Uradi sam
2.7K

Ukrašavanje okućnice za Božić: Kako ukrasiti dvorište za božićne blagdane?

Želite stvoriti predivan božićni ambijent oko vlastite kuće ili kuće za odmor? Potreban vam je savjet kako ukrasiti dvorište u prosincu? Tražite ideje za ukrašavanje okućnice za Božić?

Ukrašavanje okućnice za Božić jedna je od odličnih ideja za stvaranje dodatnog blagdanskog ugođaja u kući. Bez obzira ukrašavate li kuću zbog sebe ili vaših gostiju koji dolaze na odmor, predivno ukrašeno dvorište oduševit će sve koji se u dvorištu pojave. Evo nekoliko savjeta kako ukrasiti dvorište za blagdane:

 

Naglašavanje crvene, zelene i bijele boje svuda

Božićna atmosfera stvara se trima glavnim bojama – crvenom, zelenom i bijelom. Kombinacija ovih triju boja nepogrešiv je izbor želite li stvoriti zamaman božićni ugođaj unutar i oko kuće. Poigrajte se raznim kombinacijama i spajanjem tri navedene boje na razne načine, a prema vlastitim željama prostor naglasite i zlatnom bojom.

lampice na kući

 

Lampice svuda po dvorištu za radosnu atmosferu Božića

Lampice su definitivno broj jedan ukras kojim ćete uz malo truda stvoriti obilje blagdanske atmosfere. Predivne lampice danas možete nabaviti vrlo povoljno, a možete ih iskoristiti za ukrašavanje kuće, balkona, drveća, vanjskih saonica, borova, itd. Planirate li božićne lampice koristiti vani svakako obratite pozornost da imaju odgovarajući certifikat i namijenjene su korištenju na otvorenom. Najbolja boja lampica je topla i hladna bijela.

velike crvene mašne za Božić

 

Velike crvene mašne i lanterne naglašavaju radost blagdana

Velike crvene mašne posljednjih su godina veliki hit, a njima možete okititi razne površine izvan kuće. Od ulaznih vrata, preko terase i ljetnikovca pa sve do drveća i kućice za psa. Predivne lanterne jedinstvenih oblika svojom će svjetlošću obasjavati ulazne puteve u kuću pa su odličan izbor za dodatno naglašavanje atmosfere božićnih i novogodišnjih blagdana. Lanterne možete pronaći u raznim trgovinama, a vodite se pravilom da veće lanterne izvan kuće izgledaju vizualno ljepše.

božićne figurice za ukrašavanje kuće

 

Ukrašavanje okućnice nadopunite božićnim figurama

Uz standardno postavljanje velikog svjetlećeg Djeda Božićnjaka, saonica, snobova ili snjegovića, dvorište možete "nadograditi" i raznim drugim manjim figuricama koje asociraju na Božić. Zgodan detalj mogu biti i predivne božićne čarapice obješene na terasi ili prozoru, a cjelokupno ukrašavanje možete začiniti grančicama borova i jelki na raznim mjestima u dvorištu i na kući. Ideja je puno, vremena malo – poigrajte se i stvorite predivnu božićnu atmosferu.

Spremi

Granice otvorene za građane deset europskih zemalja - brže u Hrvatsku preko stranice Enter Croatia

Konferencija 3T 2022. - od umjetne inteligencije i robota do TikTok promocije u turizmu

Iznajmljivači, oprez! Turistička inspekcija najavila pojačan nadzor

Dolce far niente: Kada idem na odmor, samo želim jesti, piti i ležati (na suncu)

​Terarij za biljke - zeleno srce apartmana

Pozivni centar HTZ-a kao korisnička podrška e-Visitora

Prijava i odjava gostiju - gdje i kako?

Kako opremiti mali stan: Top 5 ideja za bolji izgled malog stana

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Ukrašavanje kamina za Božić: Kako dekorirati kamin za ljepši blagdanski ugođaj?

Božićna dekoracija za kupaonicu: Kako ukrasiti kupaonicu za uživanje u blagdanima?

Popularno: