Aktualno
350

Na putu prema dolje... zastanimo malo u Lici

KVIZ UTORKOM: Koliko znamo o Ličko-senjskoj županiji i je li Lika samo područje u kojem zastanemo kada zaglavimo u prometnim gužvama prema morskim obalama?

Nastave li se ovakve vrućine, Ličko-senjska županija bi mogla Dalmaciji preoteti sve goste, koji se rijetko zaustavljaju ovdje, osim u kolonama vozila na putu prema morima.

Smještena u središnjem dijelu Hrvatske s dvjestotinjak kilometara obale pod burnim Velebitom, pravi je raj za ljubitelje prirode i one koji traže mir i tišinu daleko od užurbanih gradskih središta. Ovo područje, najprostranije u Hrvatskoj, obuhvaća planine, šume, rijeke i jezera, pružajući spektakularne pejzaže koji se protežu od planinskih vrhova do obale Jadranskog mora.

Na jugozapadu županije, uz obalu Jadranskog mora, nalazi se grad Senj, poznat po svojoj bogatoj povijesti i kulturnim znamenitostima. Planinski masiv Velebit, koji se proteže kroz cijelu županiju, pruža mnoge mogućnosti za planinarenje, biciklizam i istraživanje speleoloških lokaliteta. Velebitski botanički vrt i špilja Cerovačke špilje samo su neka od prirodnih čuda koja vrijedi posjetiti. Velebit je također dom brojnih endemskih biljnih i životinjskih vrsta, što ga čini pravim rajem za ljubitelje prirode.

Ruralna naselja, razasuta po cijeloj županiji, odišu autentičnom atmosferom i tradicionalnim načinom života. Poljoprivreda, stočarstvo i šumarstvo glavne su djelatnosti ovdašnjeg stanovništva, a posjetiteljima se nudi prilika da probaju domaće proizvode poput ličkog krumpira, sira i pršuta.

Ličko-senjska županija, sa svojim netaknutim krajolicima, bogatom poviješću i kulturnom baštinom, nudi iskustvo koje je istovremeno smirujuće i inspirativno. Ova regija je idealna za sve one koji žele pobjeći od svakodnevnog stresa i uroniti u prirodne ljepote i autentične doživljaje.

Koliko zapravo o njoj znamo?

 

Spremi

Domaći turizam je prilika za razvoj inovativne turističke ponude i produljenje sezone

Kalendar sadnje povrća za jestivu i ukusnu okućnicu smještajnog objekta

Niste još popunili svoje smještajne kapacitete? Osvježite oglase uz 15% popusta na profesionalne fotografije

Kuće za iznajmljivanje: Koliku novčanu zaradu možete očekivati od iznajmljivanja kuća za odmor?

Hidromasažni bazen - luksuz ili investicija?

Majur HS nudi ekološku kozmetiku i opremu za apartmane po mjeri gosta

​Kupaonski radijatori: Kako odabrati idealan radijator za vašu kupaonicu?

Iskoristimo "princip minimalnog napora" za postizanje boljih poslovnih rezultata i više prihoda

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Bikademy - besplatna aplikacija za istraživanje Hrvatske na dva kotača

Rovinjski restoran Agli Amici prvi u Hrvatskoj s dvije Michelin zvjezdice

Popularno: