Aktualno
14.4K

​Iznajmljivanje kuća za odmor: 5 ideja za izgradnju atraktivne kuće za odmor

Želite izgraditi vlastitu kuću za odmor za iznajmljivanje domaćim i stranim gostima? Zanima vas što je sve potrebno kod izgradnje kuće za odmor i kakve su kuće najtraženije na tržištu? Koje karakteristike najviše privlače buduće goste i na što obratiti pažnju kod izgradnje?

Kuće za odmor posljednjih su godina veliki hit među turistima, a ponuda atraktivnih kuća za odmor svakog je mjeseca sve veća širom Hrvatske. Razmišljate li o izgradnji kuće za odmor, važno je znati da kuća sa sobom donosi mnoge benefite, ali i obaveze. Investiranje u kuću za odmor definitivno je dugoročno isplativa investicija, no sama brzina povrata novca ovisi o mnogim faktorima. 

Želite li što prije vratiti uloženi novac u izgradnju kuće za odmor, u nastavku vam donosimo nekoliko važnih savjeta koji će vam pripomoći u popunjavanju kapaciteta tijekom čitave godine. Evo na što sve obratiti pažnju prije izgradnje kuće za odmor:


atraktivna kuća za odmor uz investiranje


1. Iznajmljivanje kuća za odmor je dugoročna investicija

Ulazite li u posao izgradnje i iznajmljivanja kuće za odmor isključivo zbog financijskih motiva, trebate imati na umu činjenicu da je ulaganju u kuću za odmor dugoročna investicija. Prema mnogim istraživanjima, kuće za odmor donose prihode tijekom čitave godine (uz uvjet dobre i smislene promocije), no ipak ne pokrivaju ulaganje vrlo brzo. Za povrat sredstava utrošenih u izgradnju kuće za odmor proteći će uglavnom 15-30 godina prije nego vratite investiran novac. Valja uzeti u obzir da kuća ima razne troškove tijekom funkcioniranja, da je kuću povremeno potrebno renovirati, ali i stalno ulagati u nju kako bi se pratili trendovi na tržištu.


lijepa kuća za odmor za goste


2. Mirna lokacija pruža dovoljno intime gostima

Turisti najam kuće za odmor uglavnom biraju zato što žele miran i kvalitetan odmor od užurbane svakodnevice. Samim time, iznimno je važno da se kuća nalazi na lokaciji na kojoj gostima može pružiti maksimalni mir i komfor. Krećete li u izgradnju kuće za odmor svakako obratite pažnju na to da će se vaša buduća kuća za odmor nalaziti na mirnoj lokaciji u prirodi, daleko od bilo kakve buke. Gosti koji su spremni platiti najam kuće za odmor, prvenstveno žude za mirnim, intimnim i spokojnim odmorom daleko od gradskih gužvi i stresa.

izgradnja kuće za odmor na moru ili kontinentu


3. Atraktivna destinacija za lakše iznajmljivanje tijekom čitave godine

Kuću za odmor trebate graditi na atraktivnoj destinaciji ili barem u blizini atraktivne destinacije. Iako će mnogi turisti kuću za odmor odabrati kako bi se u miru odmorili od svakodnevnog stresa, većina njih ipak će posjetiti i neke turističke atrakcije u blizini kuće. Izgradite li kuću za odmor na mjestu gdje nema atraktivnih znamenitosti i gdje je turizam zanemarena grana, vrlo vjerojatno ćete imati određenih problema s popunjenosti smještaja. Sigurna investicija je izgradnja kuće za odmor u blizini poznatih prirodnih i povijesnih atrakcija koje već same po sebi privlače turiste. Atraktivnost destinacije u blizini znatno će vam olakšati dovođenje novih gostiju tijekom čitave godine.


4. Čari destinacije kroz uređenje kuće za odmor

Turisti žele iskusiti kako živi lokalno stanovništvo, a taj proces započinje već u samoj kući za odmor. Prilikom izgradnje i dekoriranja kuće za odmor obratite pozornost na to da kuća slijedi neke standarde i običaje lokalnog kraja. Kuća na Mediteranu treba pružati mediteransku atmosferu, kuća u Gorskom kotaru goranski štih, dok kuća na kontinentu treba biti uređena u tradicionalnom kontinentalnom ozračju. Kada gosti osjete povezanost kuće s lokalnim stanovništvom, običajima i samom destinacijom – bit će znatno zadovoljniji odabirom vaše kuće. Razmišljajte o tome već i prije same izgradnje kuće za odmor, kako biste ostvarili puni potencijal destinacije na kojoj gradite kuću.

atraktivna lokacija kuće za odmor s bazenom


5. Dodatni sadržaj je mamac za domaće i strane goste

Istraživanja jasno pokazuju kako su kuće za odmor s bazenom daleko popularnije od klasičnih kuća bez bazena. Zahvaljujući entuzijazmu i poticajima, mnoge kuće za odmor danas posjeduju bazen, a posjedovanje bazena polako se nameće kao svojevrsni standard. Kuća koja gostima donosi (grijani) vanjski ili unutarnji bazen može zarađivati duplo više novca kod iznajmljivanja, posebice ako je uparena s jacuzzijem ili saunom. Svaki sadržaj koji ponudite u kući za odmor bit će dodatan mamac za goste, dodatne pogodnosti će donijeti bolju popunjenost i financijske rezultate tijekom čitave kalendarske godine.

Spremi

​Vrtne plastične stolice: Zašto (ni)su najbolje rješenje za terase apartmana?!

Maslinarstvo i turizam nude potencijal u nizu vrhunskih doživljaja - od uljnih spa do interpretacijskih centara

II. Kongres obiteljskog smještaja: Kako brendirati destinaciju kroz obiteljski smještaj?

Briga o gostu vaše je najbolje poslovno ulaganje!

​Komunikacija u turizmu: Kako komunicirati s gostima prilikom rezerviranja smještaja?

​Važnost ujednačene cijene smještaja kroz sve prodajne kanale

KVIZ UTORKOM: Međimurje u 10 pitanja kojima otkrivamo tek djeličak hrvatskog sjevernoga raja

Hrvatska među najpopularnijm svjetskim turističkim odredištima u 2023. kao dio Balkana

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Prosječna cijena apartmana: Koliko iznosi i o čemu ovisi cijena najma apartmana?

​Zašto su kuće za iznajmljivanje iznimno popularne i tražene među modernim turistima?

Popularno: