Aktualno
346

Bikademy - besplatna aplikacija za istraživanje Hrvatske na dva kotača

Bikademy aplikacija spaja biciklizam i kulturu te motivira bicikliste i cikloturiste na istraživanje kulturne i prirodne baštine Hrvatske

Bikademy je inovativna platforma je biciklistički izazov koji kombinira ljubav prema biciklizmu s otkrivanjem kulturnih i prirodnih znamenitosti. Cilj Bikademyja je potaknuti bicikliste na istraživanje različitih regija, gradova i mjesta u Hrvatskoj vozeći bicikl, istovremeno učeći o povijesti, kulturi i prirodnim ljepotama odabranih područja.

Svojim gostima tako možemo pružiti dodanu vrijednost boravku, onima koji prakticiraju bicikliranje, uz uvjet da se naše područje nalazi na Bikademy kartama. Naime, ova inovacija je još uvijek u razvojnoj fazi pa se trenutno na listi gradova nalaze Križevci, Šibenik, Zagreb i Berlin, dok su ponuđene regije za istraživanje Bjelovar-Bilogora, Brod-Posavina, otok Rab, dijelovi Istre, Pag, Osijek-Baranja, Požega-Slavonija, Virovitica-Podravina i Vukovar-Srijem. Platforma se stalno nadopunjuje.


Studenti Bikademyje

Kako bismo se i sami iskušali u ovom ciklo-izazovu, možemo preuzeti besplatnu mobilnu aplikaciju Bikademy na Bikademy web stranici ili Google Playu, registrirati se pa odabrati određenu regiju ili grad koje želimo istražiti. Potom ćemo dobiti zadatak posjetiti niz označenih točaka (CheckPoint-ova) unutar regije ili grada. Svaka točka predstavlja znamenitost ili atraktivno mjesto koje sudionici trebaju posjetiti i dokumentirati svoj posjet fotografijom ili drugim dokazom.

Kada studenti posjete sve zadane točke u nekoj regiji, mogu zatražiti diplomu za uspješno završeni izazov. Ova diploma potvrđuje njihov uspjeh i može biti ponosni dodatak njihovoj biciklističkoj karijeri.

Bikademy web site

Bikademy tako spaja fizičku aktivnost s edukacijom i avanturom, pružajući jedinstveno iskustvo biciklistima svih razina. Platforma također doprinosi promociji lokalnih turističkih destinacija, potičući ljude na aktivni turizam i otkrivanje manje poznatih, ali jednako fascinantnih dijelova Hrvatske i drugih zemalja.


Inovatori iz Slavonskog Broda

Autori koncepta i aplikacije dolaze iz Slavonskog Broda. Vlasnik tvrtke Bikademy d.o.o. Krešimir Herceg kaže da je misija projekta motivacija cikloturista i lokalnog stanovništva na istraživanje kulturne i prirodne baštine destinacija, prije svega Hrvatske, a potom i Europe.

"Bicikliranje je jedan od najodrživijih oblika kretanja koji doprinosi smanjenju emisije CO2 i negativnih utjecaja klimatskih promjena, dok paralelno povećava fizičku aktivnost i osnažuje nas na putu do zdravlja", ističe Herceg. 

Projekt Bikademy podržava Ministarstvo turizma i sporta, a namijenjen je svim biciklistima, cikloturistima, vodičima i pružateljima usluga u turizmu koji žele proširiti svoju ponudu uz promociju svoga mjesta. 
 
Spremi

​Trebaju li saonice za djecu biti dio ponude smještaja u zimskim danima?

GAST PRO 2015. - Konferencija za male iznajmljivače

Online tečaj Instituta za turizam: Naučimo prepoznavati i interpretirati svoju kulturnu baštinu

Mala ulaganja u nekretninu za iznajmljivanje koja mogu učiniti veliku razliku

Kombinacija boja za dnevni boravak - izbjegnite glavobolju uz par trikova za odabir savršene boje zidova

Iška kraljica: Preko snijega do opreme za preostalih osam učenika osnovne škole u Velom Ižu

Solarna pismenost - besplatni interaktivni digitalni tečaj za sve građane

Uređenje apartmana: Kako urediti apartman na zadovoljstvo svih gostiju?

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Turizam bi mogao biti jedna od većih žrtava klimatskih promjena

Na putu prema dolje... zastanimo malo u Lici

Popularno: