Ideje i trendovi
4.2K

Božićne svijeće: Atraktivne svijeće za potpuni osjećaj božićne čarolije

Tražite atraktivne božićne svijeće kao dekoraciju za vaš blagdanski stol? Zanima vas koji su najpopularniji mirisi božićnih svijeća i kako odabrati idealan? Kako atraktivne svijeće mogu upotpuniti vašu blagdansku dekoraciju i na što pripaziti kod korištenja svijeća?

Božićne svijeće, osim atraktivnog izgleda, donose i predivan blagdanski miris kojem malo tko može odoljeti. No, kod odabira idealnih blagdanskih svijeća morate pripaziti na nekoliko važnih karakteristika. U nastavku teksta donosimo vam nekoliko savjeta s ciljem da odaberete svjeću idealnih dimenzija, oblika, dizajna i mirisa koja će vašem domu udahnuti predivnu božićnu atmosferu:

jednostavne božićne svijeće

 

Jednostavne svijeće zanimljivih božićnih oblika

Božićne svijeće mogu u velikoj mjeri doprinijeti radosnoj i veseloj atmosferi u vašem domu u ostale božićne dekoracije. Opuštajuće izgaranje svijeće stvorit će romantičnu blagdansku atmosferu, a vama pripomoći da se lakše, brže i udobnije opustite od naporne svakodnevice. Kod odabira svijeća, možete birati između raznih oblika, dimenzija i mirisa. Jednostavne i atraktivne svijeće u obliku božićnih motiva svake su godine sve popularnije. Želite li svojem domu ili apartmanu udahnuti radosnu atmosferu Božića svakako u trgovinama pronađite svijeće u obliku bora, božićnih kuglica, Djeda Božićnjaka, itd.

 

Božićne svijeće u atraktivnim posudicama s motivima Božića

Za razliku od svijeća koje su napravljene u kalupima božićnih oblika, u prodaji možete pronaći i svijeće čije su ambalaže ukrašene božićnim motivima. Tako primjerice atraktivniji brendovi svijeća donose razne vizualno lijepe ambalaže, odnosno posudice na kojima možete pronaći božićne motive poput borova, Djeda Božićnjaka, poklona, sobova, itd. Ovakve božićne svijeće dolaze u staklenim ili plastičnim posudicama, no neki ekskluzivniji brendovi mogu vam ponuditi i svijeće u keramici, itd. Kod odabira svakako pozornost obratite na boju, koja bi se trebala poklapati s ostalim dizajnerskim rješenjima u vašem domu ili apartmanu.

svijeće u posudicama za božić

 

Slatkasti mirisi koji neodoljivo podsjećaju na božićne delikatese

Božićne svijeće s mirisima posebno su popularne posljednjih godina. Naime, u svijetu raznih običnih svijeća koje ponekad djeluju isprazno, mirisne svijeće s mirisima Božića zaista će vaš dom ili apartman upotpuniti predivnom blagdanskom atmosferom. Dakako, na tržištu postoje mnogobrojni mirisi za period Božića, a mnogima su posebno dragi slatkasti mirisi svijeća.

Slatkasti mirisi koji neodoljivo podsjećaju na božićne delikatese izvrstan su izbor jer nadopunjuju blagdansku atmosferu u vašem domu ili apartmanu. Takvi slatkasti mirisi uglavnom donose aromatične mirise poput božićnih keksa, meda, mlijeka, vanilije, itd. Kombinacijom spomenutih mirisa stvara se odlična aroma koja će vaš dom upotpuniti mislima o prefinim kolačićima koji su neizostavan detalj svakog Božića.

osvježavajući citrusni mirisi svijeća

 

Osvježavajući citrusni mirisi za dašak božićne svježine

Na sasvim opozitnoj strani slatkastih mirisa, nalaze se citrusni mirisi koji će probuditi dodatnu energičnost u vama. Iako su ovakvi mirisi popularni u drugim razdobljima godine, veliki broj kupaca odlučuje se upravno citrusnim notama upotpuniti blagdansku atmosferu.

Što se tiče samih citrusnih mirisa, ponuda u trgovinama božićnim svijećama zaista je raznolika i bogata. Citrusne mirise uglavnom povezujemo s limunom i narančom, dok se u svijećama mogu naći i mirisi ljiljana i sl. Svijeće s citrusnim mirisima pružiti će vašem domu svježu aromatičnost koja će potaknuti kreativnost, energičnost i dodatno zbližavanje svih sustanara.

božićne svijeće za adventsko razdoblje

 

Jesenski mirisi kao nadopuna razdoblju Božića

Između izraženih slatkastih i citrusnih mirisa, nalaze se neke srednje intenzivne nijanse među koje svakako ubrajamo jesensko-zimske mirise. Takvim mirisnim svijećama mogu dominirati razni plodovi jeseni među koje ubrajamo dominantni kesten, klinčić, cvijet naranče, a prema preferencijama u svijećama se može nalaziti i karamela, ružičasti papar, itd.

Dominantni mirisi u takvim svijećama uobičajeno traju 2-3 sata, nakon čega se otpuštaju i dublje mirisne note. Stručnjaci preporučuju kako mirisne svijeće nije mudro koristiti duže od 4 sata. Također, upaljene mirisne svijeće ne smijete koristiti bez nadzora i na lako zapaljivim mjestima, kako ne bi došlo do požara. S obzirom na to da mirisne božićne svijeće donose puno vizualnih i mirisnih benefita, svakako vrijedi razmisliti o nabavci nekih od najpopularnijih mirisnih božićnih svijeća.

Spremi

Italija, Francuska i Španjolska prednjače po džeparenju turista

Porezi za iznajmljivače i što nas čeka u 2017.godini

​Presvlake za stolice: Kako odabrati najbolje presvlake i koliko doprinose ugodnom dojmu?

​Centralno grijanje na drva: Je li grijanje na drva pametno i isplativo rješenje?

Dupla rezervacija (overbooking) i što učiniti kada se ona dogodi

11 pravila kod uređenja apartmana za iznajmljivanje

Koje su najpopularnije države svijeta po broju dolazaka turista?

​Fotografiranje apartmana: Zašto je važno angažirati profesionalnog fotografa?

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Božićne dekoracije za stol: 8 ideja za ukrašavanje stola za Božić i blagdane

Kako povećati broj turista i noćenja u zimskim mjesecima?

Popularno: