Aktualno
1.9K

Hrvatska turistička zajednica proslavila 30 godina rada

29. studenoga u Media event centru u Zagrebu svečano je obilježila 30 godina rada Hrvatska turistička zajednica

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) je osnovana 1992. godine. 30 godina djelovanja je obilježeno prigodnom svečanosti u zagrebačkom Media event centru, na kojoj su se našli brojni uzvanici iz javnog, političkog i turističkog svijeta, među kojima se našao i premijer Andrej Plenković.

"U proteklih 30 godina Hrvatska turistička zajednica je, zajedno sa sustavom turističkih zajednica, bila jedan od temeljnih stupova razvoja modernog hrvatskog turizma. Doprinijeli smo ne samo pozicioniranju Hrvatske na turističkoj karti svijeta, već i u unaprijeđenu sadržaja, kvalitete i jedinstvenosti naših odredišta i destinacija. Dali smo i snažan doprinos u stabilnosti turističkog sektora u kriznim vremenima kojih je u ovih 30 godina bilo itekako puno. S ponosom mogu reći kako danas imamo mrežu predstavništava u 17 zemalja svijeta, kako je naša zemlja iz godine u godinu sve prepoznatljivija turistička destinacija te kao takva važan i cijenjen akter globalnog turističkog sektora. Sve to ne bi bilo moguće bez vrijednih ljudi i kolega, svih u turizmu, koji su svoj život, svoje vrijeme i svoju ljubav dali hrvatskom turizmu“, poručio je u pozdravnom govoru direktor HTZ-a Kristijan Staničić.  
 

Na čelu nacionalne turističke organizacije, Staničić je od srpnja 2017., a na još jedan četverogodišnji mandat je izabran i u ljeto ove godine

Tom prilikom je izjavio da je "posebno ponosan na činjenicu da smo u dosadašnjem razdoblju pozicionirali Hrvatsku na 16. mjesto najsnažnijih turističkih brendova na svijetu te 9. mjesto u Europi".

HTZ 30 godina proslava

Kristijan Staničić, Nikolina Brnjac, Gordan Jandroković, Andrej Plenković, Zlatko Mateša i Gari Cappelli (s lijeva na desno)


Hrvatska u društvu najpoželjnijih odredišta na svijetu

"Hrvatska svoj uspjeh temelji na vrijednim i kreativnim ljudima koji su godinama gradili njenu prepoznatljivost na međunarodnom tržištu, kao i svima onima zbog kojih se turisti iz naše zemlje vraćaju s prekrasnim uspomenama. Posebno veseli što 30. obljetnicu velikih postignuća obilježavamo u izuzetno uspješnoj turističkoj godini u kojoj smo ostvarili nove turističke rekorde. U narednom razdoblju pred svima nama je obveza razvijati inovativan i otporan turizam te Hrvatsku brendirati kao kvalitetnu i sigurnu destinaciju održivog turizma, za što je Vlada RH osigurala sve potrebne preduvjete", naglasila je ministrica turizma Nikolina Brnjac u svom govoru na 30. obljetnici HTZ-a.

Premijer je u svom obraćanju, između ostalog, istaknuo: "Fascinantno je, to što je jedne godine u našu zemlju došlo pet puta više turista nego imamo stanovnika. Koliko znam, to je najveći turistički posjet per capita od svih europskih država, a i u svjetskim razmjerima".


11 priznanja djelatnicima i novinarima u turizmu

Na svečanosti HTZ-a dodijeljene su priznanja djelatnicima i novinarima koji su svojim praćenjem turizma doprinijeli njegovoj promociji. Nagrađeni novinari su Vesna Ćamdžić, Tina ČubriloSilvana JakušRužica MikačićZlatan SkalickiĐuro Tomljenović i Slobodan Vlašić. Čestitamo!

Spremi

Prijavi se za 4. Forum obiteljskog smještaja u veljači u Zagrebu

​Koja je idealna sobna temperatura u stanu, kući ili apartmanu?

9 prijedloga za zadovoljnije goste (i bolje ocjene apartmana)

Otočni turizam: Možemo li uskladiti težnju za zaradom i održivi razvoj otoka?

Kako koristiti ChatGPT u iznajmljivanju privatnog smještaja?

​Čišćenje vunenog tepiha: 5 koraka do savršeno čistog vunenog tepiha

Kakvim gostima se nadati izvan glavne sezone?

Briga o gostu vaše je najbolje poslovno ulaganje!

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Od Therese May do Edwarda Nortona - Globalni sumit Svjetskog turističkog vijeća u Rijadu s više od 3000 sudionika

Globalni turizam će se udvostručiti do 2050., a s njim i štetne emisije koje vode klimatskoj katastrofi

Popularno: