Događanja
3.4K

Krk Dobrinj, od 01.05. do 27.05.2023. Besplatne vođene šetnje putevima Dobrinjštine

Kroz četiri vikenda svibnja i četiri pješačke ture, Turistička zajednica općine Dobrinj vodi nas planinarskim stazama Dobrinjštine. Sudjelovanje je besplatno uz prethodnu prijavu

Proljeće ne označava samo početak nove turističke sezone. Proljeće je i prilika da sami upoznamo ljepote naše domovine, istražimo kulturnu i prirodnu baštinu svoje okolice, čime postajemo bogatiji za nova iskustva i znanja, ali i za preporuke koje možemo proslijediti svojim gostima. Kamo za vikend je pitanje koje se nameće, ponekad se odgovori sami pojave. 

Inicijativa Turističke zajednice općine Dobrinj mogla bi biti odgovor na takvo pitanje. Ima li ljepšeg načina za upoznavanje neke destinacije od pješačke ture, još k tome stručno vođene? Vođeni hiking po pješačkim stazama Dobrinjštine je besplatan za sve sudionike, a šetnje su predviđene za ponedjeljak 1. svibnja i subote 6., 13. i 27. svibnja pod zajedničkim nazivom Dobrinj Outdoor.

Svaka šetnja polazi iz drugog mjesta, označena je kao srednje zahtjevna, a visinske razlike ne prelaze 421 metar.


1.5. Hodit, ćakulati i Dobrinjštinu upoznat

Polazak iz Dobrinja u 9 sati

Staza je dugačka oko 9 kilometara. Vodi preko Klanca, Melina i Solina, natrag do Dobrinja. Hoda se novouređenim Putevima frankopanskih posjeda, uz ostatke starih crkvica i mlina kroz povijest Dobrinja.

Prijava za organiziranu šetnju iz Dobrinja 1. svibnja.


6.5. Putevima Dobrinjštine

Polazak iz Šila u 9 sati

Hoda se planinarskom obilaznicom Putevima Dobrinjštine preko Polja, Žestilca, Gostinjca, Dobrinja, Hlape, Županje, natrag do Šila. Duljina staze je oko 16 kilometara kroz guste šume i maslinika dobrinjskog kraja. Obilaze se i kulturne znamenitosti - bizantska utvrda kraj Šila i Crkva sv. Vida.

Prijava za organiziranu šetnju iz Šila 6. svibnja.


13.5. Pješačka tura iz Krasa

Okupljanje kraj crkve u Krasu u 9 sati

Nešto kraća staza od prethodne, duljine 13 kilometara. Vijuga pored Crkve sv. Jurja, Vele gromače, kroz napušteno selo Dolova, u pravcu Svetog Ivana Dobrinjskog i Rasopasna, uz uspon na vidikovac Svetog Petra i povratak do Krasa.

Prijava za organiziranu šetnju iz Krasa 13. svibnja. 


27.5. Šetnja iz Čižića

Polazak iz Čižića u 9 sati

Staza je dugačka 14 kilometara i vodi prema Solinama i Dobrinju pa preko Klanica i Sužana natrag do Čižića. Dva su vidikovca na stazi, jedna u Dobrinju s pogledom na Rijeku i Opatiju, drugi u Sužanu s pogledom na Soline uvalu. 

Prijava za organiziranu šetnju iz Čižića 27. svibnja. 

Osim prijave, za sudjelovanje je nužna slojevita odjeća, čvrsta obuća, zaštita od sunca, dovoljno tekućine i dobre volje. Istražite ovaj dio otoka Krka i pronađite uživanje uz stručno vodstvo putevima Dobrinjštine.

Spremi

Besplatne edukacije za privatne iznajmljivače u Trogiru, Splitu, Poreču...

10 najpopularnijih turističkih atrakcija na svijetu u 2022.

Otkazivanje rezervacija u 2020.: Katastrofalno proljeće slijede ljetni mjeseci s naznakama oporavka

Od Therese May do Edwarda Nortona - Globalni sumit Svjetskog turističkog vijeća u Rijadu s više od 3000 sudionika

Kako postati iznajmljivač u 13 (sretnih) koraka

Dekoracije za Halloween: Kako ukrasiti kuću, stan ili apartman za noć vještica?

Čovjek - ključ uspjeha: Varaždin i ovu godinu nagrađuje izvrsne u turizmu

Udruživanje turističkih zajednica: Novi sporazumi u Zagrebačkoj županiji, najviše sinergije u kontinentalnoj Hrvatskoj i Istri, u Dalmaciji suradnja samo na otocima

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

II. Kongres obiteljskog smještaja: Kako brendirati destinaciju kroz obiteljski smještaj?

Besplatna radionica: Kako do većih prihoda u 2023.?

Popularno: