Dizajn
2.8K

Bizarne turističke atrakcije: Da li biste proveli godišnji odmor u kući u obliku cipele?

Biste li voljeli posjetiti kuću u obliku velike cipele? Zašto je kuća u obliku cipele postala velika turistička atrakcija i zašto su turisti oduševljeni kreativnom i nadasve zanimljivom kućom?

Kuća u obliku cipele napravljena je prije više od 70 godina, a kreativno arhitektonsko rješenje privlači mnogobrojne poglede i dan danas. Iako je od svoje izgradnje u potpunosti promijenila svrhu, kuća je godinama kvalitetno održavana pa je i danas u jednako dobrom stanju. Zašto je izgrađena kuća u obliku cipele i kako je postala turistička atrakcija?


Kuća u obliku cipele kao marketinški trik

Postolar Mahlon Haines je, prije više od 70 godina, došao na ideju da napravi kuću koja će svojim izgledom promovirati zanat kojim se bavi. Kao inovativan postolar, Haines je došao na ideju da izgradi atraktivnu i zanimljivu kuću u obliku cipele. Vrijedni arhitekti pretvorili su njegovu ideju u arhitektonsko rješenje, a vrlo brzo nakon toga počela je nastajati atraktivna kuća u obliku cipele. Kuća je visine 7,6 metara, a završena je 1949. godine pod budnim okom arhitekta Fred J. Rempp.


kuća u obliku cipele sad


Kuća je s godinama izgubila svoju prvotnu ideju

Životne zavrzlame inovativnog postolara ubrzo su ga natjerale da izgradi još jednu klasičnu kuću pa je tako kuća u obliku cipele postala suvišna. Preseljenjem života u novu kuću, ova atraktivna cipel-kuća postala je turistička atrakcija. Ubrzo su krenula i prva iznajmljivanja kuće, a danas je ona atraktivna turistička znamenitost.


Haines Shoe House kao turistička atrakcija

Posljednjih je godina kuća dobila i nove vlasnike koji su ustrajni u tome da ovoj atraktivnoj građevini vrate stari sjaj. Uz nekoliko važnih renovacija, kuća redovito ugošćuje nove turiste te je postala svojevrsna turistička atrakcija Hellam Township-a u Pennsylvaniji. Vjerujemo da ste i vi impresionirani, kako izgledom, tako i samom poviješću ove atraktivne kuće. Kuća u obliku cipele je pravi pogodak i nezaobilazna turistička znamenitost toga kraja.
Spremi

Odjava kategorizacije tijekom godine - kad prestaju porezne obveze privatnog iznajmljivača?

Ne bude li javnih plaža, neće biti ni turista - peticija i prosvjed za povlačenje spornog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama

Iznenadite svoje goste, baldahin za krevet nije rezerviran samo za djevojčice

Idemo na selo: 37 edukacija za vlasnike OPG-ova koji pružaju ugostiteljske i turističke usluge

Tepih u dnevnom boravku: 4 savjeta za kupnju tepiha za dnevni boravak

Uskrsna pogača – recept iz kuharica naših baka

​Local experience - ponudimo gostu jedinstveno iskustvo i povećajmo popunjenost apartmana

Dolce far niente: Kada idem na odmor, samo želim jesti, piti i ležati (na suncu)

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Zašto su uništene atraktivne kuće u obliku vanzemaljskih NLO letjelica?

​Zašto je zlatna vaza važan element stvaranja modernog i luksuznog stila uređenja interijera?

Popularno: