Događanja
3.9K

Rovinj, od 09.11. do 10.11.2023. Dani hrvatskog turizma 2023. ugostit će čuvenog svjetskog turističkog futurologa

9. i 10. studenoga u Rovinju održat će se Dani hrvatskog turizma 2023. na kojima će se opet puno puta spomenuti riječ "održivost". Dodijelit će se godišnje turističke nagrade, a predavanje će održati i jedini svjetski turistički futurolog Ian Yeoman

Dani hrvatskog turizma 2023., koji će se održati 9. i 10. studenoga u rovinjskom hotelu Lone, su središnje turističko događanje koje okuplja najvažnije aktere domaće i inozemne turističke industrije. Organizatori su Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora. Očekuje se preko 1000 sudionika iz različitih sektora povezanih s turizmom.

Tijekom događanja, sudionici će sumirati rezultate ovogodišnje turističke sezone, raspravljati o ulozi digitalnih tehnologija u osnaživanju turističkog sektora i razmotriti koje bi zemlje mogle biti popularne destinacije u budućnosti, a koje će turisti početi zaobilaziti.


Održivost, održivost, održivost...

Na panelu Hrvatske turističke zajednice pod nazivom “Putovanje u održivost – iskustva destinacija!”, stručnjaci iz turističkih zajednica i predstavništava će raspravljati o tome kako očuvati prirodne i kulturne resurse popularnih destinacija, kako se nositi s izazovima masovnog turizma i devastacije kulturno-povijesne baštine, te kakva su očekivanja i preferencije francuskih i talijanskih turista.

Bit će razgovora o ulozi umjetne inteligencije u turizmu i njenom potencijalu za zamjenu ljudskih vještina i sposobnosti, te kako moderni softverski sustavi mogu biti povezani s karakterom ljudi i turizmom, kao dio rasprave AI s osobnošću” koju organizira Hrvatska gospodarska komora.

Ministarstvo turizma i sporta organizira raspravu pod nazivom “Doba održivosti hrvatskog turizma”, u kojem će ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac govoriti o važnosti usmjeravanja razvoja turizma prema održivosti, o dosadašnjim naporima Vlade Republike Hrvatske u tom smjeru i o planiranoj reformi upravljanja razvojem turizma. Gradonačelnici Dubrovnika, Rovinja i Šibenika će također sudjelovati u raspravi, dijeleći svoja iskustva o upravljanju turizmom na održiv način.
 

Dani hrvatskog turizma 2023. kao pogled u kristalnu kuglu

Jedan od posebnih gostiju događanja bit će futurolog Ian Yeoman, možda jedini profesionalni futurolog specijaliziran za turizam i putovanja na svijetu. Kroz predavanje “Budućnost europskog turizma” predstavit će četiri scenarija razvoja europskog turizma i objasniti tko će biti turisti u Australiji, a tko u Parizu, za 50 godina.

Registracija za sudjelovanje na dvodnevnoj turističkoj manifestaciji je u tijeku, a svi registrirani sudionici će dobiti QR kod i podatke za prijavu u sustav, čime će moći rezervirati smještaj po povoljnijim cijenama za vrijeme trajanja događanja.

Događanje će biti dodatno obogaćeno svečanom dodjelom godišnjih turističkih nagrada. Više informacija o prijavama dostupno na službenoj web stranici Dani hrvatskog turizma.

Spremi

​Terarij za biljke - zeleno srce apartmana

Certificirana edukacija za pružatelje usluga pustolovnog turizma u Rijeci, Puli i Splitu

Praktičan vodič za preživljavanje sezone (kada nam je iznajmljivanje dodatni posao)

Domaćin na hrvatski način: Gostiju manje, cijene više?

Fleksibilni uvjeti otkazivanja rezervacija - prednost u poslovanju ili gnjavaža?

Od Therese May do Edwarda Nortona - Globalni sumit Svjetskog turističkog vijeća u Rijadu s više od 3000 sudionika

Koji su uvjeti prelaska granice RH za goste iz trećih zemalja

Putovanje kroz vrijeme: Iznajmljivanje apartmana u budućnosti?

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Myrent Dani privatnih iznajmljivača u Zadru, Splitu, Makarskoj, Puli i Zagrebu

Best Stay 2023. u Zagreb dovodi turističke stručnjake iz 17 zemalja

Popularno: