Aktualno
2.4K

Kako unijeti iCal URL u Apartmanija.hr korisničkom sučelju?

Korisničko sučelje Apartmanija.hr kataloga smještaja nudi različite opcije za upravljanje svojim korisničkim računom, oglasima, upitima, komentarima gostiju. Jedna od izuzetno korisnih opcija je sinkronizacija iCal kalendara

iCal URL možemo unijeti u korisničko sučelje Apartmanija.hr za automatsku sinkronizaciju svojih kalendara na Apartmanija.hr katalozima u 3 jednostavna koraka.

1. korak: Na početnoj stranici ćemo odabrati opciju označenu žutom tipkom "Uređivanje oglasa".

Korisničko sučelje Apartmanija.hr


2. korak: Nakon što odaberemo naziv smještajnog objekta, ponudit će nam se različite opcije uređivanja oglasa kao na slici dolje. Ostat ćemo na "Pregled smještajnih jedinica" i u gornjem redu ponuđenih opcija odabrati srednju tipku pod nazivom "Unos (import) kalendara rezervacija".

Unos i Cal

Odabir objekta > Unos (import) kalendara rezervacija


3. korak: U predviđeno polje ćemo zalijepiti URL kojeg smo kopirali sa stranica drugog internetskog oglašivača smještaja ili agencije. Označit ćemo zelenu tipku "Spremi" (prikazano na slici dolje).

Spremanje URL-a iCal

CTRL+v > Spremi


iCal je jedan od najjednostavnijih formata za sinkronizaciju internetskih kalendara. Na stranicama različitih oglašivača smještaja su različiti i periodi ažuriranja iCalendara. Stoga preporučujemo periodičnu provjeru kalendara raspoloživosti na svim vašim kanalima oglašavanja kako ne bi došlo do preklapanja rezervacija.

Nitko ne može jamčiti potpunu automatizaciju ažuriranja kalendara na svim kanalima oglašavanja u realnom vremenu. Ova funkcija vam ipak omogućava uštedu vremena jer ne morate kalendar ažurirati ručno, ali je provjera kod svake nove rezervacije preporučljiva.
 

Automatsko popunjavanje kalendara slanjem vouchera

Apartmanija.hr nudi još jednu opciju sinkronizacije kalendara raspoloživosti s izdanim potvrdama o rezervaciji (voucherima) iz Apartmanija.hr sustava. Radi se o automatskom popunjavanju kalendara rezervacija za termine koji su označeni u voucherima koje šaljete svojim gostima, za realizirane upite preko Apartmanija.hr sustava.
 

Možete odabrati opciju da izdana potvrda o rezervaciji (voucher) iz Apartmanija.hr sustava automatski zatvori termine na vašim kalendarima za odabranu smještajnu jedinicu

Automatizacija sinkronizacije i popunjavanja kalendara raspoloživosti olakšava i ubrzava poslovanje, što je posebno važno u ljetnim mjesecima kod stalne izmjene gostiju i kroničnog nedostatka vremena. Izdavanjem vouchera iz sustava osiguravate svojim gostima dodatnu dozu sigurnosti, a automatska ispuna kalendara je još jedan razlog za korištenje ove opcije u profesionalizaciji svojeg poslovanja.

Spremi

Iz fonda od 100 milijuna kuna sufinanciranje obnovljivih izvora energije i za privatne iznajmljivače

Savjeti uspješnih domaćina: Jednostavna anketa gostiju je neprocjenjiva

5 brzih savjeta kako se riješiti vlage u sobi

​Izgradnja luksuzne kuće za odmor: 7 savjeta za savršenu kuću za ekskluzivne goste

Promo video apartmana: 5 super razloga zašto vam treba promotivni video smještaja

Iznenadite svoje goste, baldahin za krevet nije rezerviran samo za djevojčice

​Crvena boja zida: Kako crvena boja utječe na emocionalno raspoloženje osobe?

Bespovratne potpore do 5000 kuna po krevetu za OPG-ove s uslugom smještaja u Osječko-baranjskoj županiji

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Izračun minimalne cijene noćenja i isplativosti najma apartmana i kuća za odmor

Osvetnički turizam - prilika za brži oporavak industrije putovanja?

Popularno: