Aktualno
3 39.4K

Humanitarna akcija: Iznajmljivači sa srcem

Imate li koju rupu u kalendaru rezervacija, poklonite smještaj obiteljima djece s poteškoćama i napunite svoje apartmane smijehom i radošću. Budite iznajmljivač sa srcem

Iznajmljivači sa srcem je Facebook grupa koja je u par dana narasla do preko 600 članova, a taj broj raste doslovno iz minute u minutu. Članovi grupe su roditelji djece s problemima u razvoju i, naravno, iznajmljivači i domaćini koji su voljni pokloniti barem nekoliko noćenja obiteljima djece s poteškoćama, u vrijeme kada su njihovi kapaciteti prazni.

"Svi mi imamo u sezoni po neku rupicu od 4 do 5 dana, apartman koji stoji prazan, a dok ne stignu novi gosti, trčimo i brišemo prašinu, podove, prozore... Tih 4 do 5 dana bi mogli primiti dijete s Downovim sindromom, ono sklono alergijama, malog s astmom, malenu s lošom motorikom, i bilo kojem od njih nabaciti smiješak na maleno lice, pa kažite mi ljudi, je li skupljanje prašine vrjednije od toga? Ne može biti, posteljinu opere mašina, sunce osuši učas posla, stvarno je glupo da prazan stan čeka 5 dana nove goste, priključite se dragi kolege iznajmljivači, imamo dječice na pretek, žele na more i nasmijana lica oko sebe...", piše jedna od osnivačica grupe Iznajmljivači sa srcem i apelira na ostale kolege iznajmljivače da se pridruže ovoj hvalevrijednoj akciji.

Pozivaju se i seoska gospodarstva 

Pokretači ove humanitarne akcije naglašavaju kako ovdje nije riječ o reklami, profitu ili slavi, jedino što žele je pokrenuti val dobrih namjera i osmijeha. A da je ta namjera od srca i prihvaćena srcem, svjedoči i niz ponuda koje su uslijedile i zahvala roditelja djece s poteškoćama.

"Hvala na prijemu u grupu! Priznat ću da sam pustila suzu jutros, od sreće, od radosti, zbog saznanja kako divnih i plemenitih ljudi ima!", piše majka dvoipolgodišnjeg dječaka s epilepsijom. Malo smo svjesni koliko je snage potrebno za svakodnevnu borbu za normalan život svoga djeteta. Usrećiti takvo dijete, barem na par dana, sreća je i za roditelje, koji najčešće nemaju niti mogućnosti priuštiti ljetovanje svojoj djeci, vrlo često i zbog velikih financijskih izdataka za skrb svojeg djeteta. A i roditeljima bi dobrodošao predah od svakodnevice
 

U grupu se uključilo mnogo roditelja djece iz čitave regije, iz susjednih zemalja BiH, Srbije i Slovenije, a na raspolaganju su im termini u apartmanima uzduž obale: Koromačno, Novigrad, Donji Karin, Kaštel Gomilica, Crikvenica, Zadar, Novalja... tek su neke od destinacija koje čekaju svoje mališane i njihove široke osmijehe.

No, članovi grupe naglašavaju kako nije uopće važno je li destinacija na moru. "Cijela Hrvatska je lijepa", kažu te pozivaju i Liku, Zagorje, Slavoniju i sve ostale, čiji smještajnu objekti nisu na moru, a koji se bave nekim oblikom turizma, seoska gospodarstva, izletišta s mogućim prohodom za djecu s poteškoćama, rančeve, i druge objekte, da se uključe u akciju. 

`Nije u šoldima sve´

"Život je samo jedan, kažu, ali neki od nas imali su prilike osjetiti kao da smo na dar dobili puno više, vodeći svoje velike i male bitke. U svim tim mukama na kraju se pojavi onaj osmijeh koji vam daje snagu kao roditelju, onaj osmijeh kad mislite da dalje ne ide, daje vam neizmjernu snagu da kročite dalje u nove pobjede. Znam da ima mnogo djece kojima bi odmor uz more značio mnogo, roditeljima također, stoga apeliram na iznajmljivače da otvore srce i svoja vrata, vidjet ćete tada taj osmijeh i neće vam biti žao ....javite se i ponudite smještaj za osmijeh i novu snagu..."

Prazan apartman je prazno srce, napunite svoju rupu u kalendaru rezervacija osmijehom djece s poteškoćama i njihovih roditelja. "Nije u šoldima sve", poručuju iz grupe. Uključite se u grupu Iznajmljivači sa srcem, ili kontaktirajte pokretače ove akcije na mail adrese: vjera111@gmail.com ili nikolinatomic84@gmail.com.

"Ljudi, još jednom vam svima hvala što postojite."  
Spremi

Besplatne edukacije za privatne iznajmljivače u Trogiru, Splitu, Poreču...

Besplatni online tečaj Instituta za turizam za mlade u dobi od 18 do 30 godina

​Ideje za vrt i uređenje dvorišta za lakše održavanje i neodoljive Instagram fotografije gostiju

EU ublažava ograničenja putovanja: Bez samoizolacije po povratku u domovinu za turiste iz emitivnih zemalja

Promocija smještaja uz proviziju (OTA) ili direktno bukiranje – je li vrijeme za novu poslovnu strategiju

Najčišća zemlja na svijetu je Švicarska, Hrvatska tek na 41. mjestu

Obiteljski smještaj: Po čemu ćemo pamtiti 2018. godinu?

Boja tepiha uz sivu garnituru: Kakav tepih najbolje pristaje uz sivu sjedeću garnituru?

3 komentara Uključi se u raspravu
Evelin - Umag 09.06.2017 14:22
Odlična inicijativa, sve pohvale.
Silva - Slatine 15.08.2017 22:47
Žao mi je što tek sada vidim ovu FB stranicu... Sezona je pri kraju i sve što mogu ponuditi je tjedan od 16.09. Nadam se da će biti dobro vrijeme i da će netko biti zainteresiran u tom kasnijem terminu. Lijep pozdrav, Silva.
Evelin - Umag 16.08.2017 10:35
Gospođo Balić, javite se direktno u grupi preko facebooka te ponudite taj termin i objavite za koliko je osoba aparman i gdje se nalazi. Lp
Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

Što iznajmljivač mora imati u apartmanu i koji su noviteti kod kategorizacije smještaja

Za iznajmljivanje robinzonskog smještaja ipak nećemo morati osnovati tvrtku?

Popularno: