Ideje i trendovi
5.6K

Kako povećati broj turista i noćenja u zimskim mjesecima?

Želite produžiti turističku sezonu na čitavu godinu? Potrebne su vam ideje kako povećati broj turista i noćenja u hladnim zimskim mjesecima? Što sve trebate pružiti turistima u zimskim mjesecima kako biste ostvarili veći broj noćenja?

Produljenje turističke sezone mnogim iznajmljivačima predstavlja "trn u oku" jer koliko god se trudili sezona jednostavno ne traje duže od nekoliko ljetnih mjeseci. No, činjenica je da su turisti poprilično aktivni u zimskim danima, posebice oko blagdana i školskih praznika kada mnogi uživaju u godišnjem odmoru.

Kako biste privukli turiste i u zimskim mjesecima potrebno je ponuditi dodatnu vrijednost koju neće moći odbiti. Iako je to u obalnim područjima nešto teže, ogromna popunjenost kuća za odmor u unutrašnjosti Hrvatske jasno pokazuje kako želje za putovanjem turista u zimskim mjesecima itekako ima. Planirate li ove godine privući dodatne turiste u zimskim mjesecima, evo nekoliko savjeta:


zimski turizam u Hrvatskoj
Neka vaši gosti jedu domaće kolače


"Obucite" apartmane u božićno ruho

Na svijetu postoje ljudi koji obožavaju Božić i oni koji malo manje obožavaju Božić. Gotovo nitko nije otporan na blagdanski duh, raspoloženje i predivne ukrase koji nas odvode u radosnu i veselu božićnu bajku. Blagdansko raspoloženje posebno je primamljivo ženskoj populaciji, a upravo su žene te koje najčešće donose odluku o nekom putovanju za svoju obitelj.
 

Želite li privući dodatne goste u smještaj u hladnim zimskim danima, pobrinite se da gostima bude iznimno toplo (oko srca) u vašem apartmanu ili kući za odmor

Ukrasite prostorije božićnim ukrasima, postavite predivan bor s unikatnim dekoracijama, pobrinite se da šalice, salvete i ostali pribor za jelo dočaraju blagdansko raspoloženje. Svaki napor u smjeru ukrašavanja apartmana za Božić može biti korak ka povećanju broja gostiju u smještaju.


Kopački rit pod snijegom
Kopački rit pod snijegom


Poklonite gostima ulaznice za razne zimske radosti

Mnogi turisti obožavaju zimske mjesece zbog mogućnosti uživanja u snježnim radostima. I dok u obalnim područjima nema previše takvih prilika, u unutrašnjosti Hrvatske kriju se mnoge snježne destinacije. Primjerice, iz Istre i Riječkog područja gosti se mogu zaputiti u uživanje u snježnim radostima u Gorski Kotar, dok turisti iz Dalmacije mogu krenuti put Like. Sve se te atrakcije nalaze na svega sat ili nešto više udaljenosti i gostima to jasno trebate dati do znanja.
 

Ako je ikako moguće, vašim budućim gostima osigurajte ulaznice za razna klizališta, sanjkališta i skijališta u blizini vašeg smještaja

Organizatori zimskih događanja uglavnom su spremni uskočiti s nekim prigodnim paketom i vjerujemo da će se rado dogovoriti da vašim gostima daju nešto povoljnije ulaznice. Unutrašnjost Hrvatske krije zaista predivne destinacije za snježni odmor i vašim gostima to trebate dati jasno do znanja – bez obzira u kojem dijelu Hrvatske se nalazili. Besplatne, ili barem povoljnije ulaznice, odličan su mamac, posebice za obitelji s djecom.


adventske radosti u hrvatskoj


Posebnu pozornost posvetite ugađanju djeci

Zimsko i blagdansko razdoblje posebno je atraktivno malenoj djeci koja uživaju u lampicama i svim tim predivnim ukrasima koji se nalaze svuda oko nas. Adventi se organiziraju svuda po Hrvatskoj i vjerujemo da se i u vašoj blizini nalazi neki atraktivan advent kojeg bi potencijalni gosti željeli posjetiti. Svakako pripremite savjete i brošure kojima ćete gostima omogućiti lagodno upoznavanje blagdanskih običaja i znamenitosti vašeg kraja.
 

Ako se nalazite u blizini sanjkališta, klizališta i skijališta, osigurajte gostima saonice, klizaljke ili skije

Posebnu pozornost obratite na najmlađe članove koji stižu s obiteljima u vaš apartman ili kuću za odmor. Pripremite dovoljno slatkiša, božićnih kolačića, društvenih igara, animiranog sadržaja – koji će najmlađim turistima omogućiti da se osjećaju predivno i zabavljeno u svakom trenutku. Veselje klinaca rezultirat će veseljem roditelja – što će vas dovesti do odličnih recenzija gostiju u vrijeme zimskih mjeseci.


hrvatska kao zimska destinacija


Hrvatska kao zemlja otvorena za turiste

U ovim se trenucima veliki dio Europe zatvara i ponovno na snagu stupaju razna ograničenja zbog povećanja broja oboljelih ljudi. Ipak, Hrvatska se za sada još uvijek drži svojeg modela otvorenosti i prema domaćim i prema stranim gostima. Hrvatska je među rijetkim zemljama koje imaju slobodno otvorene kafiće, restorane i razne druge manifestacije i sigurni smo kako će Božić, Nova godina i čitavi zimski mjeseci kod nas izgledati puno "normalnije" nego u ostalim zemljama.

Otvorenost Hrvatske prema turistima možete koristiti kao odličnu reklamu za vaš smještaj. Možete oglašavati Hrvatsku i vaš smještaj kao mogućnost bijega od ograničenja. Turista željenih putovanja ima širom Europe i svijeta, no mnogima od njih smetaju razne restrikcije koje su mnogobrojne zemlje uvele. S obzirom na to da je Hrvatska još uvijek otvorena i bez nekih većih restrikcija – to možemo iskoristiti.
 

Ne zaboravite da unatoč želji za bijegom, strani turisti od vas očekuju odlične higijenske uvjete i maksimalnu čistoću vašeg apartmana ili kuće za odmor

Stoga, ponudite svojim turistima osjećaj sigurnosti i zdravog okruženja gdje mogu bez restrikcija posjećivati restorane, kafiće, muzeje i ostale znamenitosti. Svaka destinacija ima potencijal za zimski turizam u Hrvatskoj, uz malo mašte, volje i blagdanske čarolije. 

Spremi

Besplatne edukacije za privatne iznajmljivače u Trogiru, Splitu, Poreču...

Ne dolazite na Havaje - turizam je samo podmukla kolonizacija

Channel manager Hrvatska: Što nudi domaće tržište softvera?

5 razloga zašto koristiti Facebook za oglašavanje apartmana

Turizam u narančastom ili kako u ime turizma uništavamo svoje posebnosti i turističke adute

​Lov na upite gostiju: Kako izgleda dobar oglas za smještaj?

​Koja su hrvatska skijališta spremna za novu sezonu skijanja?

Skuplje ćemo plaćati komunalne usluge, a rast će i paušali za privatne iznajmljivače od 2022.

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Božićne svijeće: Atraktivne svijeće za potpuni osjećaj božićne čarolije

Zimski turizam u Hrvatskoj: Može li napokon doći do procvata turizma u zimskim mjesecima?

Popularno: