Dizajn
5.9K

Božićne navlake za stolice: Top 7 savjeta zašto i kako odabrati idealne navlake

Jesu li božićne navlake za stolice dobra ideja za dekoraciju kuće, stana ili apartmana? Zašto su božićne navlake za stolice poželjne u blagovaonicama i u prostorima gdje borave djeca? Kako odabrati idealne navlake za stolice i na što pripaziti kod kupnje?

Božićne navlake za stolice mogu biti odličan dekorativni element u vašem domu ili apartmanu, no ako se odaberu na pravilan način. Pogrešno odabrane navlake mogu izgledati jeftino i neukusno pa stoga valja pripaziti kod kupnje navlaka. Kako biste otklonili eventualna pitanja oko kupnje navlaka, u nastavku teksta donosimo vam nekoliko savjeta zašto i kako kupiti božićne navlake za stolice:

 

1. Božićne navlake za stolice kao praktično dekorativno rješenje

Božićne navlake za stolice mogu biti odlično dekorativno rješenje koje će bez puno muke i truda u potpunosti promijeniti atmosferu u vašem domu. Naime, stolice koje imate u blagovaonici, kuhinji ili dnevnoj sobi poprilično su izražen element prostora i njihovom dekorativnom promjenom utjecat ćete na atmosferu u kući, stanu ili apartmanu. Želite li bez puno truda udahnuti svojem domu ili apartmanu božićnu atmosferu, svakako odaberite predivne Božićne navlake za stolice.

nove božićne navlake za stolice

 

2. Navlake za stolice omogućuju jednostavno održavanje čistoće

Iako su mnogi dizajneri podijeljena mišljenja oko korištenja navlaka za stolice, činjenica je da navlake za stolice donose nekoliko odličnih prednosti. Prije svega, lako se mijenjanju i omogućuju vam da svaki tjedan ili mjesec imate drugačiji dizajn stolica. Zahvaljujući lakoj zamjeni, mogu se skinuti i oprati u svega nekoliko sati pa će stolice ponovno biti čiste bez puno uloženog truda. Navlake za stolice posebno su pogodne za obitelji s djecom koja često prljaju stvari oko sebe, a zahvaljujući navlakama bez problema ćete otkloniti sve mrlje sa stolica.

 

3. Božićne navlake za stolice s motivima adventa

Kako biste u vaš dom ili apartman unijeli dodatan dašak adventskog blagostanja, svakako birajte navlake s božićnim motivima. Prije svega, preporučujemo vam da se odlučite za (tamno) crvenu boju koja je izražen simbol Božića, a možete se poigrati i sa sivim, zelenim, smeđim i bijelim navlakama. Birajte navlake koje nemaju previše dekorativnih motiva jer nabacani motivi ne izgledaju nimalo privlačno i elegantno. Budite umjereni i kreativni jer to je jedini put do predivnog uređenja interijera.

božićni materijal i tekstil za stolice

 

4. Pripazite na vrstu i kvalitetu materijala kod kupnje navlaka

Kod kupnje božićnih navlaka za stolice, svakako pripazite na kvalitetu materijala od kojeg su izrađene navlake. Jeftine navlake uglavnom su izrađene od tankih sintetičkih materijala koji u mnogim slučajevima izgledaju jeftino i neukusno. Želite li svojem domu pružiti idiličnu blagdansku atmosferu birajte navlake izrađene od debljeg materijala, koji će ujedno biti i puno otporniji na oštećenja i prodiranje mrlja do same stolice. Baršun može biti dobar izbor, no za samu kvalitetu materijala najbolje je isprobati materijal pod prstima.

 

5. Odgovarajuće dimenzije navlaka za ugodno sjedenje

Prije nabavke navlaka za stolice svakako metrom izmjerite dimenzije vaših stolica. Pogrešno odabrane navlake koje dimenzijama ne odgovaraju stolici neće izgledati nimalo lijepo, a mogle bi stvarati i određene nelagode kod sjedenja. Iako su navlake uglavnom napravljene kako bi odgovarale raznim dimenzijama stolica, probajte pronaći navlake koje su dimenzijama najbliže dimenzijama vaše stolice.

kombiniranje božićnih navlaka za stolice

 

6. Navlake kombinirajte s ostalim detaljima u interijeru

Navlake za stolice nikako ne smiju odstupati u velikoj mjeri od ostalih detalja u prostoru. Naime, pogrešno odabrane navlake neće doprinijeti poboljšanju atmosfere u kući, stanu ili apartmanu, već upravo suprotno. Kako biste postigli božićni ugođaj, stol opremite s velikim crvenim stolnjakom s božićnim dekoracijama, dodajte zelenilo bora ili na stol postavite božićne svijeće i ukusne božićne kolačiće.

božićni ukrasi u interijeru

 

7. Podijeljena mišljenja dizajnera oko korištenja navlaka za stolice

Sami dizajneri često su u velikim dvojbama je li pametno koristiti navlake za stolice. Problem kod navlaka za stolice je što su univerzalne i što često ne izgledaju lijepo na stolicama. Dakako, razlog tome je što nisu napravljene za točno određenu vrstu stolica pa su često ili prevelike ili premalene. Ipak, ako navlake odgovaraju dimenzijama i strukturi stolica, one mogu biti odličan dekorativni element. Stoga, finalna odluka je na vama. No, želite li svojem domu ili apartmanu jednostavno i brzo udahnuti radost i veselje božićnih blagdana – svakako pronađite predivne i odgovarajuće božićne navlake za stolice.

Spremi

Izravan udio turizma u BDP-u je 11,4 posto, uz ukupan utjecaj na gospodarstvo Hrvatske od 16,9 posto

Lojalnost gosta u privatnom smještaju - kako podići cijenu i zadržati stare goste

Top 5 zemalja za ulaganje u nekretnine s turističkim potencijalom u 2022. - među njima i jedna susjedna država

Dostava svježe hrane: Gdje i kako naručiti proizvode domaćih poljoprivrednika

Paušalu odzvonilo? HUP traži 10% poreza na prihode od iznajmljivanja apartmana

Turistički trendovi: Što je volonterski turizam?

Inicijativa Glas poduzetnika traži jednake mjere pomoći i za privatne iznajmljivače

Online plaćanje smještaja: Top 5 payment gateway sistema u Hrvatskoj

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Božićni ukrasi za kuhinju: Kako ukrasiti kuhinju za još ljepše blagdane?

Uređenje apartmana: Kako urediti apartman na zadovoljstvo svih gostiju?

Popularno: