Dizajn
18.2K

Kako ugradbene pećnice uklopiti u kuhinje apartmana i kuća za odmor

Ugradbene pećnice ne susrećemo često u apartmanima i kućama za odmor, ali, ako želimo ponuditi našim gostima neočekivani komfor, možda bismo mogli početi razmišljati o ovom kuhinjskom pomagalu

Kuhinjske pećnice su neizostavan komad tehnike u svakoj kuhinji, koristimo ih često za pripremu različitih jela i podgrijavanje, pa zašto ne bi i naši gosti uživali jednaku udobnost.

Iako su kuhinje u apartmanima najčešće dizajnirane tako da zauzimaju malo mjesta, pod pretpostavkom da se gosti dolaze odmarati, a ne kuhati, ugradbene pećnice ne zauzimaju mnogo prostora, osim što je nužno osloboditi prostor oko njih za neometani pristup.

Pećnice trebaju biti na mjestu na kojem ćemo ih lako otvarati, a još je bolje kada se do njih ne trebamo previše saginjati. Ako se odlučite na ugradbenu pećnicu, ne postavljajte je negdje na margini kuhinje, stisnutu uz kakav drugi uređaj ili kuhinjski element.
 

Koje je mjesto u kuhinji praktično za ugradbene pećnice?

Pećnica ugrađena u ravnini očiju je odlično rješenje za male kuhinje jer otvaranje i zatvaranje vrata pećnice u ovoj ravnini nije problematično, za razliku od pećnica u donjem dijelu kuhinje gdje se uvijek može naći element na suprotnoj strani koji to otežava.
 

Pećnica u ravnini pogleda očiju je najbolje rješenje jer omogućava brzu i jednostavnu provjeru jela koje se priprema

Pećnica na povišenom mjestu u kuhinji jamči i dodatnu sigurnost jer do nje ne mogu doći djeca, a lakše je i čišćenje tako postavljenog uređaja.

Ugradbene pećnice

Ako je vaša kuhinja dizajnirana tako da pećnicu možete ugraditi samo u donje elemente, ne očajavate. Pećnica se može ugraditi bilo gdje, dok ima svoj izvor napajanja pa i uz hladnjak. Najbolje bi ipak bilo postaviti ju ispod štednjaka, odnosno ploča za kuhanje, gdje se i inače nalazi u kuhinjama naših domova.

Ugradbene pećnice


Ugradbene pećnice dolaze u standardnim i posebnim dimenzijama

Ugradbene pećnice ćete puno lakše uklopiti u kuhinjski namještaj ako je i on standardnih dimenzija. Čak i ako ste kuhinju radili po mjeri, širine glavnih kuhinjskih elemenata će istih dimenzija. Širina od 60 cm je standard za ugradbene pećnice, a česte su i manje, široke 45 cm. Obje dimenzije su dovoljne za pripremu jela za četveročlanu obitelj.

Mnoge tvrtke proizvode i pećnice specijalnih dimenzija, ali je izrada istih skuplja što je nepotrebno velik izdatak za ugradnju pećnica u apartman ili kuću za odmor, gdje će se ipak rjeđe koristiti.


Cijene ugradbenih pećnica

Širok izbor ugradbenih pećnica se može pronaći u rasponu cijena od tisuću do dvije tisuće kuna, što je prihvatljivo ulaganje u veću kvalitetu smještaja i zadovoljstvo gosta.

Dodatan trošak je sama ugradnja, za koju bi bilo najbolje angažirati majstora. Ako se na ugradnju odlučite sami, pripazite da ventilator na pećnici nije zatvoren, a najbolje bi bilo i da element ostavite bez leđa, kako bi toplina imala neometan izlaz.

Ugradbene pećnice

Ugradnja pećnice, kao što vidimo, nije problem niti preveliki trošak ako imate mjesta u apartmanskim kuhinjama. Veći je problem samo čišćenje pećnice iza svakog gosta, ali ako to radimo redovito, neće biti teško. Postoji i način da podsjetimo i motiviramo gosta da očisti pećnicu. Ostavimo mu recept svojeg omiljenog jela iz pećnice, ili tradicionalnog obroka našeg podneblja, a na dnu recepta molbu da se pećnice poslije korištenja opere. Tako će vaša molba biti znak pažnje i brige o gostima.

Spremi

Motar - recepti s ljekovitim darom stjenovitih morskih obala

Turska - od presađivanja kose do liječenja raka u najpopularnijoj destinaciji za medicinski turizam u Europi

Hiking oko Šibenika: Ples po rubu kanjona Čikole pješačkom stazom sigurnom za sve uzraste

​Koliko u prosjeku košta izgradnja apartmana na moru?

Kako zadovoljiti uvjete potpora za gradnju bazena?

Ekološki turizam u Hrvatskoj: 7 zelenih koraka prema eco-friendly smještaju

7 trendova u turizmu koji će obilježiti putovanja 2022. godine

Otvorene prijave za nagrade obiteljskom smještaju Turistički cvijet - Kvaliteta za Hrvatsku 2017.

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Iznenadite svoje goste, baldahin za krevet nije rezerviran samo za djevojčice

​Terarij za biljke - zeleno srce apartmana

Popularno: