Dizajn
19.2K

​Gdje postaviti police za bolju iskorištenost prostora male kupaonice

Iako pravilnici o kategorizaciji propisuju minimalnu kvadraturu kupaonice tako da ista bude dovoljno velika i funkcionalna, prostor bi mogli iskoristiti bolje tako da bude dovoljno polica za ručnike i osobne predmete svih gostiju koji borave u apartmanu

U malim kupaonicama nema mnogo mjesta za postavljanje ormarića ili polica na kojim bismo držali stvari potrebne u svakodnevnoj higijeni. Ipak, već smo se toliko puta osvjedočili da je dobra organizacija najvažnije pa i u maloj kupaonici se uvijek pronađe još nešto mjesta za ugurati kakvu policu, koja može biti korisna gostima kako bi lakše organizirali svoj boravak u našim apartmanima ili kućama za odmor.
 

Kupaonice mogu biti male, a da im ne fali prostora za pohranu stvari i da ne izgledaju pretrpano. Sve ovisi o tome kako ćemo iskoristiti taj prostor, postaviti namještaj, ali i o bojama koje ćemo koristiti.


Velika ogledala u male kupaonice

U malim kupaonicama je poželjno postaviti velika ogledala. Dobro ih je objesiti preko cijelog zida (ili većeg dijela zida ili vrata ormarića) te dodati još jedno u kojem će se naši gosti promatrati prilikom obavljanja higijenskih navika.
 

Ogledalo vizualno proširuje prostor, što je veoma važno kod malih prostorija.

Preporučuje se korištenje bijelog namještaja jer on igra sličnu ulogu kao i ogledala, mada ni kombinacije bijelo – crno nisu loše.

Male kupaonice
 

Malo, ali dovoljno

Ako imate kadu, iako se tuš preporučuje kao optimalno rješenje za male kupaonice, vjerojatno vam je ostalo nešto mjesta na području na kojem se kada spaja sa zidom. Obično se radi o malom dijelu na kojem su nalijepljene pločice, a koji većina koristi za stavljanje flašica od sapuna i šampona. U ovom prostoru može se ugraditi odličan ormarić ili polica, a budući da ide u visinu, očigledno je koliko se dobije prostora za pohranu stvari.

Male kupaonice
 

Nemojte zaboraviti prostor iznad WC školjke koji obično zjapi prazan, a zapravo je odlično mjesto za postavljanje ormarića ili police u koju možemo ostavljati stvari.

Male kupaonice

Prostor oko umivaonika nam najčešće ostavlja dovoljno prostora za stavljanje polica i ormarića s njegove lijeve i/ili desne strane. Morat će to biti uske police, ali budući da mogu sezati do stropa očito je da će nam odlično poslužiti za ostavljanje stvari.

Male kupaonice

I prostor kraj ogledala iznad umivaonika može se iskoristiti, gdje se s obje strane mogu postaviti ormarići ili police. Razmislite i o ugradbenom umivaoniku koji daje mogućnost ugradnje ormarića i polica ispod njega, čime se dobije dragocjen prostor za stvari.

Male kupaonice

Mogućnosti su brojne, a svaka nam nudi priliku da pokažemo brigu za goste, podignemo kvalitetu naše smještajne ponude i udobnost gosta na viši nivo. 

Spremi

Interes za putovanja još uvijek viši nego lani, turistima i ovu godinu najzanimljiviji Rovinj

Mjere Vlade za privatne iznajmljivače: Odgoda plaćanja paušala turističke pristojbe i članarine

Tapete u kupaonici: Je li pametno postaviti tapete u kupaonicu?

Izračun minimalne cijene noćenja i isplativosti najma apartmana i kuća za odmor

Novinarski dom u Zagrebu domaćin konferencije o turizmu u organizaciji Veleposlanstva Italije

50% niža članarina i turistička pristojba u 2021., rokovi plaćanja pristojbe se odgađaju do kraja kolovoza

Bespovratne potpore do 5000 kuna po krevetu za OPG-ove s uslugom smještaja u Osječko-baranjskoj županiji

Uradi sam: Jednostavna polica s ljestvama

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

​Drvo u kupaonici – umivaonici i kade u neodoljivoj kombinaciji keramike i drva

Kombinacija boja za dnevni boravak - izbjegnite glavobolju uz par trikova za odabir savršene boje zidova

Popularno: