Uradi sam
7.4K

Božićni borovi: Kako ukrasiti božićno drvce i stvoriti predivnu blagdansku atmosferu?

Želite atraktivno ukrasiti božićno drvce i potreban vam je savjet kako to učiniti? Koji su najbolji načini ukrašavanja božićnih borova i u čemu mnogi griješe? Koji su ukrasi za borove ove godine u trendu i kako borove prilagoditi dizajnu interijera?

U obilju predivnih osjećaja i događaja koje se odvijaju u adventsko vrijeme, posebno mjesto zaslužuje kićenje božićnih borova. Svake se godine milijuni obitelji širom svijeta okupljaju kako bi zajedničkim snagama uz pjesmu i radosnu atmosferu Božića – okitili svoja božićna drvca. Predivan je to običaj koji uveseljava i mlade i stare, a kako bi bor izgledao savršeno, koriste se razne taktike. U nastavku vam donosimo nekoliko korisnih savjeta za ukrašavanje božićnih drvca ove godine:

 

Božićni borovi u raznim oblicima, bojama i dimenzijama

Stručnjaci preporučuju kako je najbolje vrijeme za kupnju božićnog drvca od 15. do 24. prosinca. Neke vrste borova vrlo brzo stare i gube svoja svojstva pa već nakon 2 tjedna možemo očekivati opadanje iglica, a kako vrijeme bude odmicalo, bor će izgledati sve lošije. Ranija nabavka mogla bi prouzročiti veliki gubitak iglica bora već i prije samog Božića, dok ćete nabavkom na Badnjak dobiti već probrane borove koji baš i nisu odličnih svojstava. Odaberite drvce koje dimenzijama odgovara vašem prostoru, a prije ukrašavanja, božićno drvce trebate prema potrebi odrezati, odnosno skratiti.

božićni bor s lampicama

 

Mnoštvo lampica čini božićno drvce predivnim

Jedna od glavnih božićnih dekoracija predivnog drvca su atraktivne božićne lampice. Iako pretjerivanje nikada nije dobro, činjenica je da s mnoštvom lampica zapravo i ne možete pretjerati. Božićni borovi s puno lampica uvijek su atraktivniji, prvenstveno zbog toga što se jasno ističu u prostoru. Postavljanje lampica prvi je korak kod ukrašavanja bora jer je lampice najlakše postaviti na praznu jelku. Lampice rasporedite ravnomjerno, a možete započeti s omatanjem od gornje prema donjoj strani drvca.

božićne kuglice za bor

 

Ravne božićne kuglice s imenima trend ove godine

Kako bi božićno drvce zablistalo u punom svojem sjaju potrebno je postaviti dovoljno atraktivnih kuglica koje daju elegantan i blještav izgled. Iako u trgovinama možete pronaći razne vrste kuglica, stručnjaci savjetuju kako nije poželjno pretjerivati s različitim bojama. Klasika je držati se crvene, zlatne ili srebrne boje, a možete i kombinirati s nekom drugom bojom koja će savršeno odgovarati vašem interijeru. Ove su godine veliki trend plosnate kuglice koje dolaze s ispisanim imenima i željama. Ovakve se kuglice mogu naručiti prema željama, a mogu se pronaći i u većim trgovinama. Kuglice rasporedite ravnomjerno po božićnom drvcu i pripazite da budu dobro pričvršćene, kako ne bi došlo do njihova razbijanja.

ukrašavanje božićnog bora

 

Ukrasite božićno drvce čokoladnim bombonima i božićnim kolačićima

Najbolja stvar kod ukrašavanja bora božićnim kolačićima i bombonima je to da možete pojesti pokoji kolačić i bombon. Ukrašavanje bora kolačićima i bombonima posebno je poželjno ako u kući imate djecu jer će se djeca uvijek radovati mogućnosti uzimanja kolačića i bombona s bora. Dakako, svemu tome prethodi odlična zabava prilikom ukrašavanja gdje kolačića i čokoladnih bombona ima u izobilju. Bombone na božićno drvce stavljate tako da konac omotate oko jedne strane mašne bombona, a drugi dio konca privežete na bor.

obitelj ukrašava božićni bor

 

Božićno drvce je ljepše kada se ukrašava uz obilje ljubavi i veselja

Svako božićno drvce je priča za sebe, ali najvažniji je onaj osjećaj i uspomena koja ostaje u nama nakon ukrašavanja. Božićni bor okićen s puno ljubavi, veselja i zajedništva u obitelji uvijek će biti ljepši i atraktivniji od bilo kojeg drugog bora. Stoga, uložite puno ljubavi u ukrašavanje bora i radite to s čitavom obitelji. Božić je vrijeme kada trebamo pokazati svoje zajedništvo, uživati u svim sitnicama koje naš život čine predivnim – stoga krenite u ukrašavanje prepuni ljubavi i veselja.

Spremi

Upoznajmo svoje goste (1) - Nijemci

Okusi hrvatske tradicije - 14 dana se kuša domaća hrana u više od 100 restorana po popularnim cijenama

​Centralno grijanje na drva: Je li grijanje na drva pametno i isplativo rješenje?

Ljetna kuhinja - ideje za čaroban prostor kojeg ćemo obožavati i mi i naši gosti

​Lov na upite gostiju: Kako izgleda dobar oglas za smještaj?

​Cappelli o PDV-u, legalizaciji, rekategorizaciji obiteljskog smještaja i kreditima HBOR-a

Božićne navlake za stolice: Top 7 savjeta zašto i kako odabrati idealne navlake

Ne dolazite na Havaje - turizam je samo podmukla kolonizacija

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Božićna dekoracija za kupaonicu: Kako ukrasiti kupaonicu za uživanje u blagdanima?

Kako uz pravilno održavanje parketa spriječiti nastanak oštećenja na parketu?

Popularno: