Aktualno
20.6K

Kako do potpora turističkim projektima za privatne iznajmljivače

Objavljen je Javni poziv za dodjelu potpora u sklopu programa Konkurentnost turističkog gospodarstva. Tako će, i ove godine, biti dodijeljeno nešto više od 23 milijuna kuna za turističke projekte

Danas, 27. travnja, Ministarstvo turizma je objavilo Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora poduzetnicima u turizmu. Javni poziv je otvoren do 31. svibnja 2016. Tako će i ove godine, u sklopu programa Konkurentnost turističkog gospodarstva, biti dodijeljeno 23.700.000 kuna za turističke projekte kroz četiri mjere:
 
  1. Mjera A – namijenjena je hotelima, kampovima, OPG-ovima te privatnim iznajmljivačima za podizanje kvalitete smještaja, razvoj dodatnih sadržaja, podizanje kategorije, poboljšanje uvjeta boravka osoba s invaliditetom, brendiranje smještaja, ulaganje u zeleno poduzetništvo, izgradnju bazena, itd.
     
  2. Mjera B – obuhvaća posebne oblike turizma, kao što je razvoj ruralnog i planinskog turizma, prenamjena zapuštenih objekata, obnova industrijske baštine, razvoj cikloturizma, robinzonskog i adrenalinskog turizma, i slično. Usto, podupire i izgradnju tematskih parkova, malih i plovećih hotela, obnovu drvenih tradicionalnih izletničkih brodova, te izradu novih turističkih proizvoda za tržišta posebnih interesa.
     
  3. Mjera C – je novost u ovom programu. Namijenjena je podizanju sigurnosti turista kroz sufinanciranje defibrilatora u ugostiteljskim objektima, a prednost imaju objekti na otocima i kontinentalnim područjima gdje nema zdravstvene ustanove u blizini.
     
  4. Mjera D – osigurava sredstva za poticanje prepoznatljivosti otočnih proizvoda u turizmu kroz primjenu oznake Hrvatski otočni proizvod s naglaskom na tematske rute i suradnju susjednih otoka.

Program Konkurentnost turističkog gospodarstva provodi se od 2014. godine, a prošlu je godinu u okviru ovog programa dodijeljeno 24.194.000 kuna za podizanje kvalitete smještajnih objekata i ponude, dodatne sadržaje, brendiranje, korištenje novih tehnologija te uključivanje u prestižna turistička udruženja.

U 2015. je, po prvi put, dodijeljeno i 7 milijuna kuna za izgradnju i opremanje bazena kao dodatak smještajnoj ponudi, a u svrhu podizanja konkurentnosti domaće turističke ponude. I ovu godinu se sufinancira izgradnja bazena, ali i drugi projekti, što bi moglo biti zanimljivo privatnim iznajmljivačima koji žele uložiti u kvalitetu smještaja ili proširiti vlastitu turističku ponudu.

Detalje Javnog poziva te što se sve sufinancira i koji su načini prijave, proučite ovdje. 
Spremi

Sigurnosni sefovi za opuštenije goste u apartmanima i bolje osiguranje našeg poslovanja

Božićne svijeće: Atraktivne svijeće za potpuni osjećaj božićne čarolije

Sutra počinje 3. Forum obiteljskog smještaja u Zadru

​Bijeli blagovaonski stol: Kako se bijeli stol uklapa u moderan ili tradicionalan interijer?

`Ako je ikada bila dobra prilika za razvoj obiteljskog mikropoduzetništva, onda je to sada´

Jeste li ikad odbili rezervaciju gosta iako je vaš apartman bio raspoloživ?

Prijava za cijepljenje privatnih iznajmljivača do 5. svibnja u lokalne turističke zajednice

Vaučer kao potvrda rezervacije i uplaćene akontacije za uslugu privatnog smještaja

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Brojke kao optimistična najava predstojeće sezone

Pozivni centar HTZ-a kao korisnička podrška e-Visitora

Popularno: