Ideje i trendovi
6.5K

Digitalni nomadi žele u Hrvatsku: Kakvu ponudu pripremiti za dolazak digitalnih nomada?

Prema provedenim istraživanjima, u svijetu je trenutno više od 35 milijuna digitalnih nomada. Digitalni poduzetnici koji putuju svijetom i istražuju ljepote destinacija na kojima dugoročno borave – nova su prilika za rast domaćeg cjelogodišnjeg turizma

Istraživanja pokazuju kako digitalni nomadi zapravo žele doći u Hrvatsku i naša se zemlja nalazi visoko na listi najpoželjnijih destinacija za digitalne nomade. Razlog dakako leži u predivnim destinacijama, bogatoj prirodnoj raznolikosti, atraktivnim kulturnim znamenitostima, ali i atraktivnoj gastro ponudi.

Ipak, sve to još uvijek nije dovoljno kako bi Hrvatska postala raj za digitalne nomade. Potrebna su razna infrastrukturna ulaganja, kako bismo u Hrvatskoj stvorili sve preduvjete za ugodan i opuštajući boravak digitalnih nomada. U nastavku donosimo nekoliko smjernica kako se ponudom prilagoditi za boravak digitalnih nomada:

internet veza za digitalne nomade

 

Kvalitetna internet veza kao glavni preduvjet uspjeha

Jedini uvjet bez kojeg digitalni nomadi ne mogu zamisliti svoje putničke avanture jest kvalitetna internet veza. Kako bi bezbrižno i lagodno obavljali svoje poslovne aktivnosti, digitalni nomadi trebaju kvalitetnu, brzu i stabilnu internet vezu.
 

Želite li privući digitalne nomade u vaš smještaj, obavezno im osigurajte kvalitetan internet

Provjerite ponude telekom operatera, pronađite najbolju i vašim budućim gostima osigurajte najvažniji preduvjet za bezbrižan boravak. Digitalni nomadi bez interneta ne mogu i stoga im trebate osigurati kvalitetne internet brzine koje idu preko 100 Mb/s.

digitalni nomadi rad iz kafića

 

Mirno okruženje za ugodan rad digitalnih nomada

Digitalni nomadi nisu osobe koje samo putuju po svijetu, već na tim svojim putovanjima obavljaju i hrpu poslovnih obaveza. Zahvaljujući biznisu koji je vezan uz računala i digitalne platforme, digitalni nomadi nisu vezani za određenu lokaciju – što im omogućuje rad iz bilo kojeg dijela svijeta.
 

Kako biste vašim budućim digitalnim nomadima osigurali ugodan boravak u smještaju, morate im pripremiti mirno okruženje za rad 

Od posebno odvojenih kutaka u apartmanu za radne aktivnosti pa sve do zasebnih soba u kojima više digitalnih nomada može zajednički raditi na njihovim poslovnim aktivnostima. Digitalni nomadi se vole povezivati s drugim digitalnim nomadima pa je ideja o prostoru za druženje digitalnih nomada odličan smjer u kojem biste trebali ići.

raditi kao digitalni nomad hrvatska

 

Bogata ponuda događanja za opuštanje digitalnih nomada

Nakon napornih radnih sati, digitalni nomadi se vole kvalitetno opustiti. Iako na ponudu događanja u vašoj okolini ne možete puno utjecati, činjenica je da neke korake po tom pitanju ipak možete poduzeti. Ako smještaj nudite u nekim manjim sredinama, vjerojatno imate određenu "moć" kojom možete lobirati kod pružatelja zabave i događanja, kako bi dodatno obogatili svoju ponudu tijekom čitave godine.
 

Rad iz kafića nije ništa neuobičajeno za digitalne nomade pa možete sklopiti određene dogovore s pojedinim kafićima 

Primjerice, možete vašim digitalnim nomadima osigurati određene popuste u kafićima ili možete s vlasnicima kafića dogovoriti da posebno odvoje prostore za digitalne nomade. Činjenica jest da izvan sezone puno lokacija ima hrpu slobodnog prostora pa zašto to ne iskoristiti za stvaranje dodatne vrijednosti za digitalne nomade.

život digitalnih nomada u hrvatskoj

 

Digitalni nomadi vole putovati i istraživati destinacije

Digitalni nomadi su gosti koji se na jednom mjestu zadržavaju mjesec dana ili više. Samim time, digitalni nomadi su turistički gosti koji vole istraživati destinaciju u kojoj se nalaze. Kako biste im omogućili što lagodnije i bolje turističko iskustvo, vrijeme je da pripremite specijalnu ponudu putovanja i izleta za digitalne nomade.
 

Sjednite s predstavnicima turističkih agencija i osmislite atraktivne ponude izleta i putovanja za digitalne nomade 

Gostima koji dođu u vaš smještaj ponudite te specijalne pakete i sigurni smo kako će ih objeručke prihvatiti. Budite maštoviti i kreativni kod stvaranja ponuda i digitalnim nomadima omogućite upoznavanje destinacije na način na koji klasični turisti to ne mogu. Primjerice, ponudite im specijalne pristupe nekim top lokacijama, osigurajte atraktivne ulaznice za popularne manifestacije, itd.

hrvatska digitalni nomadi

 

Brendiranje smještaja i ponude za digitalne nomade

Digitalni nomadi nisu klasični turisti koji odlaze nakon tjedan dana, već se na lokaciji zadržavaju i po nekoliko mjeseci. Dakako, što je ponuda lokacije bolja i raznovrsnija, digitalni nomadi će htjeti duže ostati. Kvaliteta ponude može se postići samo tako da sklopite suradnju sa što više turističkih ponuđača – od turističkih agencija, preko OPG-ova, lokalnih atrakcija i muzeja pa sve do kafića i restorana.
 

Kako biste privukli digitalne nomade, vrijeme je da krenete brendirati vašu lokaciju – kao savršeno mjesto za život digitalnih nomada 

Nedavno je u Zadru otvorena Dolina za digitalne nomade koje je već u prvim danima privukla interes više od 300 digitalnih nomada širom svijeta. To je samo dokaz kako je Hrvatska poželjna destinacija za turizam usmjeren prema digitalnim nomadima. Vrijeme je da zasučete rukave, osmislite kreativnu ponudu i krenete zarađivati više novca tijekom cijele godine.

Spremi

​Jesu li bolji radijatori od lijevanog željeza, aluminija ili nehrđajućeg čelika?

Nacionalni program oporavka i otpornosti: 50 milijuna kuna privatnim iznajmljivačima za zelenu tranziciju

Društvene igre u apartmanu: Zašto gostima trebate pripremiti društvene igre?

Paket turističkih zakona usvojen, turistička pristojba u nadležnosti regija i županija

Firenca će imati aerodrom s vinogradom na krovu terminala

​Sredstvo protiv plijesni – kako očistiti plijesan na zidu i može li se spriječiti

Prednosti korištenja PMS-a i Channel Managera u obiteljskom smještaju

Koji su gosti - najgori gosti?

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Zimski turizam u Hrvatskoj: Može li napokon doći do procvata turizma u zimskim mjesecima?

Rezervacija smještaja: Koji su najpopularniji načini rezerviranja kod domaćina u Hrvatskoj?

Popularno: