Dizajn
110

Kako odabrati idealan stolić za dnevnu sobu?

Tražite novi stolić za dnevni boravak? Interesira vas kako odabrati najbolji stolić za dnevnu sobu i na što sve pripaziti? Koje su najvažnije karakteristike stolića za kavu i kakav nabaviti?

Stolić za dnevnu sobu važan je element svakog dnevnog boravka, koji značajno upotpunjuje prostor. Uz to što ima važnu dizajnersku ulogu, stolić za dnevni boravak funkcionalno doprinosi ugodnijem i zabavnijem boravku u dnevnoj sobi. U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta kako odabrati idealan stolić za dnevnu sobu:


novi stolić za dnevnu sobu


Širina stolića u širini 1/3 sjedeće garniture

Pravilo kojim se vode mnogobrojni dizajneri jest da bi širina stolića u dnevnoj sobi trebala iznositi 1/3 širine sjedeće garniture. Iako je ovo pravilo podložno promjenama, činjenica jest da nećete znatno narušiti prostor ako stolić bude nešto širi ili uži od navedene dužine.


Visina stolića u visini sjedišta trosjeda, dvosjeda i fotelje

Visina stolića za dnevnu sobu ne bi trebala premašivati visinu sjedišta trosjeda, dvosjeda ili fotelje. U pravilu, dozvoljena su odstupanja do 10 centimetara, no pokušajte stolić visinom što više približiti visini sjedećeg dijela sjedeće garniture.


predivan stolić z dnevnom boravku


Stil stolića treba pratiti ostatak uređenja interijera

Stolić za kavu može biti napravljen od raznih vrsta materijala. Uglavnom dominiraju drvo, staklo, metal i plastika. Drvo je klasika koja donosi svojevrsnu toplinu i pokazuje se kao odličan odabir u kombiniraju s mnogobrojnim stilovima. Staklo i metal donose jedan moderni stil koji se odlično kombinira s odvažnim stilskim detaljima, dok će vam plastika omogućiti prilagodbu boje, ali će uglavnom izgledati jeftino i nepraktično.


stol u dnevnom boravku


Oblik stolića u dnevnoj sobi za ugodno korištenje

Stol za dnevnu sobu može biti raznih oblika, a najčešće se u dizajnerskim rješenjima pojavljuju pravokutni stolići. Pravokutni stolić slijedi oblik sjedeće garniture i sjajno se uklapa u razna dizajnerska rješenja. Kvadratni stolić je odličan za kutne garniture gdje želite oko stola okupiti što više ljudi, dok se okrugli najčešće bira kada imate na raspolaganju puno prostora. Dakako, tu su i razni nestandardni oblici, među kojima je svakako vrlo popularan ovalni stolić za dnevnu sobu.

Spremi

Budućnost ruralnog turizma u Hrvatskoj

Zašto je važno odgovoriti na svaki upit za smještaj pa i onda kada smo zauzeti

Dupla rezervacija (overbooking) i što učiniti kada se ona dogodi

Domaćin na hrvatski način: Direktan kontakt gosta i domaćina nikad nije bio važniji

Zašto turisti rezerviraju privatni smještaj i koje dodatne pogodnosti cijene?

Recept za kekse - brzo, jednostavno i ukusno

Koje nas izmjene turističkih propisa čekaju u 2021. godini?

iCal - kako ga koristiti za sinkronizaciju kalendara na različitim platformama za rezerviranje smještaja

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Raspored u dnevnom boravku: 5 pravila za savršen izgled vaše dnevne sobe

​Pravokutni, kvadratni, ovalni ili okrugli stolić za dnevni boravak – što odabrati?

Popularno: