Dizajn
1.8K

​Pravokutni, kvadratni, ovalni ili okrugli stolić za dnevni boravak – što odabrati?

Nabavljate novi stolić za kavu za vaš dnevni boravak? Interesantan vam je pravokutni oblik, no ipak vam se više sviđa okrugli stolić za kavu? Želite saznati gdje se uklapa pojedini oblik stolića i kako odabrati idealno rješenje za vaš dnevni boravak?

U mnoštvu ponude, ponekad je teško odabrati idealan stolić za kavu za svoj dnevni boravak. Ipak, u dizajnerskom svijetu postoje neka pravila koja sugeriraju kada bi se trebao odabrati određeni oblik stolića za kavu. Iako su pravokutni stolići najpopularniji izbor, primjetno je kako korisnici sve češće biraju ovalni ili okrugli stolić za kavu. Ako vas zanima koji je najbolji izbor stolića za vaš dnevni boravak, svakako nastavite s čitanjem članka:


pravokutni stolić za kavu za dnevni boravak


Pravokutni stolić za dnevni boravak

Pravokutni stolić za kavu definitivno je najpopularniji izbor na tržištu. Razlog tome jest što se pravokutni stol može uklopiti u gotovo svaki dizajn interijera i kvalitetno odgovara i ekstremnim zahtjevima prostora. Pravokutni stolić idealan je kutne garniture ili kada imate dvije garniture postavljene jednu prema drugoj. Fantastičan je odabir u uskim i skučenim dnevnim sobama, a možete ga koristiti i u kombinaciji sjedećih garnitura i fotelja. Odlična stvar jest što je poprilično funkcionalan i iskoristiv.


kvadratni stolić za dnevni boravak


Kvadratni stol za dnevni boravak

Kvadratni stol za dnevni boravak može se uklopiti u različit raspred sjedećih garnitura i fotelja. Prednost kvadratnog stola jest velika površina na kojoj se može raditi ili jesti. Nedostatak je što zauzima više prostora od pravokutnog stola pa kvadratni stolić nije pogodan za male i skučene prostore. Valja naglasiti kako trebate dobro pripaziti kod odabira veličine kvadratnog stola jer lako je odabrati preveliki stol koji se neće uklopiti u dnevni boravak.


moderan okrgli stolić za dnevnu sobu


Okrugli stolić za kavu za dnevni boravak

Okrugli stolić za kavu posljednjih je godina sve popularniji izbor, posebice u dnevnim sobama gdje postoji višak prostora. Takav će stolić postati jedna od fokusnih točaka prostora te će svojim dizajnom privlačiti poglede gostiju. Okrugli stolić zauzima nešto više mjesta, ali ujedno omogućava nesputano kretanje oko stola.


ovalni stolić za kavu za dnevnu sobu


Ovalni stolić za dnevnu sobu

Ovalni stolić i sve njegove izvedenice itekako su pronašle svoje mjesto u moderno uređenim domovima. Razna izdanja ovalnih stolova vrlo su atraktivna te se ovakav oblik stolića može odlično uklopiti u različite stilove interijera. Prednost ovalnog stolića jest što dobro povezuje sjedeće garniture i fotelje, a ujedno omogućava lakše i bezbrižnije kretanje oko stola. Svakako pripazite da noge ovalnog stolića ne strše izvan površine vršne ploče.

Spremi

Zašto iznajmljivači apartmana moraju plaćati TV pretplatu?

Tapete na tapete: Smijemo li lijepiti nove tapete na stare tapete?

​Blagovaonski stolovi - dugačak stol za kratke, ali slatke, trenutke na odmoru

Umjetno božićno drvce: Koje su prednosti i nedostaci umjetnog božićnog drvca?

Dani hrvatskog turizma prvi put u Slavoniji - program će se odvijati u čak 7 gradova

10 biljaka za apartmane u kojima nema puno prirodne svjetlosti

21 top mjesto za fotografiranje u Hrvatskoj

DOMOS Rent: Koja je cijena jedinstvenog osiguranja za vaš apartman?

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Kako odabrati idealan stolić za dnevnu sobu?

​Kamin u kući, stanu ili apartmanu: Top 6 razloga za i protiv kamina

Popularno: