Uradi sam
10.4K

Ukrašavanje okućnice za Božić: Kako ukrasiti dvorište za božićne blagdane?

Želite stvoriti predivan božićni ambijent oko vlastite kuće ili kuće za odmor? Potreban vam je savjet kako ukrasiti dvorište u prosincu? Tražite ideje za ukrašavanje okućnice za Božić?

Ukrašavanje okućnice za Božić jedna je od odličnih ideja za stvaranje dodatnog blagdanskog ugođaja u kući. Bez obzira ukrašavate li kuću zbog sebe ili vaših gostiju koji dolaze na odmor, predivno ukrašeno dvorište oduševit će sve koji se u dvorištu pojave. Evo nekoliko savjeta kako ukrasiti dvorište za blagdane:

 

Naglašavanje crvene, zelene i bijele boje svuda

Božićna atmosfera stvara se trima glavnim bojama – crvenom, zelenom i bijelom. Kombinacija ovih triju boja nepogrešiv je izbor želite li stvoriti zamaman božićni ugođaj unutar i oko kuće. Poigrajte se raznim kombinacijama i spajanjem tri navedene boje na razne načine, a prema vlastitim željama prostor naglasite i zlatnom bojom.

lampice na kući

 

Lampice svuda po dvorištu za radosnu atmosferu Božića

Lampice su definitivno broj jedan ukras kojim ćete uz malo truda stvoriti obilje blagdanske atmosfere. Predivne lampice danas možete nabaviti vrlo povoljno, a možete ih iskoristiti za ukrašavanje kuće, balkona, drveća, vanjskih saonica, borova, itd. Planirate li božićne lampice koristiti vani svakako obratite pozornost da imaju odgovarajući certifikat i namijenjene su korištenju na otvorenom. Najbolja boja lampica je topla i hladna bijela.

velike crvene mašne za Božić

 

Velike crvene mašne i lanterne naglašavaju radost blagdana

Velike crvene mašne posljednjih su godina veliki hit, a njima možete okititi razne površine izvan kuće. Od ulaznih vrata, preko terase i ljetnikovca pa sve do drveća i kućice za psa. Predivne lanterne jedinstvenih oblika svojom će svjetlošću obasjavati ulazne puteve u kuću pa su odličan izbor za dodatno naglašavanje atmosfere božićnih i novogodišnjih blagdana. Lanterne možete pronaći u raznim trgovinama, a vodite se pravilom da veće lanterne izvan kuće izgledaju vizualno ljepše.

božićne figurice za ukrašavanje kuće

 

Ukrašavanje okućnice nadopunite božićnim figurama

Uz standardno postavljanje velikog svjetlećeg Djeda Božićnjaka, saonica, snobova ili snjegovića, dvorište možete "nadograditi" i raznim drugim manjim figuricama koje asociraju na Božić. Zgodan detalj mogu biti i predivne božićne čarapice obješene na terasi ili prozoru, a cjelokupno ukrašavanje možete začiniti grančicama borova i jelki na raznim mjestima u dvorištu i na kući. Ideja je puno, vremena malo – poigrajte se i stvorite predivnu božićnu atmosferu.

Spremi

9 strahova iznajmljivača obiteljskog smještaja i kako ih otkloniti

Uradi sam: Kako riješiti problem (pre)kratke zavjese za prozor?

Koje su najpopularnije države svijeta po broju dolazaka turista?

Kada je turizam bio mlad - stare razglednice turističkih destinacija u Hrvatskoj

Pomoćni ležaj u apartmanu - koji su uvjeti namještanja i može li se dodatno naplatiti sklopivi ležaj

Turistički cvijet za obiteljski smještaj 2018.: Prijavite se do 24. veljače i ponesite titulu najboljeg domaćina

​Zašto je važno web stranicu smještaja prilagoditi pametnim telefonima i tabletima?

PLACE2GO - sajam turizma koji približava daleke horizonte bit će otvoren u Areni sa slobodnim ulazom za sve posjetitelje

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Ukrašavanje kamina za Božić: Kako dekorirati kamin za ljepši blagdanski ugođaj?

Božićna dekoracija za kupaonicu: Kako ukrasiti kupaonicu za uživanje u blagdanima?

Popularno: