Dizajn
6.6K

Uređenje apartmana: Kako urediti apartman na zadovoljstvo svih gostiju?

Želite urediti apartman no niste sigurni u kojem smjeru krenuti? Kako urediti apartman da njime budu zadovoljni svi gosti u apartmanu? Zašto se uređenje apartmana razlikuje od uređenja doma i kako postići najbolji dizajn za razne ukuse gostiju?

Uređenje apartmana je važan korak svakog iznajmljivača koji želi odlične turističke rezultate i zadovoljavajuće prihode. Nažalost, mnogi uređenju apartmana pridodaju premalo pažnje i odlučuju se krenuti u nedefiniranom smjeru kojeg najčešće vodi budžet. Ipak, važno je znati da se uz pravilno postavljene ciljeve uređenja, predivan apartman može srediti i za relativno malu svotu novca. Evo nekoliko savjeta za uređenje apartmana:

 

Stvorite toplinu doma za ugodan boravak

Ideja uređenja apartmana trebala bi počivati na osnovnom pravilu – stvorite toplinu doma za svoje buduće goste. Ako će se gost u smještaju osjećati ugodno i ako će imati osjećaj kao da je doma, to će rezultirati pozitivnim recenzijama i odličnim iskustvom. Pobrinite se da interijer bude dovoljno subjektivan, no ipak umjereno neutralan, kako bi zadovoljio sve ukuse gostiju.

atraktivan apartman za goste

 

Kako urediti apartman za vaše idealne goste

Kako biste lakše stvorili dekorativno rješenje apartmana, najprije je potrebno razaznati tko će biti gosti u tom apartmanu. Konkretno, proanalizirajte kakve goste ćete ugostiti u svojem budućem apartmanu i tko su zapravo vaši željeni gosti. U skladu s time postavite temelje budućeg uređenja apartmana i krenite s promjenama koje će vam osigurati željene goste.

 

Kvalitetan namještaj garancija je super recenzija

Bez obzira iznajmljujete li apartman za goste malog ili velikog budžeta, činjenica jest da nitko ne voli vidjeti nekvalitetan i jeftin namještaj. Kvalitetan namještaj koji izgledom i čvrstinom očarava goste već pri samom ulasku u apartman garancija je odličnih recenzija. Nemojte štedjeti na svakoj stavki namještaja, već odaberite kvalitetan namještaj koji će izdržati veliki broj vaših gostiju.

interijer apartmana za zadovoljne goste

 

Dočarajte regiju u unutrašnjosti apartmana

Vjerojatno jedno od najvažnijih pravila prilikom uređenja apartmana je preslikati regiju u unutrašnjost apartmana. Konkretno, u mediteranskoj regiji apartman uređujte u mediteranskom stilu, dok u gorskoj Hrvatskoj apartman uređujte u goranskom stilu. Dopustite li unutrašnjosti apartmana da dočarava vanjštinu regije, gosti će se moći puno bolje stopiti s destinacijom i doživjeti je na pravi način.

 

Stvorite nenametljivu unutrašnjost koja pruža ugodu

Kod uređenja apartmana ne smijete biti previše nametljivi jer vaše ideje i vizije vjerojatno ne odgovaraju svakom vašem gostu. Stoga, potrebno je izbjegavati bježanje u neke dizajnerske krajnosti kako biste spriječili nezadovoljstvo gostiju. Stvorite stil koji će biti nenametljiv i ugodan, a istovremeno ne smijete dopustiti da bude bezličan i manjkav.

neutralne boje u apartmanu

 

Neutralne boje u kombinaciji s efektnim sitnicama

Kod uređenja apartmana svakako birajte neutralne boje koje se uklapaju u sve stilove uređenja i koje ne idu ni u jednu krajnost. Kako biste neutralnim bojama udahnuli živost, možete se koristiti malim efektnim sitnicama koje će dati dušu prostoru. Slika, ogledalo, vaza, jastučić ili dekica mogu biti sjajan dodatak putem kojeg ćete izraziti željeni smjer dizajna, a s druge strane očuvati nenametljivost prostora.

 

Uložite novac u kvalitetan krevet i madrac

Krevet je jedna od fokusnih točaka na koju trebate obratiti najviše pažnje kod uređenja interijera apartmana. Naime, kroz krevet će gosti stvoriti svoj osjećaj ugode u apartmanu, a istovremeno će obratiti pažnju na čistoću i kvalitetu namještaja. Kako biste gostima prezentirali čistoću apartmana koristite bijele plahte, dok vašu kreativnost možete izraziti kroz dekice i pokrivače.

atraktivna rješenja za apartman

 

Povećajte prostor kroz multifunkcionalni namještaj

Multifunkcionalni namještaj posljednjih godina je sve popularniji na tržištu jer pruža veću iskoristivost prostora. Želite li vaš apartman učiniti vizualno većim i funkcionalnijim, svakako razmotrite nabavku višefunkcionalnog namještaja. Dopustite namještaju da bude praktičan i uredan, a istovremeno vizualno atraktivan i multifunkcionalan.

unikatni piano u apartmanu

 

Privlačenje rezervacija smještaja

Ne treba nimalo sumnjati u to kako je uređenje apartmana iznimno važno i jedan od glavnih okidača za rezervaciju smještaja. Konkretno, gosti prilikom pretraživanja smještaja uglavnom promatraju fotografije i svoju odluku o rezervaciji donose na temelju vizualnog dojma apartmana. Želite li da vaš apartman privuče što više gostiju tijekom čitave sezone – svakako puno pažnje posvetite uređenju apartmana.

Spremi

Besplatne edukacije za privatne iznajmljivače u Trogiru, Splitu, Poreču...

Zavirili smo u 20 najboljih planinskih kuća za odmor u Hrvatskoj

Tko su, koliko dugo ostaju i gdje oglašavati smještaj za digitalne nomade

Božićni ukrasi za kuhinju: Kako ukrasiti kuhinju za još ljepše blagdane?

Domaći kolač s orasima - jednostavan recept za dobrodošlicu gostu

Guest review - mač s dvije oštrice ili neodvojivi dio današnjeg iskustva putovanja

Design District 2019. sajam: Više od 100 brendova namještaja i opreme za uređenje interijera

Psihologija gosta: 5 psiholoških okidača za bolju promociju našeg smještaja

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Božićne navlake za stolice: Top 7 savjeta zašto i kako odabrati idealne navlake

Ugradnja parketa: 9 savjeta za odličan izgled novopostavljenog parketa

Popularno: