Aktualno
12.7K

Sutra počinje 3. Forum obiteljskog smještaja u Zadru

Preko 1000 posjetitelja i sudionika na prošle godine, indikator su potrebe povezivanja i ujedinjavanja domaćih privatnih iznajmljivača. Očekuje se da će jednako posjećen i koristan biti i 3. FOS koji sutra počinje u dvorani na Višnjiku

Nacionalni Forum obiteljskog smještaja (FOS) će biti otvoren sutra, 15. studenog u 15:00 sati u dvorani na Višnjiku u Zadru. Organizatori su Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska turistička zajednica koji, 3. godinu zaredom, pozivaju sve turističke djelatnike da se okupe kako bi raspravili aktualne probleme, podijelili iskustva s kolegama u zemlji i EU, te susreli novitete na domaćem turističkom tržištu obiteljskog smještaja.

Prvi FOS je održan 2014. u Opatiji gdje su se okupili pružatelji usluge smještaja u kućanstvima te mikro i mali poduzetnici koji prate trendove na tržištu obiteljskog smještaja. Sljedeći FOS je održan 2015. u Poreču kada su svoja iskustva s nama podijelili i turistički stručnjaci iz Grčke, BiH, Njemačke i Francuske.

I ovu godinu FOS nastavlja trend ujedinjavanja hrvatskog i europskog tržišta pa ćemo već u utorak u poslijepodnevnim satima moći čuti izlaganje Carlosa Villaro Lassena, generalnog tajnika European Holiday Home Association (EHHA ili, u prijevodu, Europsko udruženje obiteljskog smještaja). S obzirom na to da obiteljski smještaj u EU broji oko 20 milijuna postelja, bit će zanimljivo saznati s kakvim se problemima susreću kolege izvan granica Lijepe naše.

Nakon Lassena stiže Tim Clancy, UNDP-ov (United Nations Development Programme) stručnjak za turizam, koji će nas upoznati s mogućnostima platforme za održivi razvoj pod nazivom Bijela staza (Via Dinarica). Via Dinarica se dijeli na tri linije koja se protežu od Slovenije do Albanije i uključuju 7 država, opisujući ih dugačkim planinarskim stazama koje ne zaobilaze ni naše najslikovitije otoke.

Osim inozemnih gostovanja, na 3. FOS-u, izlagat će i domaći turistički djelatnici i stručnjaci. FOS će otvoriti aktualni ministar turizma Gari Cappelli i Ratomir Ivičić, direktor HTZ-a. Tu će biti još i Ante Žarković (HTZ), Nikolina Zrinšćak (Booking.com), te Leila Krešić-Jurić, Danijela Čavlović, Nikica Trutanić te Nedo Pinezić, svi iz HKG, koji će moderirati skupove s mnogim sudionicima gdje ćemo se educirati o konkurentnosti i uspješnom poslovanju, o mogućnostima povezivanja obiteljskog smještaja s domaćim proizvođačima, zakonodavstvu u turizmu, upravljanju destinacijama, brendiranju i drugim aktualnim temama.

Srijeda navečer je rezervirana za dodjelu nagrada Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku, što je još jedna prilika da se javnosti prezentiraju primjeri dobre prakse i utvrde daljnje smjernice razvoja turističke ponude obiteljskog smještaja.

Veliki interes za Forum obiteljskog smještaja te broj posjetitelja i sudionika koji raste iz godine u godinu, još jedan su dokaz koliko je važno umrežavanje privatnih iznajmljivača, kao i suradnja pružatelja usluge smještaja s domaćim proizvođačima. Ovu godinu je naglasak Foruma na toj suradnji pa se središnja akcija HGK, Kupujmo hrvatsko – Hrvatski proizvodi za hrvatski turizam, održava istovremeno i na istoj lokaciji u Zadru.

Posjet i sudjelovanje na 3. Forumu obiteljskog smještaja su besplatni uz prethodnu registraciju. Još se stignete prijaviti na sljedećoj poveznici http://fos.hgk.hr/Registration, a detaljan program i satnicu možete proučiti na http://fos.hgk.hr/.
Spremi

`Domaćin je neophodan, agencije koje gostima samo prosljeđuju ključ nisu obiteljski smještaj´

Recept za kekse - brzo, jednostavno i ukusno

Advent 2017: Adventska putovanja u bolje danas ću, sutra ću

Kalendar branja ljekovitog bilja našeg podneblja

Suradnja poduzetnika u turizmu: Promocija drugih kao dodatak vlastitoj ponudi smještaja

​Peći na pelete: Koju peć odabrati i koliku snagu trebate za vašu kuću, stan ili apartman?

​Sigurnost u prometu je turistima važna kod odabira iduće destinacije za putovanje

Budite drugačiji! Snimanje dronom i profesionalna fotografija izdvajaju oglas iz mase sličnog smještaja

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Bežični internet za apartmane i usporedba paketa za iznajmljivače

Forum obiteljskog smještaja u Zadru – o zakonskim izazovima i neporeznim davanjima

Popularno: