Dizajn
189

4 razloga zašto trebate tepih u kuhinji

Razmišljate o kupnji tepiha za kuhinju? Zanima vas je li korištenje tepiha u kuhinji dobra ideja i doprinosi li boljem ugođaju kuhinje? Je li tepih u kuhinji teško održavati i kako tepih utječe na vizualni dojam prostora kuhinje?

Mnogi se pitaju je li tepih u kuhinji pametna ideja i donosi li više prednosti i nedostataka. Iako korištenje tepiha u kuhinji ima svojevrsnih nedostataka, prednosti tepiha u kuhinji su višestruke. U nastavku saznajte zašto vam treba tepih u kuhinji:


1. Izrazite karakter kuhinje kroz atraktivan tepih

Mnoge kuhinje zapravo djeluju pomalo hladno i bezkarakterno. Naime, kuhinje su često sastavljene od monotonih elemenata, a zbog zgusnutog rasporeda ne možete ih nadograditi šarmantnim detaljima. Srećom, karakter kuhinje možete naglasiti kroz pomno odabran atraktivan tepih za kuhinju koji će dati život pomalo monotonoj kuhinji.


tepih u kuhinju dizajn


2. Tepih u kuhinji za jasno odjeljivanje prostora

Veliki tepih u kuhinji može povezati razne elemente kuhinje u cjelinu, a ujedno će vam omogućiti da jasno istaknete prostor kuhinje. Vizualno odvajanje kuhinje posebno je važno u situacijama kada su kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak povezani. Tepih je savršena prilika da jasno vizualno razdvojite prostor za bolju harmoniju doma ili apartmana.


3. Mekša podloga za veći užitak u kuhanju

Za razliku od pločica koje mogu biti hladne i tvrde, tepih će vašim nogama podariti željenu mekoću i toplinu. Bez obzira na debljinu tepiha, sigurni smo kako će vaše noge biti zahvalne odlučite li se za tepih u kuhinji. Tijekom kuhanja puno stojimo, a stajanje je uvijek udobnije na mekim i toplim površinama. Stoga, tepih za kuhinju postaje odlična ideja.
 

predivan tepih za kuhinju


4. Više čistoće prostora uz tepih u kuhinji

Iako zvuči pomalo kontradiktorno, tepih u kuhinji zapravo će vam podariti više čistoće. Mrvice koje će padati s radnih ploha zadržavati će se u tepihu te se neće raznositi po ostatku prostora. Samim time, čišćenje kuhinje uglavnom će se svoditi na pranje tepiha, a ako odaberete tepihe ravnog tkanja, to ne bi trebalo predstavljati veliki problem. Isto tako, tepih će pokupiti masne mrlje i sve druge prljavštine te će vaša kuhinja uvijek blistati uz adekvatno održavanje tepiha.

Spremi

​Vrste kamina na struju: Kako ugraditi električni kamin u svoj dom?

Tapete na tapete: Smijemo li lijepiti nove tapete na stare tapete?

OPG-ovima do 150.000 kuna bespovratnih potpora za veću kvalitetu i razvoj dodatnih sadržaja

Hrvatski interijeri uveli mjeru pomoći turističkom sektoru COVID-19: Ne kupujte namještaj i opremu, iznajmite ih

Zašto su uništene atraktivne kuće u obliku vanzemaljskih NLO letjelica?

​Vrtne plastične stolice: Zašto (ni)su najbolje rješenje za terase apartmana?!

Ručnici za apartman: 5 savjeta za odabir idealnih ručnika za smještaj

Javni poziv za potpore privatnim iznajmljivačima Splitsko-dalmatinske županije

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Boja tepiha uz sivu garnituru: Kakav tepih najbolje pristaje uz sivu sjedeću garnituru?

Kada su tepisi visokog flora bolja opcija od tepiha ravnog tkanja?

Popularno: