Aktualno
8.8K

Najava: Regionalni forumi obiteljskog smještaja u veljači

Veljača je krajnje vrijeme za buđenje iz zimskih snova za one domaćine koji još nisu počeli razmišljati o turističkoj sezoni pred nama. Čekaju nas čak tri regionalna Foruma obiteljskog smještaja u tri hrvatska grada, koji su izvrsna prilika za educiranje i umrežavanje u svrhu boljeg poslovanja u turizmu

Forum obiteljskog smještaja (FOS) je okupljanje domaćina, odnosno pružatelja usluge smještaja u apartmanima, sobama, kućama za odmor i kampovima u domaćinstvima te malih poduzetnika u turističkom i pratećim sektorima. FOS organizira Zajednica obiteljskog turizma pri HGK, krovna udruga iznajmljivača RH koja štiti interese domaćina te provodi edukaciju iznajmljivača obiteljskog smještaja. U Zajednici obiteljskog turizma ne spavaju zimski san, užurabano pripremaju čak tri regionalna Foruma koji će se održati u tri različita grada do kraja ove veljače.


3. Forum obiteljskog smještaja Splitsko-dalmatinske županije

Prvi na rasporedu je u Splitu, 17. veljače, od 10:30 do 17:00 sati u Spaladium areni. 3. Regionalni forum obiteljskog smještaja za Splitsko-dalmatinsku županiju se održava u sklopu sajma Adriatic Gastro Show. Osmišljen je kao edukacija za domaćine i prateći sektor, ali i prilika za upoznavanje te razmjenu iskustava i znanja. Iznajmljivači će imati priliku i za individualno savjetovanje s bankarima, osiguravateljima te proizvođačima i pružateljima usluga za obiteljski smještaj.
 

Sudjelovanje je besplatno uz registraciju na http://fos-st.hgk.hr/Registration. Registrirani sudionici imaju osiguranu i besplatnu ulaznicu na Adriatic gastro show.


3. Forum obiteljskog smještaja grada Zagreba

Sljedeći Forum u veljači je 3. Forum obiteljskog smještaja grada Zagreba i održat će se 22. veljače u Hotelu Sheraton s početkom u 10:00 sati. Na 3. zagrebačkom FOS-u će se raspravljati o kreativnom pristupu turizmu i načinima promocije smještajnih kapaciteta, ali i o vrlo nekreativnim pojmovima kao što su porezne obveze iznajmljivača.
 

Sudjelovanje je, naravno besplatno, uz prethodnu registraciju na http://fos-zg.hgk.hr/Registration.


4. Regionalni Forum obiteljskog smještaja Istarske županije

Za kraj veljače ostaje Istra, gdje će se 24. veljače s početkom u 13:00 sati održati već 4. Regionalni Forum obiteljskog smještaja u dvorani Žatika u Poreču u sklopu sajma Promohotel. I ovdje će se, ususret sezoni, raspravljati o aktualnim izazovima u sektoru turizma i ugostiteljstva te razmjenjivati iskustva s kolegama iznajmljivačima i partnerima.
 

Nažalost, trenutno su sva mjesta za sudjelovanje na FOS-u u Poreču popunjena, a za dodatne informacije obratite se na http://fos-is2017.conferenceatnet.com/Home/Contact.


Nacionalni forum obiteljskog smještaja

Podsjećamo da je u studenom prošle godine održan 3. Nacionalni forum obiteljskog smještaja u Zadru. Forum je obilježen značajnim brojem sudionika i predavača, a najposjećenija je bila rasprava o zakonskim izazovima i neporeznim davanjima domaćina koju je moderirao Nedo Pinezić, predsjednik Zajednice obiteljskog turizma pri HGK

Ovdje se znajmljivačima obratio i aktualni ministar turizma Gari Cappelli, koji je prepoznao obiteljski smještaj kao partnera i nositelja hrvatskog turističkog razvoja, čija iskustva i znanja mogu biti ključna za prekrajanje starih i donošenje novih pravilnika i zakona.

Nacionalni forum obiteljskog smještaja u Zadru je održan u sklopu akcije Kupujmo hrvatsko s ciljem povezivanja obiteljskog smještaja s hrvatskim proizvođačima kvalitetnih proizvoda. Vjerujemo kako će i budući forumi, poput ovih najavljenih u veljači, osnovni cilj imati povezivanje domaćina s domaćim proizvođačima i ponuđačima različitih usluga u turizmu. Sinergija turističkog, odnosno uslužnog sektora, s domaćom proizvodnjom, osnovni je preduvjet za zdrav rast domaćeg gospodarstva.

Sudjelujmo na Forumu obiteljskog smještaja kako bismo se educirali i umrežili. Edukacija i umrežavanje su ključni za zdrav rast kvalitete naše usluge i bolju promociju naše usluge pružanja smještaja u domaćinstvima.
Spremi

3 milijuna eura pomoći privatnim iznajmljivačima Crne Gore

Staklena vrata za tuš kabine: 5 savjeta za uspješnu kupnju kvalitetnih vrata

FITUR 2021.: ​Bez zdrave doze patriotizma nema uspješnog turizma

Eklektika u apartmanu - stil bez stila za zavodljivu i drugačiju smještajnu ponudu

O kulturi straha i "novim" porezima za iznajmljivače

Ekoturizam - prilika ili opasnost za lokalnog stanovnika?

Rok je blizu: Kako popuniti obrazac TZ 2 i obračunati turističku članarinu za 2024.

Do 15. siječnja rok za predaju obračuna turističke članarine - obrazac TZ 2

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Obvezna prijava obračuna članarine turističkoj zajednici do kraja veljače za privatne iznajmljivače

Osvrt na 3. Forum obiteljskog smještaja Grada Zagreba

Popularno: