Ideje i trendovi
14.7K

Koliko je robot usisavač učinkovit u održavanju čistoće soba i apartmana

Robot usisavač - zvuči primamljivo, pogotovo u sezoni kada su nam ruke pune krpa i metli, i kada nam se povremeno čini da samo čistimo za gostima čitav dan i da bi nas još jedan par ruku spasio. E pa, robotski usisavač nema ruke, ali nas može osloboditi od muke čišćenja podova. Tako kažu...

Napredak u tehnologiji je vidljiv u svakom polju i život nam je lakši iz dana u dan jer su neki poslovi, koje bi inače morali obavljati ljudi, zamijenjeni strojevima. Čišćenje apartmana između gostiju je često bitka s vremenom, pogotovo kad od checkouta gostiju do dolaska novih zna biti malen razmak.

Upravo zbog toga bi vam robot usisavač mogao biti važan ako se bavite turizmom. Samostalni usisavač robot odrađuje posao umjesto vas. Dok on čist podovei, vi svoje vrijeme možete posvetiti mijenjanju posteljina, čišćenju kuhinje ili pripremom drugih stvari koje je također potrebno srediti prije dolaska novih gostiju.

U današnjem tekstu donosimo vam razloge zbog čega bi usisavač robot mogao biti dobra kupnja, njegove prednosti i mane, kao i neke od najboljih modela na tržištu omjerom cijene i kvalitete. 


Jesu li robotski usisavači učinkoviti u svojem poslu?

Iako je tehnologija nesumnjivo unaprijedila naše živote, početak svih tehnoloških rješenja nije bio bez poteškoća u radu. I zato je logično da se pitamo, pošto je robot usisavač relativan novitet u čišćenju, odrađuje li svoj posao kvalitetno?

Kada su se pojavili na tržištu, ovi usisavači su bili tabu tema i nitko ih nije shvaćao ozbiljno. Glavni razlog tome je što nisu uspjevali očistiti cijelu prostoriju detaljno ili su, u slučaju nailaženja na neku prepreku, jednostavno zapinjali.
 

Kao i svaka tehnologija, tako su i ovi usisavači značajno napredovali u posljednjih nekoliko godina pa su danas uistinu vrijedni pomoćnici u kućanskim poslovima.

Robotski usisavači nisu jaki i nemaju snagu na koju smo navikli kod običnih usisavača, no, nakon gostiju koji su u apartmanu proveli nekoliko dana, usisavač robot će odraditi odličan posao. U tu svrhu je usisavač robot odlična investicija koja će vam znatno olakšati posao. Naravno, trebate imati na umu i to da kvaliteta ovisi o proizvođaču i modelu. Kod tehnologije vrijedi zlatno pravilo da su skuplje stvari bolje, a ovo je investicija na kojoj se ne isplati štedjeti.


Nedostatci robotskih usisavača

Iako je usisavač robot dobra investicija, moramo vam navesti i njegove mane kako bismo vam stvorili cjelokupnu sliku o ovom zanimljivom komadu tehnologije. Ovo je navođenje mana općenito za usisavače što ne znači da oni najskuplji modeli imaju ove probleme.

Već u početku smo naveli kako je problem što se usisavač može zaustaviti negdje u stanu, no taj problem se može riješiti ukoliko pokupite sve stvari s poda, uklonite zavjese ili neke druge objekte koji bi mu se mogli naći na putu. Također, neravne površine ili stepenice nisu mjesto za robota, stoga ćete ta mjesta ako ih imate u apartmanu, morati očistitit sami.

Još jedna negativna stvar kod robota usisavača je to što u većini slučajeva ima slabu bateriju. U prosjeku baterija traje svega 2 sata što može stvarati problem ukoliko se radi o većem prostoru.

Robot usisavač iRobot


iRobot Roomba je najslavniji robot usisavač

iRobot je sinonim za robotski usisavač u Hrvatskoj i jedan od najpopularnijih brendova. iRobot Roomba je odličan kućni pomagač koji će vam kvalitetno očistiti podove. Ovaj usisavač ima i WiFi preko kojeg se možete spojiti na njega i upravljati njime, a ima i detektore prašine kako bi robot u slučaju samostalnog rada mogao očistiti podove u potpunosti.


Treba li vam robotski usisavač iRobot?

Cijenom od nekoliko tisuća kuna na dalje, iRobot usisavači su i dalje luksuz koji si ne može svatko priuštiti, no oni će vam znatno olakšati čišćenje apartmana. Budući da je jedina mana robotskih usisavača da im baterija traje kratko i da nemaju snagu temeljitog čišćenja kao normalni usisavači, ako ga koristite za apartman, onda vam ti nedostatci ne igraju u ulogu. Prva stvar je da gosti koji provedu najviše tjedan ili dva u apartmanu ne uspiju toliko zaprljati podove da robotski usisavač ne očisti dobro, a baterija koja traje dva sata u prosjeku sasvim je dovoljna za usisati čitav pod apartmana.

U turističkoj sezoni gosti se znaju vrlo često mjenjati i vremenski razmak između odlaska starih i dolaska novih gostiju je malen. U tom slučaju ćete biti zahvalni što ste kupili robotski usisavač i što stignete očistiti apartman. Ako vam budžet dozvoljava, ovo je odlična investicija, ali ako niste spremni izdvojiti nekoliko tisuća kuna za iRobot Roomba, tada ćete morati ostati vjerni vašem starom ručnom usisavaču.
Spremi

Rastu cijene putovanja, ne samo radi inflacije, već i zbog povećane potražnje

Postavljanje parketa: Kakav parket trebate postaviti u vašem domu ili apartmanu?

​Crvena kuhinja: Koja boja zida najbolje odgovara crvenoj kuhinji?

Indeks turističke razvijenosti: Interaktivna karta s podacima za svaku općinu ili grad

“Cijena na upit” odbija goste

Domaća ćakula: Kako je tata Zvonko parangalom spajao mlado i staro, domaće i strano

Je li čišćenje snijega ispred kuće za odmor i apartmana dobra ili loša ideja?

7 korisnih načina na koje privatni iznajmljivači mogu doprinijeti prosperitetu lokalne ekonomije

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Online plaćanje smještaja: Top 5 payment gateway sistema u Hrvatskoj

Akontacija za smještaj: Ima li gost pravo na povrat novca

Popularno: