Dizajn
1.7K

Podovi od bambusa: Jesu li bambusovi podovi u trendu i zašto ih dizajneri koriste?

Jesu li podovi od bambusa u trendu? Razmišljate o postavljanju bambusovog parketa i zanima vas koje pogodnosti donosi? Zašto dizajneri sve češće biraju bambusove podove u modernom uređenju prostora?

Podovi od bambusa već su godinama trend u uređenju kuća i stanova, posebice u modernom dizajnu interijera. Atraktivni izgledom, podovi od bambusa mogu se pohvaliti i sjajnom izdržljivošću, ali i kvalitetnim podnošenjem vlage u zraku. Evo nekoliko razloga zašto dizajneri biraju podove od bambusa:

 

Prirodni materijal koji slijedi viziju eko doma

Bambus je prirodni tropski materijal koji donosi odlična svojstva, ali i atraktivan izgled. Čvrsta bambusova vlakna odličan su izbor za izradu parketa i namještaja, a donose iznimnu izdržljivost i robusnost. Želite li u svojem domu ili apartmanu slijediti ekološki pristup uređenja, svakako odaberite bambus koji povrh svega ima i dugi vijek trajanja.

kvalitetni podovi od bambusa

 

Različite nijanse boja za predivan moderni interijer

Bambus u prostor unosi jedan atraktivan i moderan dizajn, koji izgleda elegantno i egzotično. Na tržištu postoje razne vrste podova od bambusa i izbor boja i tekstura je zaista ogroman. Od zlatno žućkaste boje pa sve do tamno smeđe, podovi od bambusa mogu se odlično uklopiti u razne dizajnerske ideje. Tamniji bambusov parket uobičajeno je nešto osjetljiviji i mekši pa postoji veća mogućnost ogrebotina i oštećenja.

 

Odlične funkcionalnosti i trend izgled

Podovi od bambusa definitivno su u trendu i mnogi se dizajneri i kupci odlučuju upravo za korištenje bambusa u svom domu ili apartmanu. No, velika popularnost bambusovih podova ne dolazi samo zbog predivnog tropskog izgleda, već i zbog izvrsnih funkcionalnosti takvih podova. Bambus iznimno dobro podnosi vlažne prostore (ne podnosi suhe prostore i visoku temperaturu) pa se može koristiti u gotovo svim prostorijama kuće ili stana – od dnevnog boravka i blagovaonice, preko spavaće sobe i kuhinje pa sve do kupaonice.

super bambusov parket

 

Podovi od bambusa nisu pretjerano skupi

Iako su veliki trend u uređenju prostora, podovi od bambusa nisu pretjerano skupi. Dapače, njihova je cijena u rangu sa svim ostalim podovima karakterističnima za naše podneblje. Uz relativno prihvatljiv inicijalni trošak, podovi od bambusa nisu nimalo skupi ni za održavanje. Naime, mogu se čistiti osnovnim sredstvima za čišćenje stana, a ne trebate brinuti ni da će doći do nekih značajnih oštećenja kod vlažnog čišćenja jer dobro podnose vlagu.

Spremi

Međimurju Green Destinations - prva regija u Hrvatskoj s ovom prestižnom nagradom

Hrvatski obiteljski smještaj najatraktivniji u Europi

Emocionalna inteligencija - zašto je važna u turizmu i kako ju ojačati

Potrošnja turista u Hrvatskoj porasla, ali i nezadovoljstvo ponudom u destinaciji

Prijava za cijepljenje privatnih iznajmljivača do 5. svibnja u lokalne turističke zajednice

Umjesto očekivanog smanjenja, novo povećanje stope PDV-a u ugostiteljstvu

Hrvatska ima sve za cjelogodišnji turizam i može biti turistički lider na Mediteranu

Ekoturizam - prilika ili opasnost za lokalnog stanovnika?

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Bambusov parket: Koje su prednosti i nedostaci parketa od bambusa?

Zašto su sive garniture za dnevni boravak odličan izbor za svaki interijer?

Popularno: