Događanja
6.9K

Osijek, od 02.10. do 04.10.2019. Dani hrvatskog turizma prvi put u Slavoniji - program će se odvijati u čak 7 gradova

Dani hrvatskog turizma (DHT) 2019. će se održati od 2. do 4. listopada u pet slavonskih županija. Objavljen je program koji prezentira turističku ponudu čak sedam slavonskih gradova, a prijave za sudjelovanje su otvorene do 29. rujna

Dani hrvatskog turizma po prvi put sele u Slavoniju, a program će se odvijati u pet županija pa posjetiti Viroviticu, Slavonski Brod, Vukovar, Požegu i Kutjevo, Osijek i Vinkovce.

Svečanost otvaranja će se održati 2.10. u večernjim satima u Vukovaru, godišnje turističke nagrade će se dodijeliti sutradan navečer u Vinkovcima, a nastavak dodjele ćemo imati priliku pratiti na HRT-u iz Osijeka, u petak 4. listopada. 

Program je raznolik i cilj mu je promovirati raznoliku turističku ponudu Slavonije. Organizatori DHT-a su Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora, a na ovogodišnjom izdanju se očekuje više od tisuću sudionika, što će još jednom potvrditi DHT kao najveći turistički skup u Hrvatskoj.

Aktualni ministar turizma Gari Cappelli vjeruje "da će u bogatom programu svi sudionici DHT-a upoznati najbolje od turističke ponude u svih pet slavonskih županija, a bit će to i prilika za davanje priznanja turističkim djelatnicima koji su se posebno istaknuli radom i pridonijeli globalnom uspjehu hrvatskog turizma".

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić ističe da su Slavonija i hrvatska kontinentalna ponuda veliki potencijal za razvoj cjelogodišnjeg turizma u Hrvatskoj. Ako želimo Hrvatsku s cjelogodišnjom turističkom ponudom, Slavoniji moramo posvetiti posebnu pažnju - slažu se organizatori i inicijatori akcije za održavanjem DHT-a upravo ovdje. Naglasak je i na brendiranju Slavonije kao jedinstvene destinacije izuzetne kulturne, prirodne i gastronomske raznolikosti, s velikim potencijalom. 

"Brendiranjem destinacije možemo ojačati lokalnu ekonomiju, pri čemu poljoprivredna proizvodnja mora rasti i pratiti porast potražnje za domaćim proizvodima i pridonijeti poboljšanju demografskih trendova", ističe Luka Burilović, predsjednik HGK. 

Potražite detaljnije informacije o DHT na stranicama Ministarstva turizma, uz online prijave koje su otvorene do 29. rujna 2019.

Program DHT 2019.

DHT 2019. program


 

Spremi

Naslovna fotografija - par trikova za atraktivniju naslovnicu smještaja koja privlači klikove i rezervacije

​Što je phishing i kako ga prepoznati?

Politika privatnosti u obiteljskom smještaju: Kako zaštiti svoju imovinu, a ne ugroziti intimu gosta?

Ručnici za apartman: 5 savjeta za odabir idealnih ručnika za smještaj

Privatni iznajmljivači i trendovi u turizmu: Slušamo li svoje goste?

Lojalnost gosta u privatnom smještaju - kako podići cijenu i zadržati stare goste

Ne bude li javnih plaža, neće biti ni turista - peticija i prosvjed za povlačenje spornog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama

Novi list, Glas Istre i HTZ ujedinjeni u potrazi za najboljim domaćinima u Hrvatskoj

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Dani turizma 2019. na Ekonomskom fakultetu - ulaz slobodan

Design District 2019. sajam: Više od 100 brendova namještaja i opreme za uređenje interijera

Popularno: