Dizajn
5.5K

Crni zid u dnevnom boravku: Elegantno rješenje za naglašavanje prostora

Može li se crni zid kvalitetno uklopiti u dnevni boravak? Zašto je crni zid u dnevnom boravku u trendu među dizajnerima i kako crnu boju kvalitetno uklopiti u prostor? Koje su prednosti, a koji nedostaci crnog zida?

Razmišljate li o bojanju jednog zida dnevne sobe u crnu boju, onda svakako pročitajte nastavak članka. Naime, donosimo vam mišljenje stručnjaka o ideji bojanja jednog zida dnevne sobe u crno. Je li to pametna ideja i kako je mudro uklopiti u ostatak dizajnerskih rješenja?


crni zid u prostoriji


Trendovski crni zid u dnevnom boravku

Posljednjih se godina dizajneri sve češće odlučuju za korištenje crne boje na pojedinim zidovima. Iako će mnogi među vama pomisliti kako crnoj boji baš i nije mjesto na zidovima dnevnog boravka, iskustva iz prakse pokazuju drugačije.

Dizajnerska rješenja koja kombiniraju jedan crni zid u dnevnom boravku s isticanjem mnogobrojnih detalja, pokazala su se odličnima. Posebice su izražajni crni zidovi kod kojih se fokus želi preusmjeriti na umjetnine na zidu – koje na crnoj podlozi dobivaju atraktivnu izražajnost.


korištenje crnog zida u prostoriji


Crni zid prostoru daje dubinu

Iako se na prvu može učiniti kako će crni zid vizualno smanjiti prostor, to zapravo nije točno. Naime, pametno odabran crni zid prostoru će dati dubinu i tako stvoriti osjećaj veće prostranosti. No, da bi se željena dubina prostora postigla, potrebno je pripaziti na način korištenja crne boje u prostoru.

Savjet stručnjaka ide u prilog tome da samo jedan zid u prostoriji pobojate u crno, dok ostali zidovi trebaju biti ili u bijeloj boji ili u nekoj svjetlijoj nijansi. Također, možete se poslužiti idejom bojanja samo jednog dijela zida u crno, što trebate dobro iskombinirati s drugim detaljima. Dizajneri također preporučuju kako za dodatno isticanje dubine možete postaviti ogledalo na crni zid.


popularno crni zid u kući ili stanu


Crna boja prostoru daje eleganciju

Želite li postići osjećaj elegantnosti u dnevnom boravku – svakako odaberite crnu boju. Jedan zid u crnoj boji osigurati će željenu profinjenost, koja će dodatno začiniti vaš prostor. Ne treba posebno naglašavati kako je crni zid odličan izbor za isticanje željenih detalja.

Fotografije i umjetnička dijela na crnom će zidu izgledati puno važnije i naglašenije. Isto vrijedi i za isticanje polica, koji bi za pojačavanje dojam trebale biti u nekim svijetlim nijansama. Bilo kako bilo, zahvaljujući crnom zidu u dnevnoj sobi – postići ćete elegantan utisak s fokusom na željene detalje.

Spremi

Umjetno božićno drvce: Koje su prednosti i nedostaci umjetnog božićnog drvca?

Vrste borova i jelki: Kako odabrati idealno božićno drvce za vaš dom ili apartman?

Rezervacija smještaja: Koji su najpopularniji načini rezerviranja kod domaćina u Hrvatskoj?

Priča o brendiranju obiteljskog smještaja s otoka Vira

Paušal turističke pristojbe za privatne iznajmljivače će biti između 350 i 1000 kuna po krevetu

​Best European Holiday Home 2019.: Tko će ponijeti titulu najboljeg domaćina u Europi?

Festival aMORE iznajmljivačima: Uvedite "morski red" u svoje apartmane

Bespovratna sredstava za digitalnu transformaciju malih iznajmljivača na području Europske Amazone

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Tapete u kupaonici: Je li pametno postaviti tapete u kupaonicu?

Kako opremiti mali stan: Top 5 ideja za bolji izgled malog stana

Popularno: