Aktualno
2.5K

​Iznajmljivači nezadovoljni eVisitor mobilnom aplikacijom

eVisitor mobilna aplikacija vs. mVisitor mobilna aplikacija

“Poklonjenom konju se ne gleda u zube”, prastara je poslovica. Pa ipak na vijest o mobilnom izdanju eVisitor aplikacije za mobilne uređaje, u izdanju Ministarstva turizma i sporta, mnogi koji su aplikaciju preuzeli i isprobali, izrazili su svoje nezadovoljstvo funkcijama iste.

Izradu mobilne aplikacije eVisitor sufinancirao je Europski socijalni fond u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020. čija ukupna vrijednost je iznosila 1,88 milijardu eura. Četiri godine nakon isteka projekta, a čak osam nakon uvođenja informacijskog sustava eVisitor, stiže aplikacija koja “je kao da je netko lijevom nogom slagao”, kako glasi jedan od komentara koji je stigao na našu adresu.


Poklonjeni eKonj i poklonjeni mKonj

Ne susreću se svi iznajmljivači po prvi puta s aplikacijama za prijavu i odjavu turista. Između ostalih, mobilna aplikacija mVisitor na tržištu je od 2022. I ona je bila besplatna iznajmljivačima na području niza lokalnih turističkih zajednica koje su sklopile ugovor s pulskom tvrtkom Inter soft technologies d.o.o. Upravo navedena tvrtka i njen vlasnik Dean Verbanac autori su mVisitora - mobilne aplikacije za prijavu i odjavu turista u informacijski sustav eVisitor na koju pritužbi nije bilo.

"Sustav mVisitor produkt je brojnih razgovora s turističkim zajednicama i iznajmljivačima, a daje rješenje za neke od ključnih problema koje oni danas imaju. Prvenstveno smo se vodili time da poboljšamo komunikaciju TZ-a i iznajmljivača, a nakon toga da iznajmljivaču olakšamo, pojednostavimo i ubrzamo proces prijave gostiju. Uspjeli smo u oba segmenta, što potvrđuje i oduševljenje iznajmljivača koji su već krenuli s korištenjem mVisitora", izjavio je Verbanac za Glas Istre 20. lipnja 2022.


Područje bez signala

Novoj aplikaciji eVisitor (ne mVisitor) domaćini zamjeraju sporo i neprecizno skeniranje dokumenata, kao nemogućnost skeniranja dokumenta iz galerije uređaja. M-aplikacija sadrži opciju slanja poveznice gostima kako bi se mogli prijaviti sami, e-aplikacija to nema. Mnogi se pitaju i zašto se novija aplikacija ne može instalirati na sve uređaje. Jednom kada korisnička podrška eVisitora zađe na područje sa signalom, možda ćemo dobiti i neke odgovore.
Spremi

Besplatne edukacije za privatne iznajmljivače u Trogiru, Splitu, Poreču...

Izdavanje ponude gostu - kada, zašto i kako

Kupuj lokalno: 81% Europljana radije troši novac na domaće proizvode lokalnih proizvođača

​7 trikova pregovarača s otmičarima za lakšu komunikaciju s nezadovoljnim gostima

Hrvatska među najpopularnijm svjetskim turističkim odredištima u 2023. kao dio Balkana

5 brzih savjeta kako se riješiti vlage u sobi

Ljubimica jesenskih kuharica bundeva: Recepti za slatka i sla(s)na jela

Direktan kontakt s gostom: Turiste sada, više nego ikada ranije, zanima tko su njihovi domaćini

Slažeš se...ili ne? - uključi se u raspravu
Pročitajte još:

KVIZ UTORKOM: Koliko dobro poznajemo svoju domovinu?

KVIZ UTORKOM: 10 hrvatskih inovatora i vizionara čije ideje bismo trebali poznavati

Popularno: