Dizajn
2.8K

Bizarne turističke atrakcije: Da li biste proveli godišnji odmor u kući u obliku cipele?

Biste li voljeli posjetiti kuću u obliku velike cipele? Zašto je kuća u obliku cipele postala velika turistička atrakcija i zašto su turisti oduševljeni kreativnom i nadasve zanimljivom kućom?

Kuća u obliku cipele napravljena je prije više od 70 godina, a kreativno arhitektonsko rješenje privlači mnogobrojne poglede i dan danas. Iako je od svoje izgradnje u potpunosti promijenila svrhu, kuća je godinama kvalitetno održavana pa je i danas u jednako dobrom stanju. Zašto je izgrađena kuća u obliku cipele i kako je postala turistička atrakcija?


Kuća u obliku cipele kao marketinški trik

Postolar Mahlon Haines je, prije više od 70 godina, došao na ideju da napravi kuću koja će svojim izgledom promovirati zanat kojim se bavi. Kao inovativan postolar, Haines je došao na ideju da izgradi atraktivnu i zanimljivu kuću u obliku cipele. Vrijedni arhitekti pretvorili su njegovu ideju u arhitektonsko rješenje, a vrlo brzo nakon toga počela je nastajati atraktivna kuća u obliku cipele. Kuća je visine 7,6 metara, a završena je 1949. godine pod budnim okom arhitekta Fred J. Rempp.


kuća u obliku cipele sad


Kuća je s godinama izgubila svoju prvotnu ideju

Životne zavrzlame inovativnog postolara ubrzo su ga natjerale da izgradi još jednu klasičnu kuću pa je tako kuća u obliku cipele postala suvišna. Preseljenjem života u novu kuću, ova atraktivna cipel-kuća postala je turistička atrakcija. Ubrzo su krenula i prva iznajmljivanja kuće, a danas je ona atraktivna turistička znamenitost.


Haines Shoe House kao turistička atrakcija

Posljednjih je godina kuća dobila i nove vlasnike koji su ustrajni u tome da ovoj atraktivnoj građevini vrate stari sjaj. Uz nekoliko važnih renovacija, kuća redovito ugošćuje nove turiste te je postala svojevrsna turistička atrakcija Hellam Township-a u Pennsylvaniji. Vjerujemo da ste i vi impresionirani, kako izgledom, tako i samom poviješću ove atraktivne kuće. Kuća u obliku cipele je pravi pogodak i nezaobilazna turistička znamenitost toga kraja.
Spremi

​Kamin na struju: 8 razloga zašto ugraditi električni kamin u apartman

Žene u turizmu: Više ih je i obrazovanije su, ali zarađuju 14,7% manje od muških kolega za jednake poslove

Kome uplatiti, a kome prijaviti obračun članarine TZ?

​Horizontalno povezivanje: Dan otvorenih vrata obiteljskog smještaja Općine Dobrinj

Europski turistički i putnički sektor traži hitno usklađivanje ograničenja putovanja među EU zemljama

Zašto turisti rezerviraju privatni smještaj i koje dodatne pogodnosti cijene?

Crni zid u dnevnom boravku: Elegantno rješenje za naglašavanje prostora

Zašto su hrvatska skijališta već godinama veliki gubitnici domaćeg turizma?

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Zašto su uništene atraktivne kuće u obliku vanzemaljskih NLO letjelica?

​Zašto je zlatna vaza važan element stvaranja modernog i luksuznog stila uređenja interijera?

Popularno: