Aktualno
977

Unos iCal kalendara - korisničko sučelje Apartmanija.hr

Kako sinkronizirati kalendar raspoloživosti na Apartmanija.hr katalozima s kalendarima na stranicama drugih internetskih oglašivača smještaja?

Zašto biste ažurirali kalendar raspoloživosti smještaja? Za početak tako štedite vrijeme sebi jer ne morate odgovarati na upite za zauzete termine. Ažuriranje kalendara je potrebno i kako gosti ne bi gubili vrijeme na slanje mnoštva upita za zauzete termine i kako bi vaši kolege, domaćini s raspoloživim smještajem, imali veće šanse za upite i rezervacije.

Kalendar raspoloživosti smještaja na Apartmanija.hr katalozima se može ažurirati ručno ili automatski.
 

Automatska sinkronizacija na Apartmanija.hr katalozima se provodi ugradnjom iCal URL-a u kalendar svog smještajnog objekta

iCal (puni naziv iCalendar) je računalni format datoteke koja je podržana od strane raznih aplikacija, među kojima su Google Calendar i Apple Calendar. Ovaj format je tip datoteke koja se koristi za internetske kalendare i podržan je na većini platformi internetskih oglašivača smještaja, poput Booking.com-a, Airbnb-a, itd.

Gotovo svaki od oglašivača smještaja u svom korisničkom sučelju nudi preuzimanje iCal URL-a. Najčešće se ta opcija nudi kod sinkroniziranja kalendara, ali to je najbolje provjeriti pojedinačno sa svakim od oglašivača i agencija s kojima surađujete.


Kako unijeti iCal URL u Apartmanija.hr korisničkom sučelju?

Korisničko sučelje Apartmanija.hr kataloga smještaja nudi različite opcije za upravljanje svojim korisničkim računom, oglasima, upitima, komentarima gostiju. iCal URL možemo unijeti za automatsku sinkronizaciju svojih kalendara na Apartmanija.hr katalozima u 3 jednostavna koraka.
 

1. korak: Na početnoj stranici ćemo odabrati opciju označenu žutom tipkom "Uređivanje oglasa"

Apartmanija.hr korisničko sučelje


2. korak: Nakon što odaberemo naziv smještajnog objekta, ponudit će nam se različite opcije uređivanja oglasa kao na slici dolje. Ostat ćemo na "Pregled smještajnih jedinica" i u gornjem redu ponuđenih opcija odabrati srednju tipku pod nazivom "Unos (import) kalendara rezervacija".

Apartmanija.hr korisničko sučelje

Odabir objekta > Unos (import) kalendara rezervacija


3. korak: U predviđeno polje ćemo zalijepiti URL kojeg smo kopirali sa stranica drugog internetskog oglašivača smještaja ili agencije. Označit ćemo zelenu tipku "Spermi" (prikazano na slici dolje).

Apartmanija.hr sučelje ažuriranje kalendara

CTRL+v > Spremi

iCal je jedan od najjednostavnijih formata za sinkronizaciju internetskih kalendara. Na stranicama različitih oglašivača smještaja su različiti i periodi ažuriranja iCalendara. Stoga preporučujemo periodičnu provjeru kalendara raspoloživosti na svim vašim kanalima oglašavanja kako ne bi došlo do preklapanja rezervacija.

Nitko ne može jamčiti potpunu automatizaciju ažuriranja kalendara na svim kanalima oglašavanja u realnom vremenu. Ova funkcija vam ipak omogućava uštedu vremena jer ne morate kalendar ažurirati ručno, ali je provjera kod svake nove rezervacije preporučljiva.


Automatsko popunjavanje kalendara slanjem vouchera

Apartmanija.hr nudi još jednu opciju sinkronizacije kalendara raspoloživosti s izdanim potvrdama o rezervaciji (voucherima) iz Apartmanija.hr sustava. Radi se o automatskom popunjavanju kalendara rezervacija za termine koji su označeni u voucherima koje šaljete svojim gostima, za realizirane upite preko Apartmanija.hr sustava.
 

Možete odabrati opciju da izdana potvrda o rezervaciji (voucher) iz Apartmanija.hr sustava automatski zatvori termine na vašim kalendarima za odabranu smještajnu jedinicu

Automatizacija sinkronizacije i popunjavanja kalendara raspoloživosti olakšava i ubrzava poslovanje, što je posebno važno u ljetnim mjesecima kod stalne izmjene gostiju i kroničnog nedostatka vremena. Izdavanjem vouchera iz sustava osiguravate svojim gostima dodatnu dozu sigurnosti, a automatska ispuna kalendara je još jedan razlog za korištenje ove opcije u profesionalizaciji svojeg poslovanja. 
Spremi
Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Vinski turizam ima velike šanse za brzi oporavak uz nove (nakon)pandemijske navike turista

​Gosti stižu - saznajte aktualne mjere prelaska granica

Popularno: