Aktualno
13.8K

Može li turizam bez tehnologije? Saznaj na 3T – prvoj domaćoj konferenciji koja spaja turizam i IT

3T konferencija (Tourism, Travel & Tech) održati će se 31. ožujka u Zagrebu i bit će to prva konferencija na kojoj će se pričati o neraskidivoj vezi turizma i tehnologije. Konferenciju organiziraju Bug i Mreža pod sloganom `Mediteran kakav nikad do sad nije bio´

Nije tajna kako prihodi od turizma u Hrvatskoj imaju najveći udio u bruto nacionalnom proizvodu (BDP) u odnosu na ostale zemlje EU. Devizni prihod od turizma čini čak 18,1 % domaćeg BDP-a, a turistički sektor zapošljava do 7 % ukupno zaposlenih osoba u RH. U usporedbi s ostalim zemljama EU, možemo izdvojiti Cipar s 12,8 % i Maltu s 14 % udjela turizma u BDP-u. Nizozemska, koja od turizma zarađuje čak 50 % više nego Hrvatska, u ukupnom BDP-u računa s tek 1,8 % prihoda od turizma.

S druge strane, ICT industrija u domaćem BDP-u sudjeluje s udjelom od oko 2,9 % što je značajna razlika u odnosu na udio turizma u BDP-u, s obzirom na činjenicu da suvremena turistička industrija počiva na razvoju tehnologije i implementaciji modernih tehnoloških dostignuća.

Neminovno je pitanje kamo ide hrvatsko gospodarstvo i je li turizam njegova snaga ili slabost. Kako turizam može pokrenuti razvoj drugih segmenata proizvodnje te potaknuti rast domaćeg gospodarstva, a da se ono ne temelji samo na jednoj privrednoj grani – turizmu samom? Kako tehnologija utječe na turizam i kako turizam potiče razvoj tehnologije? 
 

Turizam ne može bez tehnologije

Tehnologija je nužna za optimizaciju i uspjeh poslovanja u turizmu. I zato Bug i Mreža, najčitaniji domaći računalni časopisi, organiziraju 3T konferenciju – Tourism, Travel & Tech s ciljem da se po prvi put u Hrvatskoj otvore pitanja o spajanju, dodirnim točkama i preplitanju turizma, kao naše najvažnije gospodarske grane, i domaće IT industrije, najperspektivnije i najvažnije gospodarske grane u razvoju koja je jamstvo tehnološkog napretka RH.
 

3T konferencija će prezentirati načine optimalnog iskorištavanja moderne tehnologije za učinkovitije poslovanje u turizmu, novitete u sektorima turizma, putovanja i tehnologije te marketinške potencijale i alate za bolji doseg do ciljane populacije.


3T konferencija će se održati 31. ožujka 2017. s početkom u 10 sati u prostorima HUB385, Petračićeva Ulica 4 u Zagrebu

Turizam 21. stoljeća je tu, jeste li spremni? - pitaju organizatori, a na nama je da provjerimo koliko smo spremni za suvremeno poslovanje u turizmu prijavom na konferencijuDetalje potražite na stranicama 3T konferencije, a svoje mjesto na konferenciji rezervirajte u sustavu Entrio

 

 

Izdvojeno iz programa 3T konferencije

Predviđeno trajanje 3T konferencije je od 10 do 18 sati.
 
 • Keynote predavanje – Let the DATA be your guide

  ​Predavač: Luca Romozzi, Senior Sales Director EMEA at Sojern, the world's leading traveler engagement platform
 
Luca Romozzi je studirao poslovnu administraciju na sveučilištu u Milanu, a vlastitu strast za putovanjima i turizmom je okrunio magisterijem iz turističke ekonomije i menadžmenta na sveučilištu u Veneciji. Karijeru je započeo kao recepcioner u malom hotelu na Kanarima, a danas se može pohvaliti klijentima poput TCA Abu Dhabi, Kerzner International, Jumeirah Group, Etihad Airways, Qatar Airways, Emirates Airline, Turistička zajednica Turske, itd.
 
Sojern je jedna od vodećih svjetskih platformi za implementaciju marketinških dostignuća u sektoru putovanja. Sojern pomaže vrhunskim turističkim brendovima ostvariti veće prihode. Među njihovim klijentima se nalaze Avis Budget Group, British Airways, Carnival Cruise Line, Colorado Tourism, Emirati, IHG, Samsonite i Starwood, a rade i s nezavisnim hotelima u Sjevernoj i Latinskoj Americi, Europi, Bliskom Istoku i Africi, Aziji te na Pacifiku. Sjedište tvrtke je u San Franciscu, s uredima u Dubaiju, Londonu, New Yorku, Omahi i Singapuru.
 
 • Panel - Sharing vs. caring – Izumiru li turistički dinosauri?

  ​Moderator: Marko Mišulić, Rentlio
 
Marko Mišulić je završio Ekonomski fakultet. Radio je u društvu za upravljanje investicijskim fondovima na razvoju kompleksnih modela optimizacije. Potom pokreće start-up Rentlio, aplikaciju za efikasno upravljanje malim turističkim smještajnim objektima.

Posljednjih godina jača nadmetanje između privatnog smještaja i onog hotelskog. Popularizaciju doživljaja lokalnog odsjedanjem kod domaćina dodatno potiče rast sharing ekonomije i servisa kao što je Airbnb. S druge strane, hotelski sektor ističe standardiziranu razinu kvalitete usluge kao svoj najjači adut. Koliko i kako hoteli koriste tehnologiju u smisli pojačavanja zadovoljstva gostiju te postizanja bolje popunjenosti svojih kapaciteta? Koliko i kako privatni smještaj koristi tehnologiju za iste ciljeve uz podizanje i standardizaciju kvalitete usluge? Može li privatni smještaj i sharing ekonomija ugroziti hotele i kome je tehnologija naklonjenija? Može li privatni smještaj učiniti hotelima ono što je Uber napravio taksistima?
 

Od digitalnog marketinga do mobilnog plaćanja

“Na gotovo svakoj IT konferenciji zadnjih nekoliko godina mogli ste vidjeti nešto što zovem The Slide – slajd i predavačku opasku kako je Uber najveća taksi tvrtka na svijetu a ne posjeduje nijedan taksi, te kako je Airbnb najveća tvrtka za smještaj, a ne posjeduje nijedan hotel”, napominje Oleg Maštruko, direktor konferencije 3T – Tourism, Travel & Tech. “Na 3T nećemo prežvakavati te dobro poznate i već ofucane fore, već ćemo pokušati dati odgovore na to kako se old school hotelska industrija može nositi s izazovima koje im donose ne samo Airbnb i slične kompanije, već i mnoge druge.”

Osim izdvojenih predavanja i panela, 3T konferencija će nam ponuditi izbor raznovrsnih predavanja i prezentacija. Neke od tema su*:
 • Upotreba tehnologije za proširenje turističke ponude
 • Društveni CRM u turističkoj industriji
 • Mobilni payment u vrijeme globalizacije
 • Turistička monetizacija Instagrama – istina ili mit
 • Loše recenzije na TripAdvisoru – kako se boriti s njima?
 • Put oko svijeta s mobitelom i kilom i pol odjeće
 • IT rješenja za hotelsku industriju
 • Digital nomads – live to travel, travel to live
 • Hrvatski nautički turizam na webu – success story
 • Digitalni marketing za hrvatski turizam

*Točan raspored će biti objavljen na stranicama 3T konferencije.
 

Na dan održavanja konferencije 3T – Tourism, Travel & Tech, 31.3. u HUB385 u Zagrebu, u neposrednoj blizini, u Domu Sportova održava se koncert svjetske YouTube senzacije – orkestra Postmodern Jukebox (PMJ). 10 posjetitelja konferencije s plaćenim kotizacijama organizator nagrađuje kartama za nastup Postmodern Jukeboxa u Domu Sportova!  

Spremi

Besplatne edukacije za privatne iznajmljivače u Trogiru, Splitu, Poreču...

Zašto turisti rezerviraju privatni smještaj i koje dodatne pogodnosti cijene?

Što je follow up i kako nam može pomoći kad gost ne odgovara na poslanu ponudu?

Prijave za online sudjelovanje na Forumu obiteljskog smještaja Grada Zagreba do kraja tjedna

​Osniva se nacionalna udruga privatnih iznajmljivača - Hrvatska udruga obiteljskog smještaja

Nacionalni program oporavka i otpornosti: 50 milijuna kuna privatnim iznajmljivačima za zelenu tranziciju

O ratu i turizmu, idućoj turističkoj sezoni i pomoći ljudima izbjeglih s ratom zahvaćenih područja

Treba li Google recenzije shvaćati ozbiljno (ili bilo koje druge)?

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Online prijevare – kako ih prepoznati i kako se obraniti

Javni poziv za potpore privatnim iznajmljivačima Splitsko-dalmatinske županije

Popularno: