Ideje i trendovi
12.8K

​Posteljina za smještaj: 7 savjeta za odabir najbolje posteljine za apartmane i kuće za odmor

Tražite kvalitetnu posteljinu za apartman ili kuću za odmor? Zanima vas koje su važne karakteristike udobne i kvalitetne posteljine za smještaj? Na što sve pripaziti kod kupnje nove posteljine i zašto se iznajmljivači uglavnom odlučuju za kupnju bijele posteljine?

Posteljina igra iznimno važnu ulogu u svakom apartmanu ili kući za odmor. Istraživanja su pokazala kako većina gostiju najprije primijeti nedostatak kvalitetne, čiste i lijepe posteljine, kao i ručnika za apartman. To je sasvim logično s obzirom na to da u krevetu gosti provode većinu svojeg vremena u apartmanu ili kući za odmor. Također, svima je važno spavati na čistoj i udobnoj posteljini pa je zato posteljina u smještaju iznimno važna.

Ako ste u procesu nabavke nove posteljine za apartmane ili kuću za odmor, u nastavku vam donosimo nekoliko važnih savjeta. Evo na što sve trebate pripaziti kod kupnje nove posteljine za smještaj:
 

bijela posetljina za smještaj


1. Bijela posteljina kao nepogrešiv izbor

Istraživanja su jasno pokazala kako gosti najviše vole spavati na bijeloj posteljini na svojem putovanja. Razlog odabira bijele posteljine definitivno je u tome što se na bijeloj posteljini lako primijete sve mrlje pa je gost siguran da će spavati na čistoj posteljini. Ujedno, bijela boja se odlično može kombinirati sa svim drugim bojama, a prostoru daje svježinu i prozračnost.


2. Lako održavanje u svakom trenutku

Posteljina treba biti kvalitetna i praktična kako biste u svakom trenutku bez velikih problema mogli presvući postelju, odnosno madrac. Kvaliteta materijala u kombinaciji s bijelom bojom garancija su lakog održavanja posteljine. Važno je naglasiti kako se posteljina za apartmane i kuće za odmor mora prati na visokim temperaturama kako bi se uklonile sve mrlje i nečistoće pa je ponovno sjajan odabir posteljina bijele boje.


udobna posteljina za smještaj


3. Starenje posteljine i eventualna oštećenja

Posteljina stari i s vremenom gubi svoja svojstva pa je važno nakon određenog broja pranja zamijeniti posteljinu novom. Na bijeloj posteljini starenje je gotovo neprimjetno, a uvijek je aktualna i mogućnost dodatnog izbjeljivanja. Prilikom mijenjanja posteljine svakako obratite pažnju da je posteljina savršeno čista i uredna i da nema nikakva vidljiva oštećenja.


4. Saten i perkal kao odličan izbor materijala

Pamuk je zbog svojih svojstava prozračnosti, elegantnosti i lakog održavanja uvijek povoljan izbor. Među raznim vrstama pamuka posebno se ističu saten i perkal. Radi se o pamučnim materijalima raznih vrsta tkanja, koji donose odlična svojstva za korištenje u apartmanima. Saten se gotovo i ne gužva i ima izdržljivost oko 300 pranja, a ujedno je i prirodan ekološki materijal koji propušta zrak i odlično čuva toplinu. Perkal ima slična svojstva i posebno je pogodan za alergičare, no njegov je nedostatak što se lako gužva. 


najbolja posteljina za smještaj i apartmane


5. Plahte bez gumice kao bolji izbor

Iako su plahte s gumicama posljednjih godina popularne u domovima širom svijeta, pokazalo se kako takve plahte baš i nisu najbolji izbor za apartmane i kuće za odmor. Naime, plahte s gumicama je teže održavati, posebice ako planirate posteljinu prati u praonicama. Doduše, imate li puno apartmana, plahte s gumicama ćete puno brže zamijeniti na madracu, no za eleganciju i dojam udobnosti ipak su pogodnije plahte bez gumica. Dakle, za lakše pranje i peglanje posteljine savjet je odabrati plahte bez gumica na rubovima. 


6. Jastuci kao važan dekorativni i funkcionalni element

Jastuci igraju iznimno važnu ulogu u apartmanu ili kući za odmor. Pravilnim odabirom jastuka možete u potpunosti promijeniti osjećaj koji pruža vaš smještaj. Stručnjaci preporučuju da za ekskluzivan i kvalitetan dojam stavite na postelju 3 jastuka po osobi. Jedan jastuk treba biti mekan, drugi tvrd, a treći služi isključivo za dekoraciju. Kombiniranjem 3 jastuka stvoriti ćete atraktivan ambijent u spavaćoj sobi, koji će goste oduševiti već na prvi pogled.


bijela posteljina kao najbolja za apartmane i smještaj


7. Jastučnice bez zatvarača za lakše održavanje

Kod sređivanja jastuka za krevet u apartmanu ili kući za odmor preporuka je koristiti jastučnice na preklop. Naime, takve jastučnice ne sadrže zatvarače ni gumbe pa su puno jednostavnije i lakše za pranje i održavanje. Ujedno, vašem gostu neće smetati nikakvi zatvarači ni gumbi pa će se osjećati ugodno na jastuku u svakome trenutku. Jastučnice trebaju biti ispravnih veličina i izrađene od kvalitetnog i ugodnog materijala.

Spremi

Kako sami popuniti PDV obrasce i prijaviti porez na proviziju?

Kako funkcioniraju radijatori: Kako se cirkuliranjem zraka zagrijava prostorija?

9 krajobraznih načela za uređenje dvorišta i preobrazbu prostora u rajske vrtove i oaze mira

Ljeto bez dosadnih krvopija: Recept za prirodno sredstvo protiv komaraca kućne izrade

Dupla rezervacija (overbooking) i što učiniti kada se ona dogodi

​Bijeli blagovaonski stol: Kako se bijeli stol uklapa u moderan ili tradicionalan interijer?

Kontakti turističkih ambulanta po županijama za slučajeve sumnje na zarazu gosta

Poticaji privatnim iznajmljivačima i OPG-ovima za ugradnju solarnih sustava

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Ručnici za apartman: 5 savjeta za odabir idealnih ručnika za smještaj

Top 8 ideja za dodatni sadržaj u kući za odmor koji će oduševiti buduće goste

Popularno: