemo da pratite službene stranice Dubrovačko-neretvanske županije. Mi ćemo također obavijestiti iznajmljivače, ako takav natječaj bude raspisan, u najkraćem mogućem roku. Hvala.
Odgovori
Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Turizam u Hrvatskoj 2017.: Što kažu statistike?

3T - Tourism, Travel & Tech: Drugo izdanje konferencije o tehnološkim inovacijama u turizmu

Popularno: