Dizajn
7.1K

Kako opremiti mali stan: Top 5 ideja za bolji izgled malog stana

Zanima vas kako opremiti mali stan? Koji će detalji u malome stanu naglasiti ljepotu prostora? Može li se u malom stanu postići osjećaj prostranosti i kako to ostvariti?

Mali stan može osigurati sasvim dovoljno prostora, uz uvjet da se kvalitetno opremi i naglasi detaljima. Ako vas zanima kako opremiti mali stan za bolji i ljepši izgled, onda svakako nastavite s čitanjem ovog članka. Donosimo vam top 5 ideja za uređenje malog stana:


mali stan opremanje za ugodan boravak


Multifunkcionalan namještaj za više prostora

Kako biste osigurali osjećaj prostranosti u malome stanu – poigrajte se multifunkcionalnim namještajem. U trgovinama namještajem možete pronaći mnogobrojna višenamjenska rješenja, koja su odličan izbor za uređenje malog stana. Namještaj koji u jednom komadu obavlja više funkcionalnosti – trebao bi biti jedan od primarnih smjerova uređenja malih prostora.


Svjetlije nijanse zidova

Svjetlije nijanse zidova uvijek su odličan izbor kada se radi o malim prostorima. Kako biste vaš mali stan učinili vizualno većim, svjetlijim i protočnijim – svakako se odlučite za svjetlije nijanse zidova. Bijela boja gotovo je nepogrešiv izbor jer prostoru daje prirodnu svjetlost, no možete kombinirati i neke druge boje u svijetlim nijansama.


boje u malom stanu


Šareni detalji za razbijanje monotonije

Bojanje zidova u bijelo ili neku svjetlu nijansu, može vas odvesti u smjeru određene monotonije prostora. Kako biste prostoru udahnuli određenu živost i dinamiku, stručnjaci savjetuju da prostor nadogradite s mnoštvom šarenih detalja. Primjerice, neke plohe ukrasite raznim geometrijskim dizajnima, odaberite šarene i neobične tepihe ili primjerice, nabavite kreativan i razigran namještaj.


Mnogobrojne sitnice za osjećaj doma

Kako bi maleni prostor dao osjećaj doma, potrebno je istaknuti što više životnih sitnica. Odličan način za dobivanje ugodnosti u nekom prostoru su fotografije i umjetnička djela, koja možete rasporediti po velikim zidnim površinama. Također, police popunite raznovrsnim knjigama, satovima, važnim životnim sitnicama, itd. Dopustite prostoru da iz malog stana preraste u mali topli dom.


uređenje malog stana


Maksimalno iskoristite visinu stana

U malome stanu ste ograničeni širinom i dužinom, ali na raspolaganju imate visinu. Dakle, ako već prostor ne možete iskoristiti horizontalno, vrijeme je da ga nadogradite vertikalno. Konkretno, postavite visoke ormare koji sežu sve do stropa, police postavite na velikoj visini kako biste mogli odložiti što više stvari, dodajte razne viseće elemente s ciljem da oslobodite što više prostora na podu sobe, itd. Svako oslobađanje prostora u visinu, omogućiti će vam veću otvorenost u širinu.

Spremi

​Kako redovito održavanje i servisiranje peći na pelete utječe na uštede u grijanju?

Recept za slatko od smokava - supervoća s okusom Dalmacije i Mediterana

Privatni iznajmljivači i trendovi u turizmu: Slušamo li svoje goste?

Dodaci ponudi smještaja: Hoće li turisti pamtiti ovo ljeto po dosadi u destinacijama bez uobičajenih ljetnih događanja?

Besplatno pruzimanje priručnika za postavljanje fotonaponskih ćelija na krov kuće

Domaćin na hrvatski način: Noviteti za privatne iznajmljivače s konferencije HOST 2019. London

Najčišća zemlja na svijetu je Švicarska, Hrvatska tek na 41. mjestu

3T konferencija 2023.: Stiže vrijeme umjetne inteligencije

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Crni zid u dnevnom boravku: Elegantno rješenje za naglašavanje prostora

Zlatna boja za zid: Top 7 savjeta za zlatne zidove u kući, stanu ili apartmanu

Popularno: