Dizajn
193

Tepih u dnevnom boravku: 4 savjeta za kupnju tepiha za dnevni boravak

Želite kupiti novi tepih za dnevni boravak? Zanima vas koje karakteristike treba imati tepih u dnevnom boravku i na što pripaziti kod kupnje? Kako pronaći idealan tepih za vaš dnevni boravak?

Tepih u dnevnom boravku važan je detalj koji će vašoj kući, stanu ili apartmanu udahnuti atmosferu doma. Činjenica jest da većina nas u dnevnom boravku provodi najviše aktivnog vremena tijekom dana pa je i sam odabir kvalitetnog tepiha iznimno važan. Evo nekoliko savjeta za tepih u dnevnom boravku:


tepih za dnevni boravak


1. Tepih u dnevnom boravku treba vizualno spojiti namještaj

Tepih u dnevnom boravku trebao bi vizualno povezati namještaj kako bi prostor izgledao atraktivno. Stručnjaci savjetuju kako tepih mora biti dovoljno velik da dođe barem malo ispod nogu sjedeće garniture i fotelje, a ujedno treba obuhvaćati i stol u dnevnom boravku. Dakako, poželjno je da tepih bude barem širine trosjeda ili dvosjeda, a gotovo uvijek je bolje odabrati veći nego manji tepih.


udobnost tepiha u dnevnom boravku


2. Udobnost tepiha u dnevnom boravku je važna

Iako je tepih važan vizualni detalj dnevnog boravka, činjenica jest da je važnija zadaća tog tepiha pružiti dodatnu toplinu i udobnost nogama. Zahvaljujući tepihu, vaše će noge uvijek biti na relativno toplom podu, a biti će vam i udobnije sjediti na garinutiri uz tepih. Čupavi materijali i deblji tepisi uglavnom su i puno udobniji, no važno je pripaziti i na jednostavnost održavanja tepiha.


3. Jednostavnost čišćenja uz djecu i kućne ljubimce

Malena djeca će sasvim sigurno zaprljati tepih, baš kao i kućni ljubimci. Samim time, imate li malenu djecu ili kućne ljubimce morate odabrati tepih koji se jednostavnije čisti. Moderni sintetički tepisi lako se čiste, a donose i odlična svojstva otpornosti. S druge strane, prirodni tepisi su udobniji za sjedenje i izležavanje, odnosno igranje s djecom na tepihu. Ako imate djece, svakako birajte manje čupave tepihe šarenog dizajna na kojem će se manje vidjeti eventualne mrlje i nečistoće.


kućni ljubimci na tepihu u dnevnom boravku


4. Tepih u dnevnom boravku u bojama namještaja i zidova

Kako biste tepih kvalitetno vizualno uskladili s ostatkom dnevnog boravka, važno je odabrati ispravnu boju tepiha. Stručnjaci i dizajneri savjetuju kako bi tepih trebao biti u nijansama sličnim namještaju, odnosno zidovima. Poželite li se zaigrati s bojama, možete odabrati neke manje detalje namještaja te tepih uskladiti s tim detaljima. U svakom slučaju, tepih će vizualno pristajati dnevnom boravku ako će biti bojama usklađen s namještajem i zidovima.

Spremi

Idemo na selo: 37 edukacija za vlasnike OPG-ova koji pružaju ugostiteljske i turističke usluge

Rekordna turistička 2018. godina - ne samo u Hrvatskoj, već i u drugim zemljama Mediterana

Popunjenost može biti veća i do 40 posto uz kvalitetne fotografije apartmana i kuća za odmor

Jeste li ikad odbili rezervaciju gosta iako je vaš apartman bio raspoloživ?

Smart TV za apartmane - investicija za kišne dane

Briga o gostu vaše je najbolje poslovno ulaganje!

Domaćine brzo zbori i na upit gosta odgovori

IQM VODICE: Suradnjom do kvalitetnije turističke ponude, zadovoljnijih gostiju i stanovnika

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Tepih za zid: Je li pametna ideja postavljanje tepiha na zid?

Tepisi roze boje: Može li se rozi tepih kvalitetno uklopiti u interijer i kako?

Popularno: