Dizajn
4.6K

​Horizontalni ili vertikalni radijatori – kada odabrati koje vrste radijatora?

Planirate ugradnju novih radijatora u vaš dom ili apartman? Zanima vas koje su prednosti horizontalnih, a koje vertikalnih radijatora? Koje su vrste radijatora pogodne za vaše prostorije?

Iako na tržištu postoji mnogo različitih vrsta radijatora, možemo reći kako se osnovna podjela svodi na horizontalne i vertikalne radijatore. Ovisno o dimenzijama i obliku prostora za ugradnju radijatora može birati želite li da radijatori budu niži i širi ili viši i uži. U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta za odabir između horizontalnog i vertikalnog radijatora:


hotizontalni radijatori za dom ili apartman


Horizontalni radijatori kao najčešći odabir kupaca

Horizontalni radijatori definitivno su popularniji od vertikalnih, posebice što se prema nekoj ustaljenoj tradiciji ugrađuju ispod prozora. Horizontalni radijatori mogu biti širine od 50 cm na više (i preko dva metra), dok se visine uglavnom kreću oko 50 centimetara. Uglavnom su bijele boje i rebrastog dizajna, a pronalazimo ih na gotovo svim mjestima i u mnogim domovima.

Horizontalni radijatori su nepogrešiv izbor tražite li radijatore koje ćete ugraditi ispod prozorske klupčice. Zahvaljujući širokoj upotrebi u mnogim domaćinstvima, takvi su radijatori poprilično jeftini i lako se pronalaze u točno željenim dimenzijama. Horizontalni radijatori pogodni su za dnevne i spavaće sobe, kuhinje i hodnike, dok su nešto rjeđi izbor u kupaonicama.


vertikalni radijatori za kupoanice


Vertikalni radijatori za elegantniji i atraktivniji izgled prostora

Vertikalni radijatori još uvijek se uglavnom vežu uz prostore kupaonica, u kojima se uglavnom pojavljuju u obliku popularnih ljestva radijatora. No, manje je poznato kako vertikalni radijatori dolaze u razno raznim oblicima i dimenzijama i mogu biti jedan predivan ukras vašem interijeru. Vertikalni radijatori štede na prostoru jer su visoki i uski, a uglavnom su i poprilično tanki. Ovakvi radijatori oslobađaju dodatan prostor u sobama i kupaonicama, a gotovo da nema mjesta gdje se ne mogu koristiti.


vertikalni kupaonski radijator top kvalitete


Popularnost vertikalnih radijatora iz godine u godinu raste, posebice sada kada na tržištu imamo razne dizajnerske modele vertikalnih radijatora. Primjerice, možete birati radijatore koji izgledaju poput slika ili ogledala ili radijatore koji imaju utkan jedan profinjeni dizajnerski štih kroz koji je teško zaključiti da se radi o radijatoru. Vertikalni radijatori su nešto skuplji u odnosu na horizontalne, ali dolaze u raznim bojama i dekoracijama. Želite li vašoj dnevnoj ili spavaćoj sobi, kupaonici, kuhinji ili hodniku udahnuti jednu novu dozu elegancije i profinjenosti – svakako razmislite o nabavci vertikalnog radijatora.

Spremi

Besplatne edukacije za privatne iznajmljivače u Trogiru, Splitu, Poreču...

​Centralno grijanje na drva: Je li grijanje na drva pametno i isplativo rješenje?

Izdavanje ponude gostu - kada, zašto i kako

Domaćin na hrvatski način: Kliše doživljajnog turizma polako prolazi - traži se transformacijski turizam

​Gradnja bazena: Kako odabrati idealne pločice za bazen?

​Local experience - ponudimo gostu jedinstveno iskustvo i povećajmo popunjenost apartmana

Kako koristiti ChatGPT u iznajmljivanju privatnog smještaja?

Dvostruka rezervacija – što sad?

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Kako funkcioniraju radijatori: Kako se cirkuliranjem zraka zagrijava prostorija?

​Električni grijač za kupaonski radijator - kada je odlično rješenje?

Popularno: