Dizajn
3K

​Crvena kuhinja: Koja boja zida najbolje odgovara crvenoj kuhinji?

Planirate nabavku crvene kuhinje? Zanima vas koja boja zida najbolje odgovara crvenoj kuhinji? Koje se boje najčešće koriste uz crvenu boju i kako postići skladan dizajn uz crvenu boju kuhinje?

Crvene kuhinje su sve popularniji izbor diljem svijeta. Dokazano je pozitivno djelovanje crvene boje na apetit i probavu, a crvena ujedno donosi jednu intrigantnost i uzbuđenje – koje je uvijek poželjno kod pripreme jela. Planirate li nabavku crvene kuhinje, svakako dobro razmislite koje ćete boje zidova kombinirati s crvenom bojom kuhinje. Evo nekoliko ideja:


crveno bijela kombinacija u kuhinji


Crvena kuhinja i bijeli zidovi

Jedna od najpopularnijih boja koja se gotovo svugdje kombinira s crvenom jest bijela. Bijela boja predstavlja svojevrsnu temeljnu boju koja se može kombinirati sa svim ostalim bojama. Pravilno pogođena crvena nijansa uparena s bijelom bojom zidova prostoru će dati intrigantnost, živahnost i uzbuđenost. Kombiniranjem crvene i bijele boje ne možete pogriješiti.


crvene kuhinje i elementi


Nijanse sive boje uz crvenu kuhinju

Siva boja također je vrlo dobar odabir za kombiniranje s crvenim nijansama. Siva boja umiruje živahnost koju potiče crvena te na taj način tvore jedan ugodan sklad, koji pruža osjećaj mirnoće i istovremenog uzbuđenja. Možete se poigrati s različitim nijansama sive boje, ovisno o tome koju ste nijansu crvene boje odabrali za vašu kuhinju.


crvena kuhinja ideje za dizajn


Svijetlo plava za razigran stil

Kombinacija crvene i svijetlo plave boje, također je vrlo čest odabir korisnika i dizajnera. Živahna nijansa svjetlo plave boje prostoru će podariti ugodu, dok će crvena nadograditi prostor živahnošću i intrigantnošću. U kombinaciju svjetlo plave i crvene boje svakako vrijedi uključiti i bijelu boju koja će djelovati kao svojevrsni "spoj" crvene i plave.


Prugice za atraktivniji dojam crvene kuhinje

Crvena boja je iznimno dominantna i trebate je koristiti u razumnoj mjeri. Pretjerano korištenje crvene boje u prostoru moglo bi prouzročiti razne negativne efekte i probuditi negativne osjećaje u ljudima. Kreativni dizajneri često odabiru kombinaciju više boja (crvena, bijela, siva, plava) kako bi stvorili jedan razigran i živahan prostor za ugodan boravak. Mnogi često posežu za prugicama na zidovima i namještaju gdje isprepliću kombinacije gore navedenih boja – što pruža itekako atraktivan ambijent.

Spremi

Relax Adria - tri dana opremanja apartmana

​Snijeg u Hrvatskoj: Hoće li turisti u 2022. godini uživati na hrvatskim skijalištima?

Sustav eVisitor - prijava i odjava gostiju na novi način!

Ukrasni jastuci za dnevni boravak neodoljivog šarma

Otkazivanje rezervacija gostima: Je li neprofesionalonst pojedinaca iskorištena u novoj hajci na domaćine i kampanji inozemnih posrednika?

Vrste i klase parketa: 6 savjeta za kupnju idealne vrste parketa za vas

Obveze privatnih iznajmljivača u 2019. godini

Kriza potiče rezervacije s više noćenja: Koliki popust za dulji boravak ponuditi?

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

​Crvena boja za zid: Super savjeti gdje i kada koristiti crvenu boju

Raspored u dnevnom boravku: 5 pravila za savršen izgled vaše dnevne sobe

Popularno: