Dizajn
15.3K

Apartman koji priča za vas - boja za školsku ploču

Boja koja imitira školsku ploču može poslužiti kao idealan medij za nenametljivo komuniciranje s vašim gostom. Poželite mu dobrodošlicu, ostavite upute za ugodniji boravak pod vašim krovom ili jednostavno prepišite citat koji vam se sviđa

Boja koja imitira školsku ploču u vašem apartmanu? Zašto ne? Boja je to koja se lako održava, potpuno je periva, izuzetno funkcionalna, te ju, uz malo mašte, možete koristiti kao idealan medij za nenametljivo komuniciranje s vašim gostom. Poželite mu dobrodošlicu, ostavite upute za ugodniji boravak pod vašim krovom ili jednostavno prepišite citat koji vam se sviđa. Svatko će primijetiti tu gestu kao izuzetan znak pažnje i gostoljubivosti.

Boja koja imitira školsku ploču može se kupiti u većini trgovina specijaliziranim za prodaju boja i lakova te u većim centrima. Prodaje se u svim nijansama. Ne mora nužno biti crna ili zelena, obojite zid u ljubičasto ili plavo. Ono što je posebnost kod ove boje je da se po njoj može pisati kredom i brisati do mile volje. Možete obojati čitav zid, dio zida, dio namještaja ili pojedine predmete.


Kako se koristi boja za školsku ploču?

#1 – korak prvi

Površina na koju nanosite boju mora biti potpuno čista. Ukoliko boju nanosite na zid, brusnim papirom uklonite eventualne kvržice od prethodnih farbanja i neravnine koje mogu narušiti privid ravnine školske ploče. Metalne površine odmastite, a ukoliko se radi o sjajnom i uglačanom metalu, istrljajte ga pijeskom za bolje prijanjanje boje na podlogu. Isto možete učiniti i kad premazujete staklene površine.

Boja za školsku ploču

 

#2 – korak drugi

Oblijepite trakom područje koje želite ofarbati. Osigurajte se da boja ne završi na površinama koje želite ostaviti kakve jesu. Tu vam mogu dobro poslužiti stare novine, najlon vreće ili kartonske kutije koje ćete podložiti da ne pokapate pod ili namještaj.

Boja za školsku ploču

 

#3 – korak treći

Farbajte! Ne zaboravite odmah oprati kistove nakon korištenja. Boja je na vodenoj bazi tako da vam neće biti potrebno dodatno otapalo.

Boja za školsku ploču

 

#4 – korak četvrti

Trajnost vaše boje bit će duža ukoliko pustite da se dulje suši. Nakon tri dana sušenja, premažite čitavu površinu s običnom bijelom kredom, a potom prebrišite.

Boja za školsku ploču

 

#5 – korak peti

Kutiju s kredom u ruke i mašti na volju! Evo par ideja kako ćete razveseliti i zaintrigirati vašeg gosta:
  • Napišite mu pismo dobrodošlice. Poželite mu ugodan boravak u apartmanu i destinaciji na neuobičajen način.

  • Upoznajte ga s najvažnijim točkama kućnog reda. Napišite mu kada se mijenja posteljina i ručnici, što sve ima na raspolaganju, kako se rukuje uređajima i sl. Tako ćete olakšati i njima i sebi jer neće biti potrebe da vas zivkaju zbog svake sitnice.

  • Informirajte gosta o mjestima koja se nalaze u blizini apartmana, a koja bi mu mogla koristiti. Preporuka dobrog restorana, najbolje kave, noćnog kluba, muzeja ili destinacije za cjelodnevni izlet sigurno je poželjna.

  • Prepišite citat koji vam se sviđa ili pjesmu lokalnog pjesnika. Nešto poput: Life is a beach... Ili napišite recept svog omiljenog domaćeg jela.

  • Nacrtajte nešto! Ne vjerujem da ne znate crtati, svatko zna nacrtati smajlića :-)


Boja za školsku ploču
Spremi

Izrada sjenila za lampu ili luster - 7 trendova rasvjete sobe ili apartmana

Zidna ogledala: Top 10 savjeta za odabir idealnog ogledala za vaš dom

Konferencija 3T 2021.: Kako preživjeti pandemiju?

​Božićne dekoracije za apartman ili stan: Kako ukrasiti prostor za adventsko druženje?

3T konferencija 2020.: Je li održivi turizam naša prilika? (ODGOĐENO)

Kulturne konferencije – kulturne težnje hrvatskog turizma

8 jednostavnih rješenja: Kako vizualno povećati sobu, studio ili apartman?

Novi zakoni na savjetovanju s javnošću: Umjesto boravišne, plaćat ćemo turističku pristojbu

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Biljke za interijere - Sedam nijansi zelene

11 pravila kod uređenja apartmana za iznajmljivanje

Popularno: