Aktualno
11.1K

Kako unijeti iCal URL u Apartmanija.hr korisničkom sučelju radi sinhronizacije kalendara?

Korisničko sučelje Apartmanija.hr kataloga smještaja nudi različite opcije za upravljanje svojim korisničkim računom, oglasima, upitima za smještaj, slanja ponude i računa gostima. Jedna od izuzetno korisnih opcija je sinkronizacija iCal kalendara

Jedan od najvećih izazova kod iznajmljivanja i prodaje turističkog smještaja na različitim internetskim platformama je sinhronizacija kalendara. Zatvaranje raspoloživih datuma traži pažnju i angažman - zato je svaka automatizacija tog procesa poželjna. Apartmanija.hr ima nekoliko opcija za automatizaciju zatvaranja rezerviranih datuma.

Iz Apartmanija.hr sustava je moguće je izdavanje vouchera, ponude i računa gostima. Kada gostu izdamo voucher ili ponudu iz Apartmanija.hr korisničkog sustava, možemo odabrati opciju za automatsko zatvaranje datuma odabranih unutar obrasca. 

Međutim, automatsko zatvaranje kalendara na Apartmanija.hr katalozima ne znači i zatvaranje kalendara na svim ostalim našim prodajnim kanalima. Da bi automatizacija bila moguća, potrebno je preuzeti URL kalendara na prodajnim kanalima drugih oglašivača, poput Booking.com-a i Airbnbija, pa unijeti iCal URL u Apartmanija.hr sustav.
 

Iz Apartmanije poručuju da je najbolje odabrati prodajni kanal čiji kalendar će biti centralan. Tamo ćemo unositi sve rezervacije pa kasnije samo provjeriti je li sukladan s kalendarima na drugim prodajnim kanalima


Unos iCal kalendara u korisničko sučelje Apartmanija.hr

iCal URL unosimo u korisničko sučelje Apartmanija.hr radi automatske sinkronizacije kalendara na Apartmanija.hr katalozima u 3 jednostavna koraka.


1. korak: Na početnoj stranici odabiremo opciju označenu žutom tipkom "Uređivanje oglasa".

Korisničko sučelje Apartmanija.hr
Korisničko sučelje > Uređivanje oglasa


2. korak: Nakon što odaberemo naziv smještajnog objekta, bit će ponuđene različite opcije uređivanja oglasa kao na slici dolje. Odabrat ćemo "Pregled smještajnih jedinica" i u gornjem redu ponuđenih opcija odabrati srednju tipku pod nazivom "Unos (import) kalendara rezervacija".

Unos i Cal
Odabir objekta > Unos (import) kalendara rezervacija


3. korak: U predviđeno polje ćemo zalijepiti URL kojeg smo kopirali sa stranica drugog internetskog oglašivača smještaja ili agencije. Označit ćemo zelenu tipku "Spremi" (prikazano na slici dolje).

Spremanje URL-a iCal
CTRL+V > Spremi
 

iCal je jedan od najjednostavnijih formata za sinkronizaciju internetskih kalendara. Na stranicama različitih oglašivača smještaja su različiti i periodi ažuriranja iCalendara. Stoga preporučujemo periodičnu provjeru kalendara raspoloživosti na svim vašim kanalima oglašavanja kako ne bi došlo do preklapanja rezervacija

Nitko ne može jamčiti potpunu automatizaciju ažuriranja kalendara na svim kanalima oglašavanja u realnom vremenu. Ova funkcija nam ipak omogućava uštedu vremena jer ne moramo kalendar ažurirati ručno, ali je provjera kod svake nove rezervacije preporučljiva.
 

Automatsko popunjavanje kalendara slanjem vouchera i ponude za smještaj

Apartmanija.hr nudi još i opcije sinkronizacije kalendara raspoloživosti s izdanim potvrdama o rezervaciji (voucherima) i ponudama iz Apartmanija.hr sustava. Radi se o automatskom popunjavanju kalendara rezervacija za termine koji su označeni u navedenim obrascima a koje šaljemo svojim gostima.
 

Prilikom izdavanja vouchera, odabrani datumi se automatski zatvaraju na našim kalendarima ako smo korisnici Apartmanija.hr i ako voucher generiramo na temelju upita gosta. Kod slanja ponude za smještaj iz Apartmanija.hr sučelja, možemo odabrati želimo li zatvaranje datuma na kalendaru rezervacija. Zatvaranje datuma je zapravo čuvanje termina dok je ponuda aktualna i gost o njenom prihvaćanju razmišlja

Automatizacija sinkronizacije i popunjavanja kalendara raspoloživosti olakšava i ubrzava poslovanje, što je posebno važno u ljetnim mjesecima kod stalne izmjene gostiju i kroničnog nedostatka vremena. Izdavanjem vouchera i ponuda iz sustava osiguravamo svojim gostima dodatnu dozu sigurnosti, a automatska ispuna kalendara je još jedan razlog za korištenje ove opcije u profesionalizaciji poslovanja.

Spremi

Iznajmljivanje objekta za robinzonski smještaj

Kada je turizam bio mlad - stare razglednice turističkih destinacija u Hrvatskoj

Kako privući goste izvan sezone?

​Dodatak ponudi novoga doba: Besplatan test na koronu za hotelske goste iz Austrije i Italije

Planiranje rasvjete u apartmanu za privlačnije fotografije smještaja i ugodniji boravak gostiju

​Domaćin na hrvatski način: Kako nazvati apartman?

10 preporuka kako čuvati more za iznajmljivače i goste u obiteljskom smještaju

Dalmatia Storytelling Destination: YouTube premijera promotivnih turističkih videa

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Izračun minimalne cijene noćenja i isplativosti najma apartmana i kuća za odmor

Osvetnički turizam - prilika za brži oporavak industrije putovanja?

Popularno: